Gość gość Napisano Maj 10, 2014 zastanawiam się ile z was jest prawdziwymi pacjentkami a ile to osoby podstawione przez lekarzy albo sami lekarze. ktoś tu podał konkretne daty i lekarzy i np. na 13 tego maja nie ma żadnej operacji u wiatroszaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 10, 2014 To jeszcze nic nie znaczy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erica90 0 Napisano Maj 10, 2014 A ja na przykład mam paranoję ze tu zboczency grasują czasami żeby zdjęcia cycuchów naszych wyciągnąć , ale zaufał am i póki co tylko raz się sprzyłam ale jak to się mówi do 3 razy sztuka a przy okazji poznałam tu super kobietke i ogółem fajne dziewczyny które maja takie same kompleksy rozterki i przejścia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 11, 2014 dziewczyny jak długo utrzymuje się obrzęk? jestem trzy dni po operacji i czuję się jakbym miała nawał pokarmu po porodzie. to najgorszy dyskomfort. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondynulka 0 Napisano Maj 11, 2014 do gość ! Dziwny komentarz...nie wiem czemu takie bzdury wypisujesz , zresztą nie mam w zwyczaju tłumaczyć się obcym osobom .Jestem operowana 13 maja we Wrocławiu przez dr.Wiatroszaka(zreszta nawet celowo wybrałam tą datę -zawsze mam szczęście 13 :) ) Erico to tylko się cieszyć , moja znajoma była operowana 3 miesiace temu i narzeka ze piersi nadal baarzdo twarde i bolesne . Mnie dopada już pierwszy stres przed;/ ale i nie mogę się doczekać . Dziewczyny poradzicie co powinnam zabrać , co może sie przydać , co ułatwia życie zaraz po operacji - ponieważ jadę przez pół polski na operacje i przez kilka dni będę w hotelu mieszkała (jakby się coś działo żebym była na miejscu)i niewiem co zabrać ze sobą .Poratujcie proszę . Mamma jak tam po operacji ?jak się czujesz ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 11, 2014 blondynulka jakoś żyję. mam spuchniete piersi i to jest najbardziej uciążliwe. dzisiaj bez prochów pbolowych ale na noc biorę środki nasenne. w końcu dzisiaj umyja mi głowę. szukaj ubrań które można ubrać od dołu. jak się okazało ja nic takiego nie mam więc mam masakrę. a z kim będziesz w hotelu sama się nie podniesie sz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erica90 0 Napisano Maj 11, 2014 Ja się podnosiłam mam swój patent odkryłam go w akcie desperacji bo obudziłam się sama w pokoju a mam astmę i miałam atak , ale sposób okazał się skuteczny . Hmmm ja kupiłam specjalnie na okazję szpitala 2 piżamy na ryneczku po 25 złoty paskudne ale wygodne obie mają spodnie 3/4 i rozpinane bluzki takie jak narzutki nic wygodniejszego nie ma do zakładania po . Dla zmarźluchów i wygodnickich polecam szlafrok ale na gole ciało bo ja tylko majtki zakładałam miałam bandaże u góry i szlafrok , starczy . A i każdemu o tym mówię wzięłam chusteczki mokre takie dla dzieci i nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez nich w szpitalu mam tłusta cerę a w szpitalu jeszcze to się wzmożyło i zamiast nachylenia się nad zalewem czy bawić w jakieś toniki mylam buzię tymi chustkami . Z resztą ja na codzień ich używam :) płyn do higieny int. I płyn do ciała dwie książki bo dużo czytam ładowarkę do telefonu coś do przegryzienia na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 12, 2014 u dr wiatroszaka leżysz tylko w bandażu i dają bieliznę jednorazowa i w czymkolwiek ugotować się można. opieka dziewczyn znakomita. fakt trzeba mieć swoje jedzenie ale zaraz po operacji i tak nie wolno nic jeść .nawet nie chce się. husteczki najlepiej z huggies bo nie są perfumowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondynulka 0 Napisano Maj 12, 2014 mamma - jak to nie dostanę nawet małego śniadanka następnego dnia ;/??dziwne ...zawsze w klinikach tego typu można liczyć jednak na wyżywienie ...nic jak i tak do żarłoków nie należę wezme jabłuszko i będzie ok :) W hotelu będzie ze mna maż -ma tydz wolnego na tą okoliczność:) a jak te masaze po operacji do przeżycia ??bo zastanawiam się jak mogą wyglądać ;/i jak da sie wytrzymać dotyk tak obolałych piersi ...!?? erico - właśnie tak myślałam nad szlafroczkiem - mam taki cienki myślę że będzie w sam raz .W hotelu będę pomykała w samych majteczkach.Im mniej ubierania tym wygodniej :) Kurcze przyznam ze dziś dopadł mnie stres a jest tym większy ze jak maż zrobił mi zdjęcia to okazało się ze piersi zrobiły mi się bardzo niesymetryczne ( w 1 zbił mi się macroline w ciąży i tak zostało ;/ ) mają mi go wypłukać !mam nadzieje ze po operacji będą ładne i symetryczne bo zawsze takie miałam . Moze uda mi się wejsc jeszcze wieczorem a jak nie to trzymajcie za mnie kciuki jutro i odezwe się jak tylko będę w stanie :) Buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zulaa1 Napisano Maj 12, 2014 Ja zabrałam kosmetyki ,piżame rozpinaną z przodu, najlepiej większy rozmiar,bieliznę. Na wszelki wypadek słodki,które pomagają gdy nie możesz się podnieść a pić ci się chce,tabletki nawilżające po intuicji na gardło i ubranie (bluzki i bluzę) które pożyczyłem od siostry ( dwa rozmiary większe)na powrót oczywiście buty wysuwane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zulaa1 Napisano Maj 12, 2014 Słomki do napojów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zulaa1 Napisano Maj 12, 2014 Przepraszam ale smartfon pisze swoje a ja swoje.Tabletki po intubacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zulaa1 Napisano Maj 12, 2014 I dobra rada na wyjście poproś żeby Ci dali coś przeciwbólowego bo podczas drogi możesz się zdziwić jak dużo dziur jestem drodze :)Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 12, 2014 to prawda. jazda samochodem po Wrocławiu to koszmar. ja do domu dostałam ketonal i tabl. na sen. blondi masaż biustu to taka ulga. jak chwile posiedzisz bez bandażu to komfort nie do opisania. mąż mnie masuje i nie boli. ja zabrałam kanapkę ale i tak nie jadłam bo nie miałam apetytu. ale masz rację płacisz tyle kasy i bez śniadania. na szczęście biust wyszedł super. modelowo. bierz większy rozmiar. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondynulka 0 Napisano Maj 12, 2014 dzięki dziewczyny :)za rady !zaraz się pakuję i może uda mi się jeszcze zdrzemnąć.Kurcze denerwuję się nie samą operacją , bólem itd (bo wiadomo ze bedzie boleć )ale tym żeby efekt był taki jak sobie wymazyłam , zebym napewno ostatecznie wybrała najlepszy rozmiar implantu itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 12, 2014 powodzenia. blondynulka lekarz dobierze idealne. ja nie miałam drenow i jeden mały siniak się pojawił. jak mi zejdzie opuchlizna będę miała jak naturalne. ja jestem zadowolona. dzisiaj ugotowalam obiad. dla mnie największym problemem jest to, że nie mogę rąk podnosić do góry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zulaa1 Napisano Maj 13, 2014 Mi lekarz kazał nie podnosić rąk do 3 miesięcy żeby wszystko się dobrze ułożyło, dodatkowo do prac domowych(sprzątanie) i prowadzenia samochodu muszę zakładać pas. Wolę się przemęczyć niż później żałować. W końcu każda z nas chce mieć piękne i kształtne do końca życia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erica90 0 Napisano Maj 13, 2014 Dzisiaj blondynulka ma operacji wszystkie trzymajmy kciuki ! Jak to przeczytasz kochana to wiedz ze Myślami jestem z tobą ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 13, 2014 a ja idę dziś do kontroli ale pewnie nie pozwolą mi się z nią zobaczyć. blondynulka będę za parawanem; ). trzymaj się mocno.ja juz zaczynam funkcjonować w miarę sprawnie ale nie szaleje żeby nic się nie stało. pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koralka3 0 Napisano Maj 14, 2014 mamma uważaj na siebie jeszcze! i bardzo się cieszę ze wracasz powoli do życia!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 14, 2014 dziękuję koralka. rozpieszczam się bo niedługo powrót do rzeczywistości; ). na razie wszystko spoko. opuchlizna powoli zchodzi w dół na brzuch- też tak miałyscie?.jeden mały siniak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erica90 0 Napisano Maj 14, 2014 Ja miałam brzuch jak w 6 miesiącu ciąży mąż się ze mnie śmiał ze przytyłam bo tylko leżę , całkowicie brzuch zszedł mi po 3 tygodniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondynulka 0 Napisano Maj 14, 2014 hej dziewczynki ja już po :) czuje się całkiem nieźle i zamiast bólu piersi okropnie bolały mnie plecki wczoraj ;/ Jeśli chodzi o samą operację to wszystko super - czułam się jak w domu :)i spodziewałam się czegoś gorszego jak się obudzę a tu miłe zaskoczenie .Jestem w stanie sama pomalutku sobie funkcjonować - wstawać , umyć itd . Dziękuję za wsparcie :)dziś widziałam je przy okazji masażu i są naprawde bardzo adne , jedna bardziej opuchnięta ale kształt mają taki jak przed takze jestem bardzo szczęśliwa :) Sama opieka super :) Mamma - czemu do mnie wczoraj nie wpadłaś w odwiedziny ?tak myślałam ze to Ty przyszłaś :) Erico-miałaś rację jestem dopiro dzień po a już jestem szczęśliwa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamma1 Napisano Maj 14, 2014 blondynulka odpoczywaj. ja mam dziś kryzys juz mam dość bo ciągle się czuje jakbym karmiła i miała za dużo pokarmu. kręgosłup mi wysiada. jesteś już w hotelu? na kiedy masz wizytę kontrolną? może wtedy się spotkamy. trzymaj się i odpoczywaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 14, 2014 Mam termin operacji piersi do dr. Potockiego na 22lipca 2014 Bardzo interesuje mnie I połowa od 10 lipca . Może ktoś chciałby się zamienić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondynulka 0 Napisano Maj 14, 2014 mamma -jade jutro na 11 do kliniki na masaż , w pt nie wiem na którą ale po południu wracam do domku.A Ty kiedy sie wybierasz?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondynulka 0 Napisano Maj 17, 2014 a co tu taka cisza się zrobiła?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erica90 0 Napisano Maj 17, 2014 Nas nie ma to i nikt nie pisze ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fioona75 Napisano Maj 18, 2014 Witam, jestem pierwszy raz na tym forum. Chcę powiększyć piersi ale nie wiem u jakiego lekarza. Czy w Czechach Furmanek lub Brzucharski? Czy w Polsce Polanica Zdrój, Kobus czy Łatkowski. Proszę o poradę gdyż widzę że większość kobietek jest zadowolona z decyzji, też tak chce :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Erica90 0 Napisano Maj 18, 2014 Fiona każdy powie ci coś innego musisz sama się zorientować zapisz się na konsultacje u kilku i podejmij decyzję . Tutaj można rozwiać wątpliwości jeśli chodzi o przebieg operacji i okres rekonwalescencji ale lekarza nikt za ciebie nie wybierze . Ja ci polecę mojego Andrzeja Krajewskiego z Kołobrzegu przyjmuje również w Gryficach ale inne dziewczyny będą polecać swoich . Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach