Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amika30

zajsc w ciaze po 30stce

Polecane posty

Gość Amika30

W sierpniu skonczylam 30 lat i od nowego roku bedziemy sie starali o dziecko. Dopiero zaczynam zglebiac temat i naturalnie troche sie boje. Zapraszam wszystkie babki starajace sie o dziecko w moim i podobnym wieku:)

Gość jakas tam babka
ech, zazdroszcze Ci... ja mam syna (8 lat), chcialabym drugie dziecko, ale maz sie nie zgadza :-( wlasciwie sama nie wiem dlaczego, on nie potrafi mi tego wyjasnic sensownie, a mnie juz brak slow, by go przekonac... :-( ja tez niedawno skonczylam 30 lat zycze powodzenia!

i ja życzę powodzenia :) ja w pierwszą ciążę zaszłam rok przed a w drugą rok po 30-stce... ciągu dalszego nie przewidujemy...

Dzieki Dziewczyny:) Badera - jestes teraz w drugiej ciazy czy juz urodzilas? Lekarz powiedzial mi, zeby brac kwas foliowy, unikac alkoholu i kotow i zyczyl cierpliwosci - niektorzy nawet cale lata czekaja na dziecko.. Zapraszam wszytskie starajace sie o dziecko babki okolo 30stki:) Razem razniej! :) :) :) :)

u nas na szczęście nie trzeba było się prawie wcale starać, może i Wam uda się za 1. razem :)

witam, chetnie sie przylaczam :-) dzidziusia planujemy na koniec 2009 roku, tak wiec starania od lutego...... Mamy juz jednego szkraba, w styczniu skonczy 2 lata :-)

ja mając 31 lat zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu - sama byłam zdziwiona. A co do kotów... całe życie miałam koty i karmiłam obce koty i nic. Zrob tylko badania na toksoplazmozę, bierz folik, wyluzuj i do dzieła:)

Ja dodam, ze tez zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu :-) Zaczelam brac jakies 2 miesiace wczesniej folik i to wszystko. Teraz w grudniu chce zrobic sobie badanie na toxoplazmoze, bo w miedzyczasie duzo tatarku jadlam ;-) No i 1 grudnia kupuje sobie kwas foliowy - 90 tabsow a w lutym do dziełka :-D

życzę powodzenia :-) Ja zaszłam w ciążę w wieku 30 lat, udało się w pierwszym cyklu po odstawieniu tabsów. Teraz jestem mamą pięciomiesięcznego Maksia

Pszczółka.. to moze dołącz do nas i będzie następna :-) Ja żałuję, ze nie pomyśleliśmy, by mic dwójke rok po roku... Teraz juz maly nie jest taki maly i w sumie wiecej swobody jest, az tak bardzo do pieluch wracac sie nie chce, ale chcemy by mial rodzenstwo, no i marzy sie drugi dzidzius....

Ja w ciaze (pierwsza jak na razie) zaszlam 4 miesiace po 30 urodzinach. Staralam sie ponad pol roku, bralam bromergon a teraz jestem w 21 tygodniu i po prostu nie moge sie nacieszyc tym stanem!:) Amika30 - powodzenia!

jak fajnie, ze jest wiecej dziewczyn:) Apple Seed - to Towja pierwsza ciaza? i co to jest Bromergon?? Karolina - zazdroszcze, ze juz masz jednego synka:) Dla mnie idealem jest 2-ka dzieci i roznica 3-4 lata wydaje sie byc optymalna (miedzy moja siostra i mna jest 3 lata roznicy i nie wyobrazam sobie zycia bez niej:) bede trzymala kciuki :) Baderka - to ty juz na polmetku widze:) Paula01 - test na toksoplazmoze - to mozna tez przed ciaza zrobic? Trzymajcie sie cieplo! Dzieki za optymizm :) :) :) :)

jakas tam babka jak możesz ulegac mężowi, takie decyzje podejmuje sie wspólnie a nie on Ci narzuca swoja wole :O

Tak Amika, test na toxo mozesz zrobic zawsze, tzn. na pewno placąc za to, ale mysle ze jak pojdziesz do gina i powiesz, ze chcesz sie przygotowac do ciazy to powinna dac skierowanie....

Tak to moja pierwsza ciaza. A bromergon zazywalam na obnizenie poziomu prolaktyny, ktory mialam ponad norme. Jak ten poziom jest bardzo wysoki moze dosjs do zaburzenia cyklu i zablokowania owulacji. Na szczescie u mnie nie bylo tak zle, a bromergon tez szybciutko zadzialal.

Dziewczyny, co z Wami??? Czyzby los topiku jest niepewny ;-) A szkoda... Ja dzis zaopatrzylam sie w Folik i od 1 grudnia zaczynam lykac.... @ cykle przepuszczam, a potem do dziela :-D

ja mam 31 lat i dopiero pierwsze dziecku (5mc), a zamierzamy za jakieś 3 lata starać się o drugie. powodzenia 🖐️