Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa mrożona z kruszonym lodem

rozmowa w sprawie pracy

Polecane posty

Jutro na 9.00 mam rozmowę w sprawie pracy. Agencja reklamowa, na stanowisko: koordynator projektów. To moja druga rozmowa w całym różnorodnym życiu. W poprzedniej firmie pracowałam 3 lata i właściwie nie pamiętam ani jak się ubrałam ani jak odpowiedziałam na pytanie o zarobki, a wiem, że takie będzie, zawsze są. Czy szara spódnica nieco za kolano, na szelki i biała bluzka z długim rękawem nie będzie za bardzo grzecznie? Nie chcę wyjść na szarą myszkę. A jak z odpowiedzią na pytanie o zarobki? Poprzednio zarabiałam 2,500zł. Nie chcę zarabiać mniej, zresztą teraz i stanowisko wyższe.

na pytanie o zarobki podaj kwote, ktora by Cie satysfakcjonowala, natomiast co do stroju to mysle ze ten, ktory opisalas bedzie w sam raz, to rozwowa kwalifikacyjna wiec oficjalny stroj jak najbardziej na miejscu

No niby proste, podać kwotę satysfakcjonującą, ale boję się, że strzelę jakąś gafę. W takim razie strój mam z głowy.

dokładnie tego się boję. Tutaj przyjaciółka mi podpowiadała, żebym krzyknęła 3,5tyś. Właściwie tyle oczekuję, ale sama nie wiem, najwyżej mnie nie przyjmą.

Gość fikam i znikam
narobilas mi ogromnej ochory na mrozona kawe z kruszonym lodem ;) stroj jak najbardziej pasuje tylko moze zamiast bialej bluzki zaloz inny kolor? fiolet moze, ewentualnie czern i do tego jakis pasek w fajnym żywym kolorze, ewentualnie biala bluzka, szara spodnica i do tego fajne fikusne buty szpilki jesli takie masz. w agencjach cenia sobie kreatywnosc i nie musisz isc ubrana pod linijke, jesli idziesz ubrana "Galowo" to dodaj do tego cos fajnego, kolorowego ale jednoczesnie oddajacego Ciebie, moga to byc korale o okreslonym zywym kolorze, lub wyzej podany pasek, buty etc. zarobki - jesli spytaja powiedz ze 2600 zł by Ci na poczatek wystarczylo, ale ciekawa jestes ich propozycji i nie wykluczasz drobnej zmiany dolnej granicy (nie sadze by Ci dali mniej). powodzenia :)

Gość a jakie miasto
masz wykształcenie wyższe?

W poprzedniej zarabiałam 2,5 zł, ale jako członek zespołu, a tutaj byłabym liderem, o ile wszystko by wyszło. No ostatecznie 3 tyś powiem.

Mam wykształcenie wyższe, Warszawa. Właśnie tak zastanawiałam się nad kolorem bluzki, nawet mam fioletową koszulową, zobaczę jak to będzie wyglądało.

Gość fikam i znikam
zobacz, mysle ze fiolet bedzie odpowiedni. agencja reklamowa to nie urzad marszalkowski.

Gość fikam i znikam
ja bym podala gora 3000, jesli maja dac wiecej to i tak dadzą. nie ma co skakac z nadmierną ambicja ;)

W poprzedniej firmie lider zarabiał 4,0tyś, ale takiej kwoty nie podam, nawet 3,5 jakoś tak mi głupio, nie chcę, żeby pomyśleli sobie, że jestem łasa na pieniądze, bo naprawdę lubię to co robię. Agencja, która zaprosiła mnie na rozmowę jest znacznie większa, prężniejsza niż poprzednia.

nawet jesli podasz za wysoka jak dla pracodawcy kwote to raczej nie zdyskwalifikuje Cię to. Po prostu w momencie gdy beda zdecydowani na Ciebie poinformuja Cię na jakie zarobki mozesz liczyć. mialam taka wlasnie sytuację.

No właśnie i chyba tak zrobię, podam 3tyś i będę czekała, najwyżej zaraz po pierwszym projekcie upomnę się o podwyżkę. Chcę wziąć kredyt na mieszkanie, stąd też zmiana pracy, bo wiem, że dostanę więcej, a jako osoba samotna bank ma większe wymagania no i chcę trochę poszerzać horyzonty, robić coś nowego.

Gość stultissimus
za 2,5k pln to wynocha do swojego podpcimskiego domu krytego strzechą. Za taką stawkę to kręcisz bicz na własne 4 litery i sznur innym szukającym podobnej pracy! NAWET DZIFFKI SIĘ CENIĄ! CEŃ SIĘ I TY KOORDYNATORZE PROJEKTU!

a mi się wydaję, że 2,5 to jest płaca w miarę.

Gość stultissimus
w miarę czego?! kobieto zrobiłem taką samą głupotę! pracuję pod warszawą (tarczyn), mam dosyć spory zakres obowiązków i ciąży na mnie bardzo duża odpowiedzialność, organizuję pracę zespołowi osób, zarabiam dla firmy miesięcznie własną pracą około 40-50k pln i sam ukręciłem sobie bicz w postaci zarobków rzędu 3k pln/miesiąc. Kiedy podejmowałem tę pracę, myślałem, że to będzie niezła odskocznia no i sądziłem że warunki finansowe są całkiem niezłe. teraz kiedy znam już realia rynku wiem że pracownicy zajmujący takie samo stanowisko jak ja, w innych firmach, zarabiają na "dzień dobry" 5k. POMYŚL! miesięcznie tracę 2k a na dodatek mogę zaniżać stawki innym.

Gość fikam i znikam
stultissimus to moze idz z tym do szefa i sie wyklocaj ze dal Ci tak "malo" i zadaj podwyzki a nie masz pretensje do Bogu ducha winnej dziewczyny ktora prace dopiero bedzie zaczynac :o lecz sie czlowieku

ja wiem jak było w mojej poprzedniej firmie. liderzy, kierownicy, koordynatorzy zarabiali około 4tyś do 7tyś zł, ja byłam tylko członkiem zespołu i zarabiałam 2,5, nie wiem jak będzie teraz, może dla nich 3tyś będzie śmieszną kwotą i mają przeznaczoną większą kwotę, ale jakoś tak głupi mi krzyknąć 5tyś na dzień dobry.

zadowolona byłabym z 3,5 :) lubię to co robię.

Gość stultissimus
do "no to znajdź takiego" dziewczyno/chłopcze- czy ty cierpisz na porażenie mózgowe, czy masz syndrom utrzymanka emeryta? Kobieta napisała wyraźnie, że ma doświadczenie i wykształcenie. Dlaczego ma zaniżać wymagania finansowe z takimi kwalifikacjami? zarabiaj dalej swoje 1,5k przy uboju drobiu A ja szukam innej pracy. do fikam i znikam dlaczego ma się godzić, ba wręcz żądać tak niskiej stawki, w przypadku, gdy jej kwalifikacje pozwalają na więcej? Nie bądź śmieszna

Gość fikam i znikam
to Ty jestes smieszny czlowieczku i jeszcze raz Ci powtarzam - idz sie do szefa wyklocaj o podwyzke skoro taki mocny jestes a nie tu na forum pyskujesz i podjudzasz frustracie.

Gość po 4 latach pracy
w jednej firmie z branży reklamowej dostaje 5tyś, ale po 4 latach, a ty mi tu "na dzień dobry" piszesz? jak masz doświadczenie i jesteś dobry w tym co robisz, a ty widocznie nie jesteś :)

Przestańcie się kłócić. Jutro mam rozmowę i wszystko będę wiedziała, napiszę wam.

Gość boże....tutaj
spieracie się o 3 a 5tysięcy, a ja nie mogę dojść z pracodawcą do ugody, chcę podwyżkę 200zł, żeby było równe 1,500 :( 😭 nic tylko się chlastać.

Gość stultissimus
po 4 latach pracy odróżniasz branżę transportową od reklamowej przygłupie?:O Druga sprawa, mam znajomych w branży reklamowej w trakcie studiów, bez dośw zawodowego zarabiających więcej niż ty jełopie Zaniżacie poziom zarobków i dzięki wam każdy kto zaczyna prace nie śmi prosić o więcej niż dwa tysiące liżąc przy tym stopy przyszłym pracodawcom Qrwa, ludzie piszę wam, zeby się cenić a wy z ryjem na mnie? wyładowujcie swoją frustrację spowodowaną gównianymi zarobkami na swoich szefach i mężach Widzicie-sprawa jest prosta. Mi zarobki nie pasują zmieniam pracę...a wy pierdolicie na kafe powodzenia🖐️

Gość Małgosia Wydrzyńska jest gruba
nie zakładaj majtek - może pomoże

stultissimus ma duzo racji w tym co pisze, trzeba sie cenic. Mowiac za malo dajesz sygnal pracodawcy że jesteś niepewna swojej wartości. Skoro w poprzedniej firmie lider zarabial 4 tyś (wcale nie tak dużo jak na Warszawę i stanowisko zresztą), to w tej nowej, lepszej agencji powinnaś moim zdaniem zażyczyć sobie min tyle samo. Takie widocznie są stawki na rynku i firma jest przygotowana by tyle zapłacić w momencie kiedy dają ogłoszenie. jeśli natomiast mają podejście że chcieliby mieć wykwalifikowanego kierownika jak najniższym kosztem to są wyzyskiwaczami, a dla takich lepiej nie pracować.

Gość stultissimus
do "nie zapomnij" zarobki rzędu 10 000 już na zawsze pozostaną w twojej sferze marzeń./ Są to dla Ciebie kwoty tak niewyobrażalne, że jak ktoś choćby w niewielkim stopniu zbliża się do nich to plujesz jadem z zazdrości? prawda, czy nie?