Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljhgfd

Dziecko prawie 4 miesięczne powinno reagować na wołanie go?

Polecane posty

Gość kljhgfd

mój synek za niespełna 2 tygodnie skończy 4 miesiące i gdy wołam go po imieniu albo coś do niego mówię nie patrzy w moją stronę, nie reaguje na mój głos czy głos męża:( Czy dziecko w takim wieku nie powinno już reagować??

Tak! Moja córcia ma 3 m-ce i od dawna na sam dzwięk mojego głosu się uśmiecha i szuka mnie wzrokiem....Moim zdaniem powinnaś skonsultować się ze specjalistą, być może synek ma problemy ze słuchem.

Gość kljhgfd
Boże, ale mnie zmartwiłaś:( słuch miał sprawdzany po urodzeniu w szpitalu i wszystko było w porządku. Czy jest możliwe, że coś się zmieniło? pogorszył mu się słuch????

Gość asasad
nie martw sie ,mój ma pół roku i nie zawsze reaguje . A słuch ma bardzo dobry .

Gość ajrisss
moja tez ma 3,5 miesiaca i czasem sie patrzy, a czasem to se moge wolac. jak sie gdzies zapatrzy to i ja i maz mozemy se gadac, a ona ma to gdzies. tez miala sprawdzany sluch po urodzeniu i tez bylo ok. tez sie czasem zastanawiam czy moglo sie cos od tamtej pory zmienic, bo zaczelo mnie to niepokoic.

Gość trrrrrrr
spokojnie:) moja dopiero ok 6 miesiecy zaczela zwracac uwage na to ze cos do niej mowie:) wczesniej po prostu nie zdawala sobie zprawy ze to wlasnie do niej... przeciez czesto rozmawim z mezem przy corce i nie moze byc caly czas zapatrzona w nas bo 'a moze cos do niej mowimy' :) wypowiadaj czesto jego imie, prawie kazde zdanie skierowane do niego zaczynaj od imienia i patrz w oczy, w koncu zacznie reagowac na imie, a pozniej juz z gorki

moja odwraca glowe obojetnie jak na nia wolam :) czasami Emilka czasami gucia a i tak wtedy spojrzy moj syn wola na nia niunia i tez sie odrwaca w jego strone sprawdz grzechotka, czy poruszajac ja przy jednym uchu dziecko odwraca glowe w strone zabawki

Gość ania565
nie przejmuj sie moja ma juz skonczone 5 mc i nie zawsze reaguje . dobry ma sluch , jak sie ja wola to reaguje na to usmiechem lub cos gada . ale nie zawsze czasami moge wolac i wolac a ona zajeta jest czym innym i nie zwraca na mnie uwagi . najbardziej reaguje rano , podchodze do lozeczka mowie do niej czesc a ona sie pieknie do mnie usmiecha

Gość dgjfhkt
jak się boisz że może nie słyszeć zrób proste testy: weź do ręki jakiś instrument jakieś cymbałki albo coś i najpierw z jednej strony ucha graj potem z drugiej. oczywiście nie przy samym uchu jakieś 100 cm od ucha. uderz dość mocno w instrument albo pokrywkę, jak dziecko zareaguje - odwróci sie w daną stronę to wszystko jest ok.

Gość kljhgfd
To, że słyszy jest więcej jak pewne natomiast zastanawiało mnie to czy jest normalne na tym etapie życia dziecka, że nie reaguje jak się do niego coś mówi.

Gość Jessy27
tak, i powwinna przybiec:D