Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgaaa

problem psychiczny?

Polecane posty

Gość olgaaa

witam. mam taki problem z przyjaciolka. studjuje psychologie ale jestem dopiero na I roku no i niestety malo wiem. moja kolezanka ma obsesje na punkcie ciazy. (niechce jeszcze dziecka) jej partermowi jej , ze odpowiednio sie zabezpieczaja , ona godzi sie na seks i w trakcie stosunku nie ma nic przeciwko , odlatuje do 7 nieba (mowi tak Paweł - jej partner). ale juz po skonczeniu stosunku dostaje szalu , ze moglo cos byc , ze moze zajsc. nie raz ja uspokajałam kiedy naprawde miala sie czego ba c(byl taki moment , ze uprawiali seks bez prezerwatywy i do bardzo dlugi seks. mogla sie wtedy bac. ale zrobilyusmy test i wynik byl negatywny , dostala okres i wszystko bylo ok ale wlasnie od tego momentu zaczela sie tak panicznie obawiac. ) dzisiaj przybiegła do mnie o 6.30 rano gdy tylko Paweł wyszedł do pracy i zaczela jeczec , ze w sobote Paweł "ocierał sie o nią " bez prezerwatywy , ze nie "wszedl" w nia ale pare razy dotkną penisem jej pochwy. mówie do niej , ze plemniki to nie cyborki , ze bez wytrysku nie ma az tak duzego prawdopodobienstwa zajscia w ciaze. mowi :do jasnej cholery Monika co ty sobie wyobrazasz! o ciaze jest bardzo trudno. do tego potrzebny jest przedewszystkim wytrysk. myslisz , ze mialas dni plodne (i to w dodatku przed ostatni dzien a wiadomo , ze 2-3 dni do dni plodnych dodaje sie dla bezpieczenstwa) i to , ze otarl sie o Ciebie 2-3 razy to nie znaczy , ze moglas zajsc! co mam robic jak tak panikuje? ostatnio nawet Paweł zaczal podejzewac , zer to cos wiecej niz tylko obawa przed ciaza. podejzewamy razem, ze to moze byc cos w psychice Moniki ... nawet mowi dzisiaj , ze :juz mam bole podbrzusza" a ja jej na to , ze objawy ciazy sa dopiero po 6-8 tygodniach!!! przez nia sama wypytalam ginekologa o wszystko dotyczace ciazy i wszystkie strony przejazalam ...ehhh jak mamy jej pomoc? co o tym sadzicie? prosze , powiedzcie cos....:(

Gość kundzia fundzia
hmmm ... widze, ze bardzo denerwujesz sie przyjaciolka bo popelnilas bldey w pisowni . ale to pewnie ze zdenerowania. uwazam , ze jej partner powinien zaprowadzic ja do seksuologa. uwazam , ze ona nie chce miec dziecka i od tamtej pory kiedy mogla naaaaaprawde sie baaaaardzo bac teraz boi sie kazdego blizszego kontaktu. musicie jej pomoc bo jeszcze popadnie w ciaze urojona a to jest bardzo niebezpieczne!! a co do teraz , to mysle , ze na 100% to nie wystarczy aby zaszła w ciaze i w zupelnosci masz racje , ze o ciaze bez wytrysku bardzo trudno. tymbardziej , ze on "ocieral sie o nia" a w nia nie "szedl" tak wiec moze byc spokojna. w ciazy nie jest. a lekarz jest w skazany bo z dziewczyna dzieje sie cos zlego.... pozdrawiam

Gość kryska00
mam podobny problem jak twoja kolezanka nie jest to takie proste jak sie wydaje

A w jaki sposób się zabezpieczają? Bo jeżeli stosuje prezerwatywy, globulki, metody naturalne, stosunek przerywany, to nie dziwię się, że się obawia. Ja też panikuję, ale biorę tabletki anty i moja jedyna obawa polega na tym czy w trakcie 7-dniowej przerwy dostanę okres. Najpierw niech się dziewczyna porządnie zabezpieczy, a dopiero potem weź się za psychikę. Obawiam się, że skoro partner i najbliższa przyjaciółka nie są w stanie przemówić jej do rozumu, to seksuolog też niewiele pomoże, o ile w ogóle zgodzi się do niego iść, bo ja nie wiem czy potrafiłabym wejść do gabinetu i powiedzieć: \"panie doktorze, panicznie boję się wpadki\".

Gość kryska00
smiało moze isc nikt jej nie wysmieje nawet nie macie pojecia ile kobiet ma ten problem

Gość olgaaa
zabezpieczaja sie prezerwatywami , z tego co wiem. ale jak ja uspokoic? jak jej pomoc...? przeciez juz nie wiem co mam mówic kiedy ona tak panikuje z blachych powodów. to , że sie otarł bez wejscia i spuszczenia sie w niej w jej dni plodne to jest szansa na zajscie w ciaze w ilu? 3%? martwie sie o nia.... przeciez tak nie moze byc ...

Gość Noctua
Poradż je,żeby zaczęła brać tabletki.Jeśli ona się będzie zabezpieczać i facet to może się polepszy.Jeśli nie to rzeczywiście może powinna pójść z facetem do seksuologa.Same gumki mogą stresować.

Gość taka jednaaa
Ja stosuje jednoczesnie prezerwatywy , globulki i stosunek przerywany i tez mam ataki panicznego leku przed ciaza :O :O Wlasciwie po kazdym stosunku mam jakies obawy , zaraz mi powiecie ze nie dojrzalam do seksu ale to chyba nie o to chodzi. Przeciez mozna dojrzec do seksu ale nie chciec dzieci prawda?

Gość jojojojjjj
no to niekochać się i już - jakiś problem? widać małolaty jesteście

Gość taka jednaaa
jojojojjjj dzieki za takie rady , skoro nie mozesz tego zrozumie to sie nie odzywaj. I nie jestem juz malolata wiec wypraszam sobie