Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emi0987

popękane naczynka

Polecane posty

Gość emi0987

Od jakiegoś roku zaczęły mi pękać naczynka krwionośne na prawej łydce. Czy ktoś wie czym to może być spowodowane? może brakuje mi witamin - no ale dlaczego dzieje się to tylko na prawej nodze? koniecznie muszę się tego pozbyć. czy ktoś miał taki problem? gdzie i jak mogś to usunąć?

Gość eee..
emi ja mam to samo ale na lewym udzie w sumie chyba mam to od urodzenia z tym ze widze ze te naczynka roznosza sie juz po calym ciele i nie wiem jak to zastpowac . Kurcze marzy mi sie likwidacja tych pajaczkow jakas cudowna naturalna metoda ale czy jest taka?

Gość rewel
Mogłaś uderzyć w coś nogą, widać że mam kruche naczynka. I już mogą pękać powoli cały czas. Na początek rutinoscorbin, a jak lekarz (flebolog) przypisze, to i leki flebolowe (na wzmocnienie ścianek żył). Do tego trzeba nosić specjlane uciskowe podkolanówki. Trezba zapobiegać niż pójdziej leczyć żylaki. Poza tym pewnie ominie was mocna kawa, alkohol, papierosy, GORĄCE KĄPIELE, SOLARIUM. trzeba duzo ruchu, żeby przepływ krwi był płynny i dieta uboga w cholesteros, który zapycha żyły prowadząć do oich poszezrzenia i pękania.

Gość wyleczona111
smarujcie octem jabłkowym

Gość eee..
wyleczona myslisz ze ocet cos pomoze?

Też mam popękane naczynka :( Zastanawiałam się już nad laserowym zamykaniu naczynek. Czy ktoś z Was poddał się temu zabiegowi? ;)

Gość gość
Ja byłam na zabiegach (i jeszcze kilka przede mna) w clinica dermatologica w gdansku :D i mialam robiony zabieg glowica hotcold balam sie na poczatku ze bedzie bolalo i wogole ale nic z tych rzeczy :D mozesz sobie wejsc na ich stronkę (w sensie tej kliniki) i tam obczaić :D