Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qelka

Olejek rycynowy na wowolanie porodu-to działa???

Polecane posty

Gość qelka

wlasnie za tydzien w sobote jest moj termin porodu i juz chce urodzic bo nie dam rady!! bola mnie plecy,nie dam rady lezec,nie dam rady wstawac,gdzies wyczytalam buszujac po necie ze mozn wywolac porod olejkiem rycynowym,czy ktoras tak robila???????

Gość SanSan
dziala jezeli od "dolu" jest juz przygotowanie do porodu tzn rozwarcie, skrocona szyjka jezeli masz wszystko pozamykane to olej nie pomoze nawet jak go wiecej wypijesz tak mi mowili w szkole rodzenia poza tym podobno itsnieje ze jak wypuijesz olej a akcja porodowa sie nie zacznie dziecko moze w brzuchu zrobic pierwsza smolke

Gość qelka
ale to jest pewne czy tylko taka bojda?

wg mnie pewne mi to samo mowily polozne ze olej dziala jak cos od dolu jest juz do porodu przygotowane a z ta smolka to nie wiem, polozne nie mowily, nikt tez sie nie pytal czytalam tez o tym w necie mojej mamie np olej rycynowy podawali w szpitalu pod okiem lekarza na wywolanie ja sama w domu balabym sie troche, pol biedy jak urodze, ale co bedzie jak nic sie nie stanie?

Gość yj uj676
nasrasz dziecku na glowe po rycynie, powodzenia!

Ja osobiście też bym się bała takich eksperymentów. Zamierzam użyć mniej ryzykownych sposobów typu sex, spacery itd.:)

Gość może po prostu poczekać
olej rycynowy to bardziej na przeczyszczenie jelit a nie na poród. Co ma jedno do drugiego??? To że masz termin za tydzien nie oznacza ze poród zacznie się dziś w nocy na przykład

No tak, olej rycynowy jest na przeczyszczenie- chodzi o to, że wywołuje skurcze jelit i przy okazji może ( ale tylko może) wywołać skurcze porodowe. Gorzej jak wywoła tylko te pierwsze i to silne:(

Gość qelka
ale skoror tak kiedys robionow szpitalach to dlaczego ma to byc niebezpieczne?

Gość a ja ....
a mi w szpitalu włozyli tam jakis krozek czy cos nasaczony jakis ojekiem i niby to było masownie szjki lezałam z tym 2 godz ale podziałało bo zaraz zaczełam rodzic ale niewiem co to było dali i juz

Gość qelka
ja wole urodzic tydzien wczesniej niz przenosic np tydzien,wtedy chyba gorzej,chcem sprubowac tego olejka ale jesli jest on nieskuteczny to juz sama nie wiem

olej ma podobne dzialanie jak lewatywa z tym ze po lewatywie nie ma mozliwosci nie zalatwienia sie a po oleju moze sie nic nie dziac ponoc lepiej lykac wiesiolek- ja lykalam w 2 ciazy i rozwarcie naprawde postepowala express do tego ponoc liscie malin sprawiaja ze mozna uniknac naciecia i ja 2x uniknelam go, rowniez nie peklam

w szpitalu podawano olej pod kontrola lekarza! w tym roznica a w domu pod czyja kontrola bedziesz? w szpitalu podawali olej i albo sie rodzilo po nim albo podawano cos mocniejszego a w domu jak sama go wezniesz i nic sie nie stanie to co zrobisz?

Gość qelka
a ja czytalam ze kobiety pily i jesli nic nie pomoglo to prubowaly czego innego,nic sie nie dzialo

nie działa. Położna kazała mi wypić całą butelkę. Nie zadziałało w ogóle :( Później tylko rzygać mi sie chciało po tym dziadostwie całą noc................. Nawet teraz na samą myśl mi się podnosi :(