Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_mi

Rodzice ośmiolatków- co do mikołajkowej paczki za 15 zł?

Polecane posty

Gość mama_mi

Witam rodziców osmiolatków i nie tylko. W naszej szkole organizowane są Mikołajki szkolne, przy czym ustalono, iż koszt paczuszki ma siegać 15 zł na jedno dziecko. Wiem, że jest to bardzo niedużo, ale proszę o sugestie i pomysły: co , oprócz drobnych slodyczy włożyć do paczki? Cos, co nie zostanie zjedzone natychmiast, i jeszcze jakiś czas będzie przypominać dzieciom wizytę Mikołaja( dla niektórych z dzieci bedzie to jedyny prezent mikołajkowy, jaki otrzymają;-( ). Z góry dziekuję za pomoc.

Gość kubass
w biedronce sa kubki kolorowe z maskotakami za 4,99 i kubek dosc trwaly,moj trzylatek ma taki z zeszlego roku.

Gość mama_mi
a u nas nie ma- wyszly z biedronki, niestety:-)

Gość kubass
kliknij na fotke kubka to w nowym oknie pojawia sie rozne rodzaje.

Gość mama_mi
a wielka szkoda, bo bardzo fajne, i cena atrakcyjna

moze cos w papierniczym wypatrzec,tam są pierdołki praktycznie od 1 zl a i praktycznie kazdemu dziecku w wieku szkolnym sie przyda np jakis fajny kolorowy dlugopis z kitką,czy kolorowy notesik,neonowa linijka itp,albo mozna polazic po sklepach typu "4" moze cos tam interesującego znajdziesz

a może po jakimś notesie z twarda okładką np.dla dziewczynek With a chłopców Spidernam lub cosik podobnego:) dobrze,ze u nas problem z paczkami rozwiązaliśmy sami i dzieci co roku jeżdza do teatru i np.Mc Donalds a w tym na Salę zabaw, fakt,że wiecej to kosztuje ale uwazam,że frajda nieziemska zwłaszcza,że sa dzieci,które nigdy tam nie były:)

Gość mama_mi
LUŚKA28, dobra myśl, poszperam po papierniczych, dziękuję. agawa1977, po wstepnym rozeznaniu wśród dzieci też zauważylam, że przewaga witch i spidermana jest znaczna:-) . Macie świetny pomysł na spedzenie Mikolajek- u nas, niestety, spora część uczniów to dzieci z rodzin ubogich. Co prawda co roku pojawiają sie jacys sponsorzy, ale kwoty, które ofiaruja wystarczają jedynie na zakup tak skromnych paczuszek dla tych dzieci .

mama_mi dobrze,że są jakieś paczki bo tak jak piszesz,mogą to byc jedyne prezenty dla niektórych...:(buuu a mi sie juz płakać chce jakas taka czuła na tym punkcie jestem...ehhh

liitles pet shop czy jak im tam- takie figórki piesków są w markecie za 13 zl myśle ze dla dziewczynek jak znalazl do tego czekoladke mandarynke i kilka cukierkow i super dla chlopcow autko tez w podobnej cenie są chyba po 12 zl.

Gość mama_mi
potrzebne pomysly dla obu plci- paczuszki będą takie same dla wszystkich;-)

w ubieglym roku u nas w klasie jedna dziewczynka nie mogła jechac,gdyż jej rodziców po prostu nie bylo stać aby zapłacic kurcze ile ja sie namyslałam co zrobić nie mogłam po prostu dac jej tych pieniedzy a bardzo chciałam aby ona pojechała i poprosiłam pania aby powiedziala,ze pieniadze są pozostaloscia z jakiejs wycieczki a ja pokryje ten koszt no i mała pojechała a ja do dzis się ciesze,że nikt inny o tym nie wie:) taki mój drobny adwentowy uczynek:)

Gość manie czy bycie
no to mysle, ze tylko ksiazki:) przyjemne z pozytecznym, w tesco maja fajne ksiazeczki i dosyc tanie, mysle ze jak ma grupe 30 osob kupicie 5 tytulow to kazdy bylby zadowolony:)

te tanajajka sa na podczerwien wiec w klasie bedą mogly sie dzieciaki bawic na przerwach bo zwierzaczki mogą przechodzi z jednego jajka do drugiego. mowie ci świetna sprawa :D to podróbka bo oryginalne sa po 130 zl ale moja siostra ma taką podrobke i super jej dziala.

Gość mama_mi
agawa1977- niestety, taka jest brutalna rzeczywistość, rodzice albo nie mają pieniędzy, albo je mają, ale wolą wydać na alkohol, zamiast uszcześliwić dziecko jakimś drobiazgiem. W tamtym roku również dzieci otrzymały paczki- trzeba było widzieć reakcję tych uczniów, którzy nawet sie nie spodziewali, iż cokolwiek dostaną. Najpierw wielkie niedowierzanie, a potem wielkie szczęście. Tak, naprawdę trudno powstrzymać łzy....

Gość mama_mi
MaMani- faktycznie, świetne te jajeczka- mam tylko nadzieje, że nie rozbawią się do tego stopnia, zeby szaleć tym podczas lekcji- zakaz przynoszenia murowany w takiej sytuacji:-)

faktycznie te dzieci potrafią się cieszyc tak po prostu....i to jest warte tego całego zachodu,organizacji,ujadania sie z niektorymi mamami,że niby połowa kasy trafia do kieszeni organizatorów ehhh a wychodzi tak ze jest się kilka zł na minusie ale to nic...i tak warto:)

Gość mama_mi
Agawa1977- wielki Szacun dla Ciebie- dobrze, że Świeci Mikolajowie nadal są wśród nas:-)

mama mi i prawdopodobnie taki zakaz bedzie :D:D lepiej odrazu zapowiedziec ze do szkoly przynosic nie wolno :D:D:D o rany pamietam jak u nas w podstawowce byly hitem pamietniki i na lekcjach wszyscy sie wymieniali i wpisywali... wkoncu dostalismy zakaz noszenia pamietników i karteczek (takie kolorowe karteczki z notesików do wymieniania) do szkoly :D:D

mama_mi wpadłam przez ten topik w jakiś świateczno-zimowo-nostalgiczny nastrój łzy mi kapią jak grochy kurcze hormony czy co???:) synuś pyta czemu płacze...buuuu

Gość mama_mi
A co do pyskatych mamuś- no cóż, znam to z autopsji, ale nie da się tak zrobić, aby dogodzić każdemu. A na takie wyszczekane panie mamy sposób- po każdej zbiórce pieniążków , podsuwamy im rachunki przed same oczy. Oczywiscie zwykle tak jest, że dokłądamy brakujące pieniążki i nikt sie nie domaga zwrotu- to zamyka usta mamuśkom chociaż na chwilę....

Gość mama_mi
agawa- cóż poradzimy... na całe zlo na świecie niestety nie ma lekarstwa, ale takie drobne gesty, których między innymi Ty jesteś autorką, wnoszą odrobinkę radości w życie dzieci. A pozatym: proszę mi się juz nie mazać, do świąt daleko, dopiero jest listopad, a my nie jesteśmy supermarketami, aby oglaszać świeta juz wpo ! listopada:-))) A tak na poważnie to są tak specyficzne świeta, że sprawiaja, iz nawet najszczęśliwsze osoby mają chwilami oczy w mokrym miejscu:-)

heh masz racje:) w tym roku wszyscy u nas jadą na mikołajki czyli już jest lepiej:)i to tez drobny powód do radości:)

Gość gość
Polecam Wam książeczki tego Wydawnictwa https://www.wydawnictwomd.pl/ W swojej ofercie mają tanie kolorowanki, książeczki edukacyjne, encyklopedie dla dzieci, wycinanki, bajki i wiele innych. Zajrzyjcie na zakładkę z ofertą świąteczną POLECAM

Gość gość
Znamy książeczki tego wydawnictwa!!! Mamy serię z MIKO a ostatnio kolorowankę Halloween (córcia się uparła mimo że ja tego święta nie obchodzę)

Gość gość
Słodyczy nie dawałabym w ogóle bo dzieci i tak mają ich nadmiar, więc szkoda marnować tych 15 zł. Zależy od zainteresowań dziecka, a jeśli ich nie znamy, to jakieś zabaweczki, naklejki, biżuteria dla dziewczynek, samochód dla chłopców, tatuaże... . Na książkę raczej nie starczy.

Gość gość
Artykuły papiernicze: fajne kredki, flamastry.