Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Old Sutherland

Usamodzielnienie wg dziewczyn to przejscie od rodzicow na garnuszek meza

Polecane posty

Gość Old Sutherland

Niestety coraz wiecej takich dziewczyn z takim podejsciem. Oczywiscie zaslaniaja sie ZARADNOSCIA itd a wiadomo ze szukaja faceta z kasą :-o Wyrafinowane glupie idiotki :-o

Gość kobiety nie sa materialistkami
one chca po prostu faceta ktory zadba o kobiete. Równouprawnienie równouprawnieniem, ale od lat to facet zarabia na rodzine i to sie nie zmienilo. Burza sie tylko nie zaradne losie zarabiajace byle srednia krajowa :-p

Gość hmmmmmmmmm............
to nie nasza wina że na takie tylko trafiasz ;D

a może czekasz na taką co na Ciebie zarobi ok ale to ty sprzątasz gotujesz i rodzisz dzieci

Gość no niekoniecznie
a to nie nowina.na zachodzie tez tam jest. jedz do USA, UK albo Szwecji. tam kobieta na faceta bez kasy nie spojrzy. musisz miec dobra prace, karty platnicze i kredytowe, mieszkanie i fure. jest garstka lasek, ktore takie nie sa, ale pewnie niedlugo wygina. kazdy dazy do tego aby bylo mu lepiej, a nie gorzej. w zamian za to maz ma cieply obiadek, gacie wyprane i dzieci odchowane, a na boku moze miec babe. nie oszukujmy sie.

Gość no niekoniecznie
oczywiscie, ze nia ma, ale wiksozsc woli to niz pojscie do roboty.

Gość artiiiiiik
A dlaczego kobieta ma pracowac???? Moja dziewczyna ( planujemy slub w przyszlym roku) nie będzie musiała pracowac i nie widzę w tym nic złego.

Gość no niekoniecznie
w miedzyczasie moze wejsc na kafe i pisac o pierdolach

Gość no niekoniecznie
chocby po to, ze jak ci sie znudzi to zeby umiala sie soba zajac i utrzymac

Gość artiiiiiik
Napewno mi się nie znudzi bo ja podchodze do tego poważnie i moim zdaniem gdyby ona musiała pracowac to zle bym się czuł. Zresztą moja matka tez nigdy nie pracowała i jakoś mojemu ojcu się nie znudziłą wogóle w mojej rodzinie ( tej najblizszej jest taki zwyczaj ze kobiety nie pracuja tak jest rowniez z zona mojego brata)

a ja lubię swoją pracę i wiem że jak bym kogoś miała to przede mną był by ciężki wybór dziecko czy praca i pewnie skończyło by się na wychowywaniu dzieci. Póki co nie ma chłopa nie ma problemu a ja mam pracę marzenie i żaden chłop z jego pretensjami że nie jestem samodzielna nie potrzebny bo jestem

Jak ktoś nie chce pracować, to przecież nikt go nie zmusi i jeśli w związku oby dwie strony się zgodzą, że on pracuje, a ona nie i jest ok, to jest ok. Ale ja bym się chyba pocięła siedząc całe dnie w domu i mając zadanie bojowe umyć podłogę i ugotować obiad. Poza tym takie siedzenie w domu (nie oszukujmy się) otępia i człowiek staje się zdziadziały... dlatego ja sobie nie wyobrażam sytuacji, w której ja nie pracuje.

Gość facet jest od zarabiania kasy
gotowania w domu, sprzatania, naprawiania itd a kobieta wlasciwie to wystarczy ze o siebie dba i pachnie ;-) atrakcyjna dziewczyna nigdy nie skala sie praca bo od tego ma faceta. zadna z moich kolezanek nie pracuje a kase ma :-p faceci pracuja a my na zakupy chodzimy, do kosmetyczek,na baseny, fitnesy itd. i kiedy tu dbac o dom ? facetom to sie w dupach poprzewracalo :-o

Moja koleżanka jest z małym 2 miesięcznym dzieckiem w domu i już się zastanawia nad pójściem do pracy, tylko że cała pensja poszłaby na opiekunkę. Ale widzę, że ją korci strasznie żeby wyjść już w domu i (brzydko to zabrzmi) iderwać się od dziecka, bo naprawdę taka monotonia zabija. W dodatku mąż tylko na weekendy jest w domu, bo praca :o

Gość to faceci sa materialistami
oczekuja od biednych kobiet aby poszly do pracy a poza tym gotowaly praly sprzataly zajmowaly sie dziecmi i na dodatek aby byly zadbane szczuple itd !!!!!!!! tylko ze doba trwa tylko 24 godziny a spac trzeba. wy chcecie partnerki czy wielofunkcyjne roboty domowe bo juz zaczynam miec watpliwosci :-o

Gość kolejny geniusz ...
wymyślił ... Co to się dzieje z tymi facetami we współczesnym świecie ... Kompletnie przestali być mężczyznami ... Jaskiniowcy takich pytań nie zadawali ani sobie, ani publicznie :P Brali maczugę i przynosili co się dało do jaskini ... :P A teraz? Dlaczego on ma zarabiać? Przecież ona może w przerwie konferencji rodzić ... W czym ma problem? A on tak ślicznie się komponuje w fotelu z puszką w ręku .. Ma czas rozmyślać nad własną niedolą (patrz: takie topiki). W tym miejscu biadolę, że w naszej kulturze jest, jak jest ... W muzułmańskiej wszystko jest jasne ... on zarabia i utrzymuje rodzinę ... jak go stać, to się żeni, jak nie to nie ... A tutaj? schodzimy na psy ... :O

Gość reeee
"Równouprawnienie równouprawnieniem, ale od lat to facet zarabia na rodzine i to sie nie zmienilo" od lat kobiety gotowaly obiady i dbaly o meza, czemu wiec teraz nie chca tego robic?

Gość kolejny geniusz ...
reeee - bo zmądrzały ....

Gość artiiiiiik
Nie uogulniajcie bo ja znam bardzo duzo facetow ktorych zony nie pracuje i nie zajmują się tylko domem.

Idiotka o nicku KOLEJNY GENIUSZ wyjechala tu z kultura muzułmańską :-o Nie chciałabyś tak być traktowana jak muzułmanka której nic nie wolno, ma tylko siedzieć w domu sprzątać gotować i być na każde skinie nie męża:-o Chcesz tego ???? Tio jedź do tych brudasów:-o Ale mogę się założyć, że Ty z muzułmańskiej kultury chciałabyś tylko to, aby facet pracował i utrzymywał dom a zachowałabyś europejskie przywileje kobiet:-o Kolejna hipokrytka :-o Jesteś głupsza niż ameba 2 dni po porodzie :classic_cool:

Gość reeee
faceci tez zmadrzeli i nie chca miec kobiet-leni w domu.

"Nie uogulniajcie bo ja znam bardzo duzo facetow ktorych zony nie pracuje i nie zajmują się tylko domem." Chyba nie w tym kraju, gdzie ludzie ledno wiążą koniec z końcem.