Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Gość Mama2baby
Kobietki moj lekarz powiedzial, ze moge zakladac poza zbroja staniki sportowe , i robie to wtedy kiedy piore zbroje :) a jak u Was ?

Jestem dokladnie 6 tyg po operacji, wiec wg zalecen dr moge juz przestac nosic "zbroje", jak to okreslila moja przedmowczyni ;-) bez niej jednak mam takie dziwne uczucie jak gdyby cos chcialo mi sie oderwac od reszty ciala :-( czy tez mialyscie takie wrazenie? Moze to tylko kwestia tego, ze przez te 6 tyg juz sie przyzwyczailam, ze piersi sa ucisniete przez pas... Mam taka nadzieje... Kontrola dopiero po 20 grudnia :-(

Gość Mama2baby
OlkaG25 mialam podobne uczucie jak poerwszy raz sciaglam zbroje ;P i ubralam sporowy stanik, to wlasnie kwestia przyzwyczajenia sie do ,,scisnietych" przez stanik biustu. Odobiscie nawet wole te sportowe staniki bo sa wygodniejsze, ale przedemna jeszcze 2 tyg chodzenia w zbroji a pozniej tylko bede musiala w niej spac :D

Gość A_nuśka
Mój stanik pooperacyjny jest wygodny i miekki..jakie wy je macie?? Jedynie ten pas to ucieknie...ale jeszcze tydzień.

Gość goscmagda87
Ja też ciągle w staniku sportowym zabieg miałam 28.09 bardzo wygodny ten stanik :)dziewczyny kiedy można na basen 11.11 chcemy jechac na weekend w góry no i tam jest basen myslice ze mogę się już???

Gość Belinea2233
Mama2baby!!! Też mam zabieg u dr Pabianczyka w ten poniedziałek. Zaczynam się denerwować. Miałaś wrażenie, że doktor na konsultacjach był bardzo miły, a później wykazywał postawę "płać i nie zadawaj pytań"? Jak Twoje piersi wyglądały po operacji? Mam na myśli czy były mocno posiniaczone, czy szwy są dyskretne, czy dr był delikatny? Też mam okrągłe pod mięsień, mimo że na początku byłam nastawiona na anatomy. Jak się czulas przez pierwszy tydzień?

Gość Belinea2233
Dobra, wiem już jak się czułaś, bo przeczytałam wszystkie Twoje wypowiedzi wstecz. Interesuje mnie jeszcze jak wyglądał pobyt w klinice? Rozumiem, że byłam w SCM? Co ze sobą zabrałaś? Szlafrok, piżama, kapcie, jakieś środki czystości w stylu szczoteczka i pasta do zębów czy nie miałaś siły umyć nawet zębów? Dali Ci tam jeść? Boję się, że będę bardzo głodna kiedy już złapię kontakt z rzeczywistością po wybudzeniu z narkozy. Można tam chodzić po klinice? Jest gdzie naładować telefon? Będę tam sama, chłopak dopiero przyjedzie po mnie następnego dnia i nie chciałabym popełnić jakiś głupich gaf.

goscmagda87 myślę że jużładnie się zagoiło przez miesiąc, możesz spróbować, tylko jaccuzi bym omijała ;)

Gość gość
Hejka. Jestem 9 dni po zabiegu i dopiero dzisiaj odczuwam mniejszy ból podczas wstawania. Kręgosłup mi siada, cycuchy jeszcze bolą, ogólnie klatka piersiowa. Wszystko do zniesienia, tabletki przeciwbólowe brałam tylko 1 dzień po zabiegu. Wczoraj pozbylam się opatrunkow. Mam kilka pytań: jestem zgarbiona,aż mąż się śmieje,że mi tak zostanie:p kręgosłup przez to bardzo boli,też tak mialyscie? Jak długo? Maść na blizny trzeba stosować,czy to koniecznosc? Bardzo mnie boli nie tylko w trakcie wstawania,ale cały czas po bokach piersi. Jestem umeczona tym bólem:(

Gość goscmagda87
Dzięki adulur ja już nie mogę się doczekać pójść na basen!!!! W końcu nic nie muszę wypychac:):):):)A pytanie macie dalej takie Grubienie w miejscu szwu takie ziarenko, zgrubienie ??? Bo mi się to JeszcE z prawej piersi nie wchlonelo, lekarz kazal masować..

goscmagda87 - nie ma problemu, koniecznie daj znać jak było i jak się czułaś na basenie? pozdrawiam!

Gość Mama2baby
Belinea wybacz ze dopiero odpisuje, ale mam coreczke w szpitalu i tak naprawde nie mialam koedy wejsc na forum... moje odczucie do lekarza- uwarzam ze jest swietnym specjalosta , absolutnie nie odczulam , ze mam zaplacic i ,, nara" wrecz przeciwnie wszystko powoli i konkretnie. Po op czulam sie dziwnie dlugo spalam, pozniej ciezko bylo mi wstac :/ pierwszy tydzien hmm... moze pierwsze 3 dni byly takie sobie choc i tak 3 dnia poczulam sie juz duuuuuuuzo lepiej :) zadnych siniakow nie mialam, piersi byly spuchniete, ale nie jakos bardzo ;) pobyt w klinice wspominam bardzo dobrze !!!! Mile pielegniarki , ktore nie patrzyly na mnoe z gory tylko jak na czlowieka ktory spelnil swoje marzenie :D jestem juz 20 dni po op piersi sa piekne !!!! Takie jak chcialam !!! Prezentuja sie jak milion dolarow :D pierwsza konsultacja byla po tyg, szwy pieknie sie wchlonely, odczuwalam lekki dyskomfort przy skraju blizny , ale juz wszystko przeszlo, teraz czuje lekkie ciagniecie jak biore corke na rece i sadzam na biodrze, ale to chyba normalne :) ogolnie 100% zadowolenia :D

Gość Aga gość
Dziewczyny mam problem jestem 4 tyg po operacji piersi metoda dual plane 350 anatomy. Chodzi o to ze podczas szybszego chodu lub gdy podnoszę rękę czuje nienaturalne ciągniecie od sutka w dol a gdy lekko podskocze czuje jakby cały silikon latał w środku ocierał sie o ścianki. Dzieje sie to tylko w jednej piersi . Robiłam usg i wyszło Ok. Nie jest to ból tylko daje to duży dyskomfort.. kurczę cieżko to opisać ... któraś rak miała?

Gość Belinea2233
Hej, Mama2baby dzięki za odpowiedź. Już jestem po op 4 dzień, fakt siniakow nie ma, wydaje mi się, że opuchlizna delikatnie zeszła. Mam na sobie stanik od doktorka i opatrunki z plastrów. Odpielam trochę staniczek i niepokoi mnie to, że sutki smutno "patrzą" w dół, a nie są fajnie uniesione jak na początku. Od spania na plecach ból jest nie do zniesienia, jestem już tym umeczona. Dr faktycznie delikatnie obchodzi się z pacjentkami. Ogólnie po takim czasie jesteś zadowolona z efektów?

Gość Belinea2233
Hej Mama2baby, dzięki za odpowiedź, niech córeczka szybko wraca do zdrowia! Ja już jestem po op 4 dzień i czuję się w miarę dobrze. Dzisiaj nawet zrobiłam pranie i sama się umyłam łącznie z włosami. Tylko jak tak poszaleję to czuję się zmęczona i ból się nasila, ale nie mogę wytrzymać nic nie robiąc, aż mam zaparcia od siedzenia na tyłku i nicnierobienia. Mama2baby, powiedz mi jeszcze proszę - czy Twoje piersi dużo się zmniejszyły jak opuchlizna zaczęła schodzić? Jak tak patrzę na moje cycuchy to mogłyby być większe, a tu jeszcze jest na nich opuchlizna... do tego sutki zaczęły smutno "patrzeć" w dół (zaraz po op były fajnie uniesione) i zastanawiam się czy to się jeszcze wyrówna. Nie ma za dużo na sieci opinii o Pabiańczyku i nie wiem czy nie ma przypadkiem tendencji do robienia mniejszych piersi niż jest to ustalane. Ze mną było tak, że powiedziałam mu jaki rozmiar chcę uzyskać, pomierzyłam sizery i on sam wybrał pojemność, zaufałam mu w tym całkowicie. Obym nie żałowała.

Gość Belinea2233
Hej Mama2baby, dzięki za odpowiedź, niech córeczka szybko wraca do zdrowia! Ja już jestem po op 4 dzień i czuję się w miarę dobrze. Dzisiaj nawet zrobiłam pranie i sama się umyłam łącznie z włosami. Tylko jak tak poszaleję to czuję się zmęczona i ból się nasila, ale nie mogę wytrzymać nic nie robiąc, aż mam zaparcia od siedzenia na tyłku i nicnierobienia. Mama2baby, powiedz mi jeszcze proszę - czy Twoje piersi dużo się zmniejszyły jak opuchlizna zaczęła schodzić? Jak tak patrzę na moje cycuchy to mogłyby być większe, a tu jeszcze jest na nich opuchlizna... do tego sutki zaczęły smutno "patrzeć" w dół (zaraz po op były fajnie uniesione) i zastanawiam się czy to się jeszcze wyrówna. Nie ma za dużo na sieci opinii o Pabiańczyku i nie wiem czy nie ma przypadkiem tendencji do robienia mniejszych piersi niż jest to ustalane. Ze mną było tak, że powiedziałam mu jaki rozmiar chcę uzyskać, pomierzyłam sizery i on sam wybrał pojemność, zaufałam mu w tym całkowicie. Obym nie żałowała.

Gość Mama2baby
Belinea2233 ustalilam z dr ze chce 300ml, ale oboje doszlosmu do wniosku , ze jesli beda wygladac ,,zle" do mojej figury to wsadzi mi 295ml noe duza roznoca , ale jednak :) caly sztab operacyjny stwierdzil , ze te mniejsze sa duzo ladniejsze i noe zaluje tego !!! Zmalaly mi i mam takie male C :) woesz startujac od zera i miejac twraz to co mam jest poprostu zachwycona :D moje sutki ,,patrza" na wprost ale na poczatku tez wydawalo mi sie , ze sa skoerowane ku dolowi, sadze ze to kwestia zbroji- dlatego ja zaczelam je ukladac przy zakladaniu stanika :) po prawie moesiacu od op jestem zadowolona w 100% razem z moim mezem na czele :P Belinea wiem , ze noc noe roboenoe bardzoej meczy , ale z wlasnego doswiadczenia powiem tak lepsze odlezyny na d**eczce noc wzmozony bol rak, plecow czy klatki poersiowej ;) daj zoboe czas do przyszlego tyg w ktorym naprawde poczujesz sie juz duuuuuuuuzo lepiej :) i staraj sie nie podnosic tak do gory- moze twoj partner moze Ci umyc glowe ? Sama poprostu ogranicz sobie ruchy rekami :) Jestesmy juz z corcia w domu wiec statam sie buc na bierzaco na kafeteri takze jesli masz jeszcze jakies pytania to pisz smialo bez skrepowanoa :D

Gość maja232
Witam ja jestem dopiero przed konsultacjami mam je 29 listopada u pani dr Olender , z jednej strony nie moge sie juz doczekac a z drugiej mam kilka obaw , powiedzcie dziewczyny jak u was bylo z powrotem do pracy?po jakim czasie to mozliwe? Albo kapiele w basenach? Jest tu jakas dziewczyna ktora przed zabiegiem miala cycuszki 0 mozna tak napisac a jakie wyszły po zabiegu czy mozna zobaczyć zdjecia ? Nie wiem komoletnie jak patrzec na te rozmiary implantów,ktora pomoże:((

maja Ja tez mialam sporo obaw, a czym bylo blizej tym bylo gorzej... Teraz jestem 7 tyg po (powiekszanie + podniesienie) i nawet nie wiem kiedy to przelecialo... Teraz juz nie pamietam tych pierwszych dni zaraz po, jestem szczesliwa :-) z malego B poki co wychodzi D/E przy 385 i 415 (rozne, bo jedna mialam mniejsza). Dziewczyny pisaly, ze przez pierwsze miesiace sie to zmienia i zmniejszaja sie, ale jesli zostanie D to bede szczesliwa :-) Operowal dr Potocki w klinice Szczyta i mimo iz musialam dlugo czekac, warto bylo :-)

Gość gość
Mialyscie uzbierana kase na zabieg czy ktos brał kredyt ? Kiedy im trzeba zapłacić w dzien zabiegu czy przed? I ile u was kosztował zabieg ?

Ja musialam zaplacic gotowka w dniu zabiegu lub dzien wczesniej na konto i przed zabiegiem przedstawic potwierdzenie wykonania przelewu. Koszt 21.000 za podniesienie + powiekszenie

Gość gość
To sporo :(, dlugo zbieralas kase na zabieg czy kredyt?

Nie bralam kredytu, nawet nie wiem czy w tej klinice jest taka opcja :-( nie mialam takiej potrzeby, wiec nie pytalam o to

ja miałam uzbieraną kaskę, bo od wielu lat zbierałam się do zabiegu, a mają teraz opcje, że w klinikach bierzesz kredyt? ciekawe heh

podobno można, ale ja miałam prezent, w sumie nie liczzyam się tak z kosztami :) maja, czego się boisz, czego nie wiesz?

Gość gośćpaola
maja232 ja jestem po operacji u dr Olender. Startowalam z rozmiaru B, wyszło D. Powiem tak jesteś w dobrych rękach :) Mnie bardzo bolało, pierwszy tydzień jest najgorszy a po dwóch tygodniach już super :)

Gość gośćpaola
maja232 ja wróciłam do pracy po 10 dniach, ale ból był jeszcze odczuwalny. Wszystko zależy jaką masz prace, ja w biurze siedziałam także było w miarę dobrze

Gość maja232
goscpaola witam tez ide do doktor Olender. Ile placilas za zabieg? Czego sie boje w sumie to juz sama nie wiem mam tysiac mysli jak to bedzie po zabiegu ,chyba najbardziej boje sie tej rekonwalescencji . Moge sobie pozwolic na miesiac urlopu tylko:(

Gość maja232
No ja w biurze niestety nie pracuje , duzo czasu przy kompie ale mam tez pakowanie musze sie schylac co do podnoszenia mysle ze kogos by mi dali . Pytam ile placilas bo nie wiem czy to indywidualnie kazda czy ceny jak na stronie kliniki

Gość maja232
goscpaola ja konsultacje mam 29 wiec jeszcze troszke choc juz bym chciała miec je za soba ,ciekawa jestem co Pani doktor doradzi . Ty wiedzialas jakie chcesz miec implanty ,jaki rozmiar ,czy to pani dobiera według tego jaka masz budowe,stan wyjsciowy piersi klatki itd. ? Wszczepialas pod miesien czy gruczol? Anatomy czy okragle?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się