Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość interesujacyyo2.pl

Nie mam już sił.

Polecane posty

Gość interesujacyyo2.pl

Nie wiem po co to piszę Może z nudów, czy poczucia bezsilności, czy w końcu z kompletnego wypalenia / braku sił i chęci do działania. Jestem licealistą, nie mającym kłopotów z nauką - więc nie będzie to wywód na to jak mnie krzywdzą w szkole bla bla bla. Nie potrafię sobie poradzić z samym sobą. Budzę się codziennie i wciąż widzę cholerny trądzik, który mnie dobija. Który, mimo nakładów finansowych, mimo cierpliwości, mimo systematyczności i regularności w stosowaniu tych parszywych maści, czy piciu paskudnego bratka - pogarsza się. Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Nie mogę dotykać swojej twarzy. Nie mogę spokojnie spojrzeć drugiej osobie głęboko w oczy. Boję się wychodzić z domu wieczorem, gdyż wtedy jest jeszcze gorzej. Nie mam ochoty wychodzić z domu, chodzić do szkoły, mimo, że z tą nauką jest bardzo dobrze. Najgorsze jest to, że mimo tego, że działam to nic się nie dzieje, a wręcz przeciwnie idzie coraz coraz coraz gorzej. Tracę już siłę i wiarę w to, że będę chłopcem z cerą no prawie nieskazitelną albo chociaż o 80% w lepszym staie niż jest teraz. Nie wiem już sam co mam robić. Wiem, że ludzie mają inne, większe problemy, choroby, tragedie, smutki, bolączki. Ale tak jakoś musialem to napisać - to jest dla mnie moja wewnętrzna osobista 'tragedia'. Life is brutal. Naprawdę już nie potrafię...

Gość kaaaaacha
poważnie tak masz?

Gość interesujacyyo2.pl
tak, poważnie, tak to chyba nie byłbym pod wpływem takiej 'inwencji'?

Gość kaaaaacha
ech...współczuję. ja tak miałam też w liceum. ale w końcu przestałam stosować cokolwiek i dopiero wtedy mi pomogło. myłam się samą czystą wodą. zadnej chemii. i wtedy przeszło. okazało sie ze chemia bardziej mi szkodzi niz cokolwiek innego...i niestety ale raczej Ci to nie przejdzie w takim stopniu jakbys chciał ale z czasem napewno sytuacja troszke sie unormuje:)...i ja teraz mam tak bo troszke przytyłam. dla mnie to tezx jest największy na świecie dramat...nie chce mi sie czasem wstać z łóżka..więc cię rozumiem doskonale.

Gość Z Każdym Dniem...
Wiesz, mi pomoga troche taki tanie mydełko z clearasila http://www.i-apteka.pl/p/pl/519/clearasil_mydlo_antybakteryjne_90g.html Kosztuje 5-6 zloty a efekty widoczne sa (u mnie) po pierwszym umyciu ;) Jak sie wezne za siebie to myje tym twarz caly ranek i normalnie prawie z gladka skora wychodze z lazienki ;) Chociaz to strasznie wysusza skore :(

Gość a byłeś
u naprawdę dobrego specjalisty????? Jakies tam kosmetyki to nie jest dobry pomysł. Bo może być jeszcze gorzej. Koniecznie idź do dobrego specjalisty poczytaj na forum jakimś i zapoznaj sie z opiniami innych. A jak masz lekarza to może go zmień, bo może nie jest zbyt dobry. A wiesz, że z bratkiem jest tak, że jak usuwa toksyny z organizmu to te toksyny muszą jakoś z tego organizmu sie wydostać, i sie wydostają przez układ wydalniczy (siusiu) i między innymi przez pory skrórne, dlatego może być tak, że przez jakiś czas Twoja skóra będzie wyglądać gorzej. Poza tym oprócz wizyty u dermatologa i zastosowaniu być moze jakiś lekow, których jeszcze nie używałeś to koniecznie idz do dietetyka!!! Dobrze Ci radzę bo to jest sfera życia bardzo często przez ludzi omijana, a niektóre składniki jak np ostre przyprawy pogarszają stan naszej skóry, unikaj pomidorów, absolutnie zero fast foodów i słodyczy, żadnych chipsów!! Oczywiście o czymś takim jak palenie i picie wspominać nie muszę.

Gość tomo
Hej, Miałem to gówno 11 lat . Dziś od czasu do czasu piszę na necie o tym jak to leczyć. Dziś trafiłem na twój post. Trądzik powoduje depresję. Nie ma się ochoty do życia i nie ma się takiej siły w sobie do walki. Wiem co mówię. Kiedyś straciłem nadzieję że można to skutecznie leczyć a nawet wyleczyć. I tak przegrałem życie. Nie pozwól na to by zniszczyło i to twoje życie. Dziś dam Ci pare rad: 1- musisz walczyć jak przestaniesz przegrasz !!!!!!! 2- musisz wiedzieć o tym wszystko co możesz ( geneza powstawania, czynniki wpływające itp) czytaj i myśl!!!!!! 3- szukaj broni przeciwko temu!!!!!!!! 4- trądzik się skończy napewno możesz mi wieżyć!!!!! Co możesz? Jesli nie probowałeś retinoidów polecam izotretinoinum to mnie wyciągneło z tego gówna . Brałem aknenormin. Droga sprawa ale dałbym wszystko gdybym wiedział że mnie to z tego wyciągnie. Lek w Polsce dąstępny jest od 2002 roku. Sprawa nie jest taka prosta bo lekarze boją się go przepisywać. Mi osobiście na moją prośbę przepisał go doktor z http://www.estederm.pl/. Myśle że ma odpowiednie podejście do tego tematu. Jeśli możesz się dokładnie przebadać zrób wszystkie możliwe badania. Krwi, profil lipidowy,enzymy wątrobowe, testy na obecność pasożytów w kale, badania moczu. To da Ci obraz twojego organizmu. Myśle że to dobry punkt wyjścia do tego by to leczyć i znaleś na to lek. Niestety to kosztuje.

A ja im więcej stosowałam tych maści, wyszuszających specyfikówi regulujących kremów i innych pierdół - tym gorzej wyglądałam. Pewnego dnia poszłam w inną stronę - zaczęłam mocno nawilżać twarz i myć ją tłustymi specyfikiami dla megasuchej cery. I tyle, problem zniknął. Mam ładną cerę i max 2 malutkie pryszcze na miesiąc.

Gość witch hazel
hej.. ja tez mialam problemy z cera, moze nie az tak ogromne ale jednak..:( co mi pomoglo : picie duuuuuuzo wody z cytryna przemywanie twarzy oczarem wirginskim (witch hazel) 55 % lactic acid od makeup artists choice - re we la cja; po jednym uzyciu blizny zaczely schodzic :) nawilzanie !! ja uzywam clean n clear dual moisture i olay daily renewal z beta hudroxy :)

Gość autorrrr
Jest... lepiej :)