Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie_jezyk_obcy_

3 lata na nauke jezyka angielskiego

Polecane posty

Gość pytanie_jezyk_obcy_

ciekawi mnie, czy w 3 lata można nauczyc sie dobrze np. j. angielskiego? jesli tak to w jaki sposob? umiecie? jak sie nauczyliscie, w ile? pozderki :):)

Gość pytanie_jezyk_obcy_
i jak??? jak to u Was jest??

Gość jest to mozliwe
ale wymaga duzo pracy, poswiecenia i systematycznsci. ja sie nauczylam finskiego w rok, no ale tu mieszkam i tu chodzilam na kurs :)

Gość pytanie_jezyk_obcy_
w rok? super:) ja wlasnie bym chciala angielskiego- ale nie wiem czy mi sie to uda. w szkole mam na poziome podstawowym a do tego chodze na dodatkowe 2 razy w tygodniu. ucze sie w sumie od tego roku. ale bardzo mi na tym zalezy.. i nie wiem co mam robic oprocz tego. znasz jakies dobre, przynoszące rezultaty metody? w koncu jezyk to teraz podstawa...

Gość focusaw
Zalezy jak bardzo systematyczna bedziesz. Jezeli bedzie to codziennie po dwie godziny to calkiem sporo mozesz sie nauczyc.

Gość jest to mozliwe
glowa do gory i nie wolno sie poddawac. ja zdalam advanced z ang bez zadnych kursow. prosto z ulicy, ale uczylam sie w domu duzo no i na studiach mialam cieta profesorke. wiec w sumie mialam taki kurs tyle, ze za darmo :) czytaj duzo, rob notatki ze zwrotow, staraj sie tlumaczyc slowa z ang na ang. sluchaj muzyki, szukaj w necie tlumaczen tekstow a potem sluchaj tych piosenek. jak chcesz moge podac Ci kilka fajnych stronek internetowych. no i szukaj w necie, jest tego mnostwo!!!

Gość pytanie_jezyk_obcy_
no wlasnie, wpadalm na ten sam pomysł z tymi piosenkami :) albo np filmami. ale na filmy to nie mam czasu.. szkola itd. ale stawiam na język, bo jest najwazniejszy. mozesz podac te stronki :) a i jeszcze jedno: Ty w jakim wieku zaczelas nauke j. angielskiego i w jakim skonczylas? umiesz juz perfeeeekt? ;)

Gość jest to mozliwe
http://www.dict.pl/dict_iso http://www.ang.pl/gramatyka.html to wszystko co mam w ulubionych. mialam kiedys wiecej ale potrzebuje finskiego wiec na tym sie koncentruje. ale wierz mi wpisz sobie w google nauka nagielskiego, albo angielski materialy do nauki albo cokolwiek potrzebujesz i jest tego peeeelno!!! powodzenia!!

Gość jest to mozliwe
nie wiem czy perfekt. ale rozmawiam z ludzmi z calego swiata i wiele razy slyszlam od Amerykanow czy Australijczykow, ze mowie zupelnie bez polskiego akcentu i nie wierzyli, ze nie jestem anglojezyczna osoba. wiec chyba nie jest zle! uczylam sie kilka lat czyli liceum i studia. w podstawowce mialam ruski....

Gość pytanie_jezyk_obcy_
dziekuje Ci bardzo :) ooo, to tylko pogratulowac. czyli w liceum tez zaczynalas od podstaw? ale teraz chyba jest tak, ze na studiach trzeba juz umiec perfekt? czy jak? ja jestem w 1 kl. liceum i jak juz mowilam- zaczelam dopiero.

Gość pytanie_jezyk_obcy_
?