Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWI臉KSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Go艣膰 slonecz
Lato ze sn贸w Ja tez nie kasuje w og贸le. W centrymetrach nie wiem czy jest r贸偶nica bo jak mam je zmierzy膰? Powiedz mi jaki teraz rozmiar nasz bo podobny implant mialas x

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Pytam czy np. sutki masz na tej samej wysoko艣ci, czy jest r贸偶nica. Tak na oko cm, 2, 3 cm. Ja mam w klacie 88/89 a pod biustem 62cm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonecz
O to Masz duzo w klacie, pewnie mialas wi臋ksz膮 miseczke przed zabiegiem no i 艂adn膮 r贸偶nica pod biustem a w. Zazdroszcze. U mnie to moze z 15 cm r贸偶nicy pod a w, a u ciebie a偶 27!!! Super. Sutki tez s膮 na innej wysoko艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonecz
O to Masz duzo w klacie, pewnie mialas wi臋ksz膮 miseczke przed zabiegiem no i 艂adn膮 r贸偶nica pod biustem a w. Zazdroszcze. U mnie to moze z 15 cm r贸偶nicy pod a w, a u ciebie a偶 27!!! Super. Sutki tez s膮 na innej wysoko艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annahanna1
aha w biuscie 92cm...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annahanna1
aha w biuscie 92cm...

Udost臋pnij ten post

annahanna1 To super, 偶e wszystko Ci poschodzi艂o. No rozmiar te偶 kapitalny ;-) zr贸b zdj臋cia, bo jestem ciekawa. A du偶膮 mia艂a艣 r贸偶nice m-dzy piersiami przed zabiegiem? Bo piszesz, 偶e nie by艂y r贸wne.

Udost臋pnij ten post

s艂onecz - a by艂a艣 z t膮 nier贸wno艣ci膮 u lekarza? co艣 powiedzia艂? jakie艣 zalecenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32
witam jestem po operacji 2 tyg,mam 375 cc anatomiczne,nie wiem czy dobrze ze to s膮 anatomiczne bo chyba wiekszo艣c z was wybra艂a okr膮g艂e,takie lekarz mi poradzi艂 wi臋c si臋 pos艂ucha艂am,ja robi艂am w gda艅sku w sweesmed og贸lnie czeka mnie jeszcze jedna operacja poniewa偶 mialam miec podniesienie piersi wyr贸wnanie i powi臋kszenie,w trakcie operacji lekarz postanowi艂 偶e w艂o偶y wk艂adk臋 a dopiero p贸zniej podniesie niby mam ma艂o elastyczn膮 sk贸r臋,wkurzy艂am si臋 troch臋 bo liczy艂am na to co by艂o m贸wione na konsultacji przed operacj膮,efekt nie jest jeszcze taki jaki chcialam,musze poczekac jeszcze kilka tyg i znowu dac si臋 ktoic,praw膮 pier艣 mam dalej wy偶ej sutek obsun膮艂 si臋 du偶o ni偶ej,do tego bol膮 mnie jeszcze,czuj臋 ucisk dziwny jak bym kamie艅 miala w mi臋艣niu,w nocy jest ci臋偶ko spac,kiedy si臋 k艂ad臋 jeszcze jest ok gorzej jak si臋 podnosz臋,nie umi臋 tego dobrze opisac,ale powiem wam 偶e nie mog臋 i nie jestem w stanie du偶o czynno艣ci robic,nawet kroic mi臋sa na obiad bo nie mog臋 przycisn膮c no偶em bo boli,mam ma艂e dzieci 6 i 3 latka i nawet tej ma艂ej ubrac nie mog臋 bo mnie boli zw艂aszcza ta prawa pier艣,nie wiem czy to normlane,czy powinnam do lekarza zadzwonic,nie wiem,ju偶 sama ,dobrze 偶e za t膮 2g膮 operacje nie b臋de musia艂a nic dop艂膮cac bo jest to wszystko w tej cenie kt贸r膮 zap艂膮ci艂am teraz,nawet jak wciagam powietrze to mnie lekki boli,kurcze te偶 tak mia艂y艣cie albo macie,15 lat czeka艂am na fajne cycki i tu kurde co艣 si臋 dzieje,do tego mni臋 s臋dzi sk贸ra na piersiach,mam jeszcze jedno pytanko kiedy si臋 normlanie kapali艣cie bo ja chodz臋 24h w tym staniku obmywam si臋 tak szybko na chwilke odpinam ten stanik i miedzy piersiami sie myj臋 ale czy mog臋 ju偶 tak ca艂a si臋 wykapac...pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annahanna1
Madziulak wsp贸艂czuj臋 Ci ze musisz isc drugi raz na operacj臋, to chore, ze lekarz nie zrobi艂 tak jak by艂o w umowie, ale z drugiej strony raczej powinien wiedziec co jest dla Ciebie dobre i moze w zwiazku z malo elastyczna skora lepiej zrobic operacje drugi raz... Co do odczuc ktore opisujesz, bolu itd - to ja mialam tak samo - bardzo d艂ugo cierpialam - ok miesiaca ic nie robilam, tez mam male dziecko 1,5 roczne i nie bylam w stanie nawet butli jej podac bo bolaly mnie rece - nie moglam ich wyciagnac, wyprostowac, mocniej niczego nie chwytalam. Jestem teraz 1,5 miesiaca po operacji i po prostu wszystko w jendym dniu zaniklo- bol, itp. Wszystko juz moge robic, piersi zaczynaja mieknac, jest lepiej. Po prostu niektore dziewczyny bardziej cierpia, inne znosza latwiej bol i szybciej wracaja do siebie... B膮dz silna i wszystko bedzie dobrze- tez mam 375cc, wiec bedziesz zadowolona:) Tylko musisz poczekac na efekt, ja tutaj ciagle narzekalam, a dziewczynki mnie wspiera艂y:) i mialy racj臋:):**** Lato, kochana oczywiscie ze Ci przesle zdjecia, w koncu Ty mi tez wyslalas, ale jeszcze troche musze schudnac, hehe, bo chce Ci dorownac:) Wiesz jestem pod biustem od ciebie szersza, wiec efekt nie jest taki jak u Ciebie:) A z innych spraw powiem wam, ze kolejna u mnie dziwna sytuacja, otoz wczoraj bylam na tej konsultacji, wszystko niby okej. a tu dzisiaj rano patrze i mam mleko w piersiach - chociaz skonczylam karmic 8miesiecy temu!!! Zatrzyma艂mi sie okres, a pojawilo sie mleko,,, Ja to juz nie wiem czy jest ze mna cos nie tak i o co tu chodzi... Mam nadzieje ze samo przejdzie... No nic poki co buziaki....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annahanna1
Aha a co do kapieli to ja tak po 2 tygodniach to juz normalnie sie kapalam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonecz
Ja mam wizyt臋 19 kwietnia a operacje mia艂am 8lutego. Lato wyspalas mi tez fotki? Ibiza757@wp.pl Jaki mialas biust przed operacja? Jak z opalaniem? Jak zakryje same blizny to mog臋 np. Isc na spray tan?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32
annahanna1 dziekuj臋 ci za odpowiedz,bo ju偶 si臋 ba艂am 偶e mo偶e mi wyskoczy艂 ten implant i dlatego taki ucisk czuje;d wiem ,pewnie panikuj臋 ale jestem teraz m膮drzejsza i spokojniejsza ,wi臋c skoro jestem 2 tyg po to znaczy 偶e mog臋 sie normlanie wyk膮pac pod prysznicem,super w ko艅cu.... a co do tego twojego mleka mo偶e to glupie ale mo偶e jeste艣 w ci膮偶y,albo hormony ci co艣 waruj膮 ,bo fakt to dziwne troche,a ty masz te偶 anatomiczne, na salarium to trzeba chyba poczekac troche ze wzgl臋duna blizny tak mi si臋 wyto wydaje,fajnie 偶e jest to forum i wy

Udost臋pnij ten post

oj ja nie jestem pewna, jak ze spray tan ale chyba trzeba troch臋 poczeka膰...

Udost臋pnij ten post

madziulak kochana dwa tygodnie to bardzo kr贸tko wi臋c mo偶esz jeszcze czu膰 b贸l. Ja po dw贸ch tygodniach czu艂am si臋 super. To wszystko mo偶e zale偶e膰 od techniki operacyjnej jak膮 stosuje lekarz. Martwi mnie tylko ta zmiana plan贸w podczas operacji. Lekarz przed zabiegiem planuje jego przebieg, rysuje itd.. troch臋 to tak wygl膮da jakby nie wiedzia艂 co robi. Moja znajoma mia艂a taki k艂opot jak Ty, ale lekarz najpierw zrobi艂 jej podniesienie, a potem w艂o偶y艂 implanty. Kiedy masz mie膰 ten drugi zabieg? Co do k膮pieli to ja przez pierwsze 2 tyg bra艂am prysznic, a potem mog艂am ju偶 si臋 k膮pa膰. annahanna1 偶e jestem chudzina to od razu trzeba mi wypomina膰 ;-) slonecz Ja si臋 opala艂am po miesi膮cu, tylko koniecznie trzeba zarywa膰 blizny. Ja mam taki patent z plastrami i opatrunkiem ;-) Wy艣l臋 Ci fotki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32
kochana lato ze snu w艂a艣nie tak mia艂o to wygladac mia艂am miec podniesienie i w艂o偶enie implant贸w,czuj臋 si臋 oszukana niby zle by to wygl膮da艂o bo by sutki by艂y krzywe ale cos mi si臋 w to nie chce wierzyc,nie znam prawdy w czoraj rozmawia艂am nawet z dyrektorem tej kliniki ale wiadomo,powiedzia艂 to samo co ten m贸j lekarz ,wiadomo 偶e b臋dzie trzyma艂 stron臋 lekarza,dopiero w czoraj dosta艂am wypis w kt贸rym napisane jest 偶e lekarz ze przerwa艂 zamierzony zabieg poniewa偶 nie by艂o by zadowalaj膮cego efektu,buuu,a ja pamietam jak mi lekarz na 2gi dze艅 po operacji powiedzia艂 偶e musz臋 za 5 lat poddac si臋 operacji wla艣nie sutek bo moga mi opa艣c,i tak na prawd臋 to w sobot臋 czyli 4 dniach wypad艂 mi dren musia艂am zdj膮c stanik i wyprac,wi臋c zobaczy艂am moje piersi i by艂y okropne,zadzwoni艂am do lekarza i zapyta艂am si臋 czy zrobi艂 ten lifting a on oznajmi艂 偶e w poniedzia艂ek porozmawia ze mn膮 na ten temat,ach szkoda s艂贸w ja wiem 偶e nie wywi膮za艂 si臋 z tego co mi obieca艂,prawd膮 jest 偶e obrysowa艂 wszystko i przecie偶 to nie by艂a jego pierwsza operacja cena 13900 super a ja nie mam tego co chcia艂am,na wypisie pisze ze za 3 mie艣 zrobi mi reszt臋,a jak mi powiedzia艂 to fakt 偶e dopiero jak ta opuchlizna zejdzie i wkladki si臋 usadz膮,co prawda po 2 tyg wygl膮daj膮 lepiej ale to nie to,chcia艂am 偶eby sta艂y mam anatomiczne bo niby fajniej odstaj膮,wiecie ja urodzialm w wieku 18 lat pierwsze dziecko i zdeformowa艂y mi si臋,i og贸lnie mam 3 dzieci wi臋c tak chcaia艂am miec w ko艅cu stoj膮ce,a wiecie co mi ten dyrektor powiedzia艂 ;czeka艂a pani 15 lat to co to jest 3 miesi膮ce 'super pocieszenie nikt mnie nie przeprosi艂,zaplaci艂am wi臋c musz膮 mi poprawic bo kto teraz by mi poprawi艂 nikt,lekarz ma taki super sta偶 swojej kariery super opinie mia艂 na forach i tu prosz臋 ja mam zrabane,chyba dlatego 偶e mialam operacj臋 13.03. mam ma艂a depresj臋 ,i ten b贸l jak bym kamienie mia艂a,masakra a operacje mam nadziej臋 偶e mi zrobie na pocz膮tku maja,mam wyjechac w lipcu na wczasy i prosz臋 nie wiem jak to b臋dzie wygl膮da艂o ciesz臋 sie 偶e dzi艣 wezm臋 prysznic,te blizny te偶 mog臋 myc,ja mialam rozpuszczalne szwy pod piersi膮 wi臋c chyba mog臋 je zamoczyc.. fajnie 偶e macie to za sob膮 ,i 偶e mamcie super cycki mam nadziej臋 偶e i ja b臋d臋 mia艂a swoje 艂adne stercz膮ce cycuszki

Udost臋pnij ten post

wla艣nie,a mam jeszcze pytanie odnosnie anatom贸w mi lekarz powiedzia艂,偶e b臋d臋 mia艂a ok.4cm przerwy mi臋dzy piersiami. jak b臋d膮 ju偶 zagojone i b臋d臋 chcia艂a mie膰 艂adny rowek to przy anatomach mog臋 nosi膰 jakies push-up ??????czy czym je zbli偶y膰,偶eby si臋 wkladki nie daj bo偶e nie przekr臋ci艂y??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slonecz
No ja chyba tez jakies plastry zaloze na blizny i pojde na solarium bo zbladlam strasznie. Tak wiec podczas kapieli dokladnie sie przyjzalam piersiom. Lewa jest miekka, taka fajna w dotyku i jest wyzej ulozona, sutek bardziej na srodku. Prawa natomiast jest twardsza ale ok 2 cm nizej opadla niz lewa, sutek wyzej. Juz nic z tego nie rozumiem, skoro piers opada to powinna byc rowniez mieksza w dotyku a nie na odwrot. macie jakies pomysly czemu tak dziwnie jest? Mam rowniez duza przerwe miedzy piersiami, nie podoba mi sie na strasznie, nawet jak probowalam sukienki bez stanika zalozyc to wygladam jakbym miala sama klatke i male cycki. Wkurzona jestem. Gdynbym wiecdziala ze tak wyjdzie, wziela bym sie uparla na minimum 400 i okragle.

Udost臋pnij ten post

madziulak no marne pocieszenie z tym czekaniem... niech sobie sam poczeka. Moim zdaniem kombinuj膮, bo to nie do ko艅ca wysz艂o tak jak chcieli i wiedz膮, 偶e mo偶esz by膰 niezadowolona. Kurde, niech Ci chocia偶 jaki艣 rabat dadz膮.. bo nie wywi膮zali si臋 z umowy. Sprawd藕 co masz w karcie wpisane przed zabiegiem(do czego Ci臋 zakwalifikowa艂 lekarz), a co po. Jak sobie przypominam rozmow臋 odno艣nie kszta艂tu protem to m贸j lekarz powiedzia艂, 偶e anatomy nie nadaj膮 si臋 do opadaj膮cego biustu, bo b臋dzie jeszcze bardziej opada艂. Okr膮g艂a proteza za to go podniesie. Walcz kochana i pisz co i jak. Trzymam za Ciebie kciuki. Wiesz, ka偶dy lekarz ma prawo pope艂ni膰 b艂膮d tylko to si臋 fajnie m贸wi je艣li nas bezpo艣rednio to nie dotyczy.. zaza pewnie, 偶e b臋dziesz mog艂a nosi膰 push-up. Proteza to chyba na samym pocz膮tku ewentualnie mo偶e si臋 przemie艣ci膰, dop贸ki nie jeste艣my zagojone, a p贸藕niej to ju偶 mam nadziej臋, 偶e nie ;-) z t膮 przerw膮 miedzy piersiami to jest tak, 偶e wszystko chyba zale偶y od wyj艣ci贸wki; jak by艂y szeroko osadzone to mo偶na to troszk臋 zniwelowa膰, ale pewnie bez przesady. Nie ma cud贸w. slonecz tylko uwa偶aj 偶eby艣 sobie samego mocnego plastra na blizn臋 nie przyklei艂a, bo sobie zrobisz krzywd臋. Zr贸b sobie taki opatrunek jakby ;-) a z t膮 r贸偶nic膮 to musisz obserwowa膰 i pokaza膰 po 3 miesi膮cach pewnie.

Udost臋pnij ten post

annahanna - dziwne z tym mlekiem. moze faktycznie w ci膮偶y jestes? :D slonecz a kiedy mia艂a艣 operacj臋? nie mo偶esz zaczeka膰 jeszcze z tym solarium?

Udost臋pnij ten post

latozesnow a mog艂aby艣 wys艂a膰 zdj臋cia na priv????????? zaza1234@onet.pl z g贸ry dzi臋kuj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32
wiem,偶e zabieg jest zrabany i na pewno nie dam si臋 oszukac,dlatego wycofa艂am szybko cz臋艣c przelewu wp艂aci艂am 9 ty艣,reszt臋 im zap艂ac臋 jak mi naprawi膮,wiesz ja nie mam 偶adnego dokumentu w kt贸rym pisz臋 co b臋d臋 mia艂a robione,jest wypis a na nim deformacja piersi,i 偶e operacja nie zosta艂a doko艅czona poniewa偶 nie by艂o by takiego efektu jaki mia艂 byc,wiecie one nadal wisz膮,co do protezy on jako ekspert poradzi艂 mi w艂a艣nie te anatomiczne,a ja g艂upia mu uwierzy艂am,teraz ju偶 nic nie zrobi臋 wiem i widz臋 偶e sporo musi je podnie艣c ,i troch臋 si臋 ju偶 boj臋 czy zrobi tak jakie chc臋,偶eby czego艣 nie zraba艂,najbardziej boli mnie to 偶e nie by艂 ze mn膮 szczery zaraz po operacji i powiedzia艂 mi o tym jak sama zobaczy艂am 偶e co艣 jest nie tak,rozmowa z tym dyrektorem nie by艂a te偶 mi艂a ,bo on twierdzi 偶e czasem tak bywa i lekarz podejmuj臋 tak膮 decyzj臋,ale mi si臋 w to wierzyc nie chc臋,bo na pewno nie jedne piersi robi艂 takie jak moje,albo i mo偶e gorsz臋,a tu mnie spotka艂o co艣 takiego,chcia艂am sobie poprawic dla siebie samej piersi a wysz艂o gorzej,nie wierz臋 偶e one cudem si臋 same podnios膮 i tylko ciutek b臋dzie trzeba podnie艣c ,widz臋 moje piersi i nie sa fajne wisz膮,i tylko s膮 bardziej nabrzmia艂e,b臋d臋 pisa艂a co i jak,na pewno porozmawiam jeszcze sobie z tym lekarzem i powiem mu dos艂owinie to co my艣l臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarynka26
witam

Udost臋pnij ten post

annahanna i jak tam u Ciebie sytuacja? co艣 si臋 wyja艣ni艂o z tym mlekiem?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32
ale tu spokojnie jest hehe,kurcze u mnie spad艂 艣nieg masakra jaka艣. powiem wam 偶e ju偶 mnie to wszystko denerwuje,nie wiem ten dziwny b贸l w prawym cycku,znaczy nie jest taki 偶e nie mo偶na wyrobic,po prostu czuj臋 m贸j sylikon jak by by艂 na jakie艣 mojej ko艣ci heh nie wiem czy to normlane,jak sobie w czoraj go dotyka艂am to nie czu艂am w niej nic dziwnego ,znaczy nic krzywego wydaje mi si臋 偶e jest na swoim miejscu,jest troche twarda w por贸wnaniu do lewej,kt贸ra jest bardziej mi臋kka,za to ma dziwny kszta艂t,ale pewnie jeszcze si臋 uformuje,nie wiem ju偶 sama pewnie panikuj臋,najgorsze s膮 noce lerze w pozycji p贸艂 siedz膮cej na pewno nie p艂askiej,jak ju偶 tak sobie polerze to np jak ruszam r臋k膮 praw膮 to boli mnie ten prawy cycek czuj臋 ucisk pewien jak bym mia艂a mega ci臋偶ar na mi臋艣niach rwie mnie,tak偶e jak rano wstaje to masakra,boli to podnoszenie mi臋sie艅 tam my艣l臋 boli,ci臋偶ar czuj臋,tak samo jak mocniej powietrze wci膮gam,fakt 偶e to 3 tyg,ale czy to normalne...nie wiem ,mo偶e powinnam do tego lekarza zadzwonic albo napisac czy to normalne,wiem marudz臋 ale wy jeste艣cie ju偶 chyba d艂u偶ej po tej operacji,panikuj臋 ,czy co艣 si臋 dzieje... napiszcie jak znajdziecie chwilk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32
ale tu spokojnie jest hehe,kurcze u mnie spad艂 艣nieg masakra jaka艣. powiem wam 偶e ju偶 mnie to wszystko denerwuje,nie wiem ten dziwny b贸l w prawym cycku,znaczy nie jest taki 偶e nie mo偶na wyrobic,po prostu czuj臋 m贸j sylikon jak by by艂 na jakie艣 mojej ko艣ci heh nie wiem czy to normlane,jak sobie w czoraj go dotyka艂am to nie czu艂am w niej nic dziwnego ,znaczy nic krzywego wydaje mi si臋 偶e jest na swoim miejscu,jest troche twarda w por贸wnaniu do lewej,kt贸ra jest bardziej mi臋kka,za to ma dziwny kszta艂t,ale pewnie jeszcze si臋 uformuje,nie wiem ju偶 sama pewnie panikuj臋,najgorsze s膮 noce lerze w pozycji p贸艂 siedz膮cej na pewno nie p艂askiej,jak ju偶 tak sobie polerze to np jak ruszam r臋k膮 praw膮 to boli mnie ten prawy cycek czuj臋 ucisk pewien jak bym mia艂a mega ci臋偶ar na mi臋艣niach rwie mnie,tak偶e jak rano wstaje to masakra,boli to podnoszenie mi臋sie艅 tam my艣l臋 boli,ci臋偶ar czuj臋,tak samo jak mocniej powietrze wci膮gam,fakt 偶e to 3 tyg,ale czy to normalne...nie wiem ,mo偶e powinnam do tego lekarza zadzwonic albo napisac czy to normalne,wiem marudz臋 ale wy jeste艣cie ju偶 chyba d艂u偶ej po tej operacji,panikuj臋 ,czy co艣 si臋 dzieje... napiszcie jak znajdziecie chwilk臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziulak32

Udost臋pnij ten post

madziulak nic si臋 kochana nie przejmuj. Jeste艣 kr贸tko po zabiegu, piersi maj膮 jeszcze prawo by膰 nier贸wne, r贸偶nej konsystencji, no i mo偶esz odczuwa膰 b贸l. Dla mnie te偶 by艂y najgorsze poranki, a w艂a艣ciwie podnoszenie si臋 z 艂贸偶ka. Ale to minie. Je偶eli mog臋 Ci co艣 doradzi膰 to zrezygnuj z tej p贸艂siedz膮cej pozycji przy spaniu, bo od tego mo偶esz czu膰 b贸l poniewa偶 nie jest to pozycja naturalna. Ja jak zrezygnowa艂am ze stosu poduszek to od razu poczu艂am si臋 zdrowsza, lepiej spa艂am i wbrew pozorom wstawa艂o si臋 te偶 wygodnej. Tak czy inaczej je艣li masz jakiekolwiek w膮tpliwo艣ci to powinna艣 zamieni膰 dwa s艂owa ze swoim lekarzem.

Udost臋pnij ten post

madziulak spokojnie:* na pewno wszystko jest ok. A cyuchy bol膮 jeszcze d艂ugo po operacji. Dla spokoju zadzwo艅 do lekarza albo si臋 um贸w na wizyt臋 i po krzyku:)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋