Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klokj

leczenie wodą utlenioną

Polecane posty

Witam wszystkich. Zyczliwy czytałem, że nikt japońcom nie podaje jodu no to są załatwieni. Zresztą nawet my Polacy nie możemy się czuć bezpieczni bo awaria w elektrowniach nie zaszkodzi tylko Japoni i sąsiadom, ale i całemu światu. I tu z pomocą mam nadzieje, przyjdzie lugola, ale jak czytałem specjalistów jakie dawki są sugerowane to śmiech na sali, oczywiście proponują kelp w śladowych ilościach strasząc przed przyjmowaniem dużej ilościu jodu. Może im doradzisz co Życzliwy :) bo znasz ise na tych sprawach lepiej od tych wykształcionych baranów. Ehhh szkoda gadać dobrze, że mózg co poniektórym zwykłym Kowalskim się nie zlansował i każdy ma tą możliwość myślenia. Pzdr wszystkich utleniaczy i jodowców :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam wszystkich. Zyczliwy czytałem, że nikt japońcom nie podaje jodu no to są załatwieni. Zresztą nawet my Polacy nie możemy się czuć bezpieczni bo awaria w elektrowniach nie zaszkodzi tylko Japoni i sąsiadom, ale i całemu światu. I tu z pomocą mam nadzieje, przyjdzie lugola, ale jak czytałem specjalistów jakie dawki są sugerowane to śmiech na sali, oczywiście proponują kelp w śladowych ilościach strasząc przed przyjmowaniem dużej ilościu jodu. Może im doradzisz co Życzliwy :) bo znasz ise na tych sprawach lepiej od tych wykształcionych baranów. Ehhh szkoda gadać dobrze, że mózg co poniektórym zwykłym Kowalskim się nie zlansował i każdy ma tą możliwość myślenia. Pzdr wszystkich utleniaczy i jodowców :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
Tak to bywa jak ma się poglądy, a nie wiedzę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mam pytanie jeśli mam 2 bakterie tlenowe w ukladzie moczowym ,a woda utleniona usówa bakterie beztlenowe ,które nie mogą przeżyć w obecności tlenu lub wody utlenionej to biorąć ją będzie ona dożywaiać te moje bakterie tlenowe?Bo przeciez dostarcza tlenu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
japanka to może przestań oddychać to wtedy zabijesz bakterie tlenowe. Czasami trzeba pomyśleć zanim sie o coś zapytamy. Życzliwy ty tam siedzisz w tym troszke dłużej , potzrebuje temacik wpływ jodu na pierwotniaki jelitowe uważam , a nawet jestem przekonany , że to one są przyczyną wszystkich dolegliwość zwiazanych z jelitami większości forumowiczów, a nie biedne grzyby, chociaz podczas jakichkolwiek infekcji ilość grzybów w organiźmie może wzrastać, ale może to być swoista odpowiedź immunologiczna organizmu na zakarzenie pierwotniakowe, i nie chodzi tutaj tylko o lamblie , ale o dużo groźniejsze i trudniejsze do wytępienia pasożyty pierwotniakowe. Na zagranicznych stronkach jest kilka osób które wyleczyły się z IBS mając wszystkie objawy problemów jelitowych łącznie z podejrzeniami grzybów, u wszystkich wykazano ten sam rodzaj pierwotniaków , a ktualnie nazwy nie pamiętam, ale cholery te ciężko wyplenić, im się udało z jakimis antybiotykami, ale ja uważam, że jod będzie znacznie skuteczniejszy, ale nici z tego wszystkiego jeżeli będziemy dokarmiać żarciem przetwożonym i cukrami prostymi. Trzeba tutaj zastosowac diete niskowęglwodanowa z wykluczniem zbóż , mlecznych. Zabijanie i jednoczesne dokarmianie zwierza mija się z celem , a dodatkowo obciążajeszcze bardziej organizm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wyobraź sobie szczypior ,ze przed zainfekowaniem ukladu moczowego pilam 30% wodę utlenioną ,a efektem był rozwój 2 bakterii u mnie właśnie tlenowych.I nie jest to przypadek bo wcześniej nigdy nie miałam żadnych bakterii w ukłdzie moczowym.Więć sam sie zastanow zanim kogoś opieprzysz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szczypior, może masz rację....Nieumywakinowie często poruszają temat dysbakteriozy... Japanka, czyść jelito grube, i to porządnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A czy ludzie nie pijący wody utlenionej nie mogą mieć również bakterii tlenowych?? Tera nalezy się zastanowić po co pijesz wodę utlenioną?? Po to by pozbyć się pasożytów czy po to by wzmocnić system odpornościowy oraz poprawić trawienie itp. co wiąże się z oczyszczeniem organizmu podobnie z płynem Lugola - oczywiście przy okazji dane patogeny są niszczone. Ja jestem sceptyczny do wody utlenionej co najwyżej wg zaleceń nieumywkina mogę stoswac 3% w ilościach do 10 kropel. Od kiedy Życzliwy wprowadził mnie w temat Jodu stosuje go i jestem zadowolony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szczypior czy Ty długo stosowałeś dietę Witoszek czyli na dobę jeden rodzaj białka i tłuszcz?możesz coś napisać w tym temacie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PAPAJO czy mogłabys mi podać jak czyścić to jelito?Dziękuje z góry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szczypior83 podzielam twoja opinię ,że nie tylko grzyb sieje spustoszenie w naszych jelitach ,ale też pierwotniaki o których piszesz jak i też wirusy bakterie i inne pomniejsze stworzonka.Wiele chorób jest spowodowane przez bakterie, wirusy i pierwotniaki jest to nukowo udowodnione,co nie umiejsza wcale,że grzyb też jest groźny i bytuje se w naszych jelitach.Np wirus brodawczaka prowadzi do raka,bakteria rzęsistka również,to są przykłady bardzo tragiczne w skutkach.Ale jest wiele innych chorób(nie mam tu na myśli przeziębienia)które doprowadzaja do poważnych schorzeń. Co jakiś czas czytam na angielskojęzycznych stronach, że choroba Hashimoto (jest to horoba tarczycy wg.medycyny akademickiej nieuleczalna)jest uleczalna. Tym razem natknęłam się na informacje medyczne, z których wynika, że istnieje powiązanie pomiędzy występowaniem choroby Hashimoto, a zakażeniem układu pokarmowego bakterami yersinia enterocolitica. W USA potwierdzono 17.000 takich przypadków To jeden z pomniejszych przykładów! Tak więc bakterie sa i to bardzo grożne! i należy je tępić!To ,ze ich nie widzimy ,wczale nie znaczy ,że ich nie ma!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale jest wiele innych bakterii (nie mam tu na myśli przeziębienia)które doprowadzaja do poważnych schorzeń.-----tak miało być ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
Szczypior dieta tłuszczowa daje dużo energii, aby radzić układ odpornościowy mógł powstać jak feniks z popiołów. Co do jodu Thus, Kojima reported that peroxidase (source unspecified) and H2O2 can increase the germicidal effect of a number of phenols by conversion to the orresponding quinone. Iodide seemed ideal for this purpose, as it is nontoxic but is oxidized by peroxidase and H2O2 to iodine, a well-known germicidal agent. When iodide was added to the MPO-H2O2 system, the solution turned yellow as iodine was formed, and the microorganisms were killed. The concentration of iodide required, however, was considerably greater than physiologic. At this point, I moved from The Rockefeller University to the University of Washington (Seattle), and this line of study was put to one side iodine4health.com/research/klebanoff_2005_myeloperoxidase.pdf http://www.thyroidscience.com/reviews/derry/Derry.flu.iodine.9.19.09.pdf http://www.google.pl/search?num=30&hl=pl&safe=active&client=opera&hs=UwK&rls=pl&channel=suggest&q=intestinal+protozoa+and+iodine&aq=f&aqi=&aql=&oq= szukajcie a znajdziecie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hehe dzięki za linki życzliwy. Ryżapigwa Hmmmm dieta witoszek jedne rodzja białka - musisz przetetowac na siebie czy coś takiego ci odpowiada. Tak bakterii jest mnóstwo dobrych i złych nawet. Czytałem również że nawet niewskazane jest przyjmowanie probiotyków dla tych mających problemy jelitowe , gdyż w jakimś sensie one wspomagają jeszcze patogeny (skomplikowany ten mechanizm), ale organizm wie co robi i jak nadejdzie odpowiednia pora i warunki do zasiedlenia prawidłowej flory to tak się stanie. Problem dodatkowo polega na tym również, że dobre bakterie to nie tylko te zawarte w preparatach, ale setki inncyh rodzaji które nawet nie poznała jeszcze nauka. NAwet bakterie E coli sa naturalnym mieszkancem naszych jelit i dopóki wszystko gra to nic się nie dzieje, ale gdy harmonia zostanie zakłócona to mamy klopsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
I tutaj mam coś ciekawego. Temat przerabiałem już jakiś czas temu - a tu niespodzianka dziewczyna stworzyła blog opisując wszystko idealnie. Chodzi tu o diete SCD które pomogła wielu ludziom z problemami jelitowymi, kiedyś próbowałem, ale brakowało mi czasu na to, Dozowlone jest wszystko co w diecie niskowęglwodanowej, ale z węglwodanów dopuszcza się owoce, miód, a wszystkie złożone są be! Wszystko jest opisane co i jak w tym linku który podam. Bardzo ciekawy temat http://dieta-scd-popolsku.blog.onet.pl/ Każdy moze spróbowac co chce wkońcu jeżeli komuś nic nie pomaga to trzeba szukać...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
jestem zdania, że powinno się szczepić naturalnie kultury bakterii w organizmie poprzez np Oryginalny ser ementaler z Szwajcarii, fakt kosztuje 70zł/kg, ale u mnie dobrze się sprawdzał, sery kozie i owcze.Lubie wszelkiego rodzaju kiszonki-ni płucze ich wodą (kapusta, ogorek). Delektuje się sokiem z jw ;) Kefir śmietana, śmietanki dieta Sippy'ego No właśnie trzeba jeść te "ślepe" sery jeśli ma się sensacje jelitowe. To są właśnie bakterie, które nie powodują w jelitach zgnilizny, fetoru, produkcji gazów technicznych i bojowych. Znoszą symbiotycznie nietolerancję laktozy, zezwalają nawet na zjadane pasterskiej strawy, tym którzy jeść jej nie powinn http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3828.msg64093#msg64093 W takim przypadku powinno zaszczepić się doustnie odpowiednią kulturą bakterii - przeważnie krowie bakterie, jeszcze lepiej kozie!. Streptococcus, czy inny Lactobacillus eliminuje nadmierne namnażanie się gnilnej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym, występujące np: po doustnej "kuracji" antybiotykowej. Jak to zrobić?. Zjeść sera, ale nie kazeinowego, fermentacji propionowej, występującej głównie w Polsce, a długo dojrzewające sery alpejskie - nadają się do tego celu najlepiej!. Takie "szczepienie" przeprowadzać w miarę potrzeby oraz zapobiegawczo - nie rzadziej niż raz w m-cu. http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2483.msg39947#msg39947 Na mnie Działą najwazniejsze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zgadzam się z tobą Życzliwy , ale inaczej sprawa wygląda kiedy człowiek co zje to ma srake po tym. Dieta Scd to nic innego tylko zmodyfikowana niskowęglowodanówka pod kątem chorób jelitowych. Oto wytłumaczeni etego po części troche biochemi Zanim przejdę do rodzajów produktów jakie można spożywać na diecie, chciałabym przybliżyć Wam trochę biochemii. Dobrze, że na studiach miałam taki przedmiot, więc jest mi o tyle łatwiej zrozumieć procesy zachodzące w naszym organizmie, które opisano w książce "Breaking the Vicious Cycle" (BVC). W jelitach wyróżnia się wiele setek różnych szczepów bakterii, niektóre jak się okazuje mogą być groźne. U zdrowej osoby zróżnicowane społeczności bakterii walczą ze sobą nawzajem o ograniczone źródła pożywienia. W rezultacie znajdują się w stanie równowagi, a żołądek i jelito cienkie dają schronienie jedynie nielicznej ilości flory bakteryjnej. Jak się okazuje składniki naszej diety, szczególnie węglowodany, mają ogromny wpływ na liczbę i rodzaj bakterii jelitowych. Kiedy węglowodany nie zostaną w pełni strawione i przyswojone przez organizm, pozostają w jelitach, i stają się pożywieniem dla zamieszkujących je bakterii. Bakterie muszą przetrawić te niezużyte węglowodany i robią to poprzez proces fermentacji. Produktami ubocznymi fermentacji są gazy takie, jak metan, dwutlenek węgla i wodór, kwas mlekowy i octowy oraz toksyny. Wszystko to drażni i niszczy jelito. Następnie enzymy na powierzchni jelita cienkiego zostają zniszczone przez obecne na nim bakterie, a to powoduje dalsze zakłócanie trawienia i przyswajania węglowodanów, co prowadzi do dalszego nadmiernego wzrostu bakterii. Jako że zarówno flora bakteryjna jak i jej produkty uboczne niszczą warstwę śluzu jelita cienkiego, powoduje to nadmierne tworzenie warstwy ochronnej śluzu, która jeszcze bardziej hamuje trawienie i wchłanianie. Dlatego dieta SCD polega na spożywaniu tylko takich węglowodanów, które wymagają jak najmniej wysiłku w procesie trawienia, są dobrze przyswajane i nie zostawiają nic, co mogłoby zostać zużyte do dalszego nadmiernego wzrostu bakterii w przewodzie pokarmowym. Kiedy z powodu braku pożywienia ilość bakterii maleje, także szkodliwe produkty uboczne ulegną zmniejszeniu, uwalniając powierzchnię jelita od szkodliwych substancji. Jelito pomału zaczyna normalnie funkcjonować. Jogurt najelpiej spożądzić samemu, gdyż najlepsze jogurty ze sklepu za krótką są przygotowane ok. 4h jest to zbyt mały okres by bakterie przerobiły cały cukier jakim jest laktoza. Jogurt domowy przygotowujemy minimum 24h w jogurtownicy. Każdy z was kto ma problemy jelitowe napewno zauważył problemy po zjedzeniu zbóż, skrobi lub laktozy w odpowiednich produktach. A gdy ich nie jadacie to problemy nie występują?? lub są znacznie mniejsze. Oczywiście w tej chwli nawet owoce i warzywa będą szkodzić zwłąszcza surowe. DLatego wprowadza się je stopniowo do diety, ale wszystko jest tam opisane. Wstępna dieta 3-5 dni tak zwane intro, później z czasem wprowadzamy różne pokarmy dozwolone, aż doprowadzimy do stanu kiedyś nasz organizm , że po zjedzeniu czegoś niedozowloenego nic się nie będzie działo. Był etap w moim życiu, ze nie mogłem jeśc żadnych węgli bo cały czas było źle, ale wtedy ketoza i chudnięcie na samym białku i tłuszczu. Nie ważne czy to jest candida czy crohn czy wzjg wszystko to jedna cholera nazawana różnie tylko. Przyczyną chorób jelit jest dysbioza tam panująca i nie myślcie czy to są grzyby czy coś innego, medycyna tak to nazawała, a to się wżuca do jednego wora i leczy tak samo. Potrzeba niestety sporo samozaparcia i wytrwałości bo ciężko w dzisiejszych czasach zrezygnować ze zbóż, nabiału, cukru czyli rzeczy które są wszechobecne, ale nie jest to niemożliwe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
troszke namieszałem w tym moim poście ostatnim, ale wkleiłem część ze stronki, no ale pewnie się domyślicie sory za namieszanie tam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szczypior, a jak wytłumaczysz to, że po kilkukrotnym oczyszczaniu wątroby nie mam tzw. sraki? hihi, sorry za wyrażanie się...Po prostu w kibelku jest książkowo, a już byłam prawie pewna, że rakowski...Czyli to nie wszystko jedno dla organizmu, ile żółci wydziela wątroba?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Klocek jest odzwierciedleniem stanu waszych jelit, jeżeli jest wzorcowy to świetna sprawa, wielu marzy o takowym i od lat ne moze tego osiągnąc, gdy klocek jest ok to trawienie jest dobre co przyczynia się do poprawy i naprawy zdrowia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oczywiście, ze nie wszystko jedno ile żółci wydziela organizm dobrze wie kiedy ma i ile tej żółci wydzielić. Gdy chorujemy wszystko to jest upośledzone i należy dążyć do tego aby to naprawić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zyczliwy
papaja303 Wątroba wytwarza ATP Węglowodany, Białka i Tłuszcze ponizej 10 atomów węgla przchodzą przez wątrobę. Gdy wątroba działa prawidłowo ilość energi przez nią wytwarzana rośnie co przyczynia się lepszego/poprawnego trawienia pokarmu+zółć ( i jej właścowości prozdrowotne)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sprawa jest prosta przerobiłem i przeanalizowałem wiele diet różnego rodzaju przeczytałem setki stron na forach zagranicznych i pozostają tylko dwie które mogą być skuteczne w leczeniu chorób jelit. Swojego czasu przypisywałem wszystko grzybicy czy candidzie jak kto woli i być może jest przerost grzybków, ale czy to jest dobre czy złe dla chorującego to już można dywagowac dośc długo na ten temat. A więc nie ma co winić grzybów dlatego, że są ponieważ jest to wina nasz i dlatego, ze doprowadziliśmy do takiego stanu rzeczy. Wszystkie choroby jelit mają jedną podstawę czyli dysbiozę nie wiem dlaczego coponiektórzy lekarze twierdzą, ze trudno poznac im przyczynę jak to jest bardziej oczywiste niż być może. Być może jest to spowodowane tym, że poprostu nie potrafią tej choroby wyleczyć uznając ją za chorobę nieuleczalną i nie mówie tu tylko o crohnie, wzjg(wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego czy grzybicy jak kto woli). Nie potrafią, gdyż nie zwracają uwagi na diete koncentrując się na silnych lekach które suma sumarum nie pomagają. Pierwsza dieta jest dieta pani Dr Witoszek wszystko by się zgadzało poleca dietę niskowęglwowdanową, ale popełnia kilak błędów dzięki którym opóźnia lub uniemożliwia powrót do zdrowia czyli po pierwsze jako źródło węgli poleca ziemniaki nie wiem jak u was, ale u mnie ziemniaki powodowały podobne problemy jak laktoza czy gluten, skrobia w chorobach jelit nie sprzyja zbyt dobrze chociaż znam kilka osób którzy tolerują skrobię, ale być moze są to wyjątki od reguły jak wiadomo kazdy jest inny, kolejny problem to rotowanie pokarmów gdzie podczas diety jemy np 4 dni niskowęglwodanówki*ziemniaki źródło węgli) i 5 dnia jemy co chcemy niezależnie czy jest to cukier, gluten laktoza czy coś innego po czym z powrotem wracamy na diete początkową jak dla mnie to troszke nie ma sensu. I ta dieta do której podałem link czyli Sc diet i według mnie to może być przełom w leczeniu chorób jelit albo już jest bo od kilkudziesięciu lat jest propagowana(chociaż nie przez wszystkich ). W naszych realiach jest to bardzo trudna dieta gdyż eliminujemy z diety wszelkie zboża, mleczne(z wyjątkiem domowy jogurt 24h, biały ser oraz niektóre gatunki żółtych serów jak szwajcarski, wszelkiego rodzaju skrobie(ziemniaki, ryże, ) kasze, poprostu z węglwodanów pozostają nam tylko owoce, warzywa oraz miód, orzechy jednak nie od samego początku i po troszku zaczynając od gotowanych, ale o tym zachwilke. Możemy za to jeść bez ograniczeń mięso(wszystkie rodzaje), ryby, jajka nie boimy się tłuszczu czyli podobnie do zasad lov - carbu. Zyczliwy zapewne powie jako zwolennik Kwaśniewskiego dlaczego nie ziemniaki - otóż sprawa jest prosta dla człowieka ze zdrowym przewodem pokarmowym ziemniak to nie problem sam je uwielbiam i uważam za znacznie lepsze źródło węgli niż glutenowe, no ale dla mających ten probelem lepiej wstrzymac się na dłuższy okres z jedzeniem skrobiowych i gdy już odzyskamy zdrowie spróbowac je jako jedne z pierwszych z zakazanej listy. Wracają do węglwodanów to jest tak pow wielu latach choroby i złego stylu życia możemy mieć problem nawet z trawieniem fruktozy w owocach i dlatego m imo wszystko nalezy owoce wprowadzać do diety bardzo powoli w niedużych ilosciach i nie od samego początku i do tego obrane ze skórki oraz gotowane by się szybko wchłoniły nie pozostawiajac nic dla naszych pasazerów którzy siedzą w jelitach niejednokrotnie od lat i powodując wszystkie nasze problemy. Więcej w linku który podawałem ostatnio, gdzie Ania napisała bardzo dobry Blog tłumacząc wszystko na Polski, gdyz informacji na ten temat jednynie możemy znaleźć na stronkach zagranicznych. Zresztą sama dziewczyna ma ten sam problem i dzięki temu odzyskuje cały czas zdrowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
W raamch sprostowania w poprzednim poście ser szwajcarski ,jogurt 24h,biały suchy ser należą do jadalnych a skrobie nie. Nie zamknąłem nawiasu po serach i tak wyglada jakby skrobiowe się łąpały do dozwolonych :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×