Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczyceilka w ciazy

Mdlosci czy sa odczuwane jako niesmak w ustach? Jak odczuwalyscie mdlosci?

Polecane posty

Jestem w 5 tygodniu ciazy, w piatek ide do lekarza. Poniewaz nie jest to moja pierwsza ciaza (a dzieci nie mam) bardzo wsluchuje sie w swoje cialo. Zastanawia mnie czy odczuwanie takiego niesmaku w ustach (akurat mam tak czasem rano i zawsze wiec zorem- tzn od tygodnia) to sa mdlosci? Jak Wy odczuwalyscie mdlosci?

mi kręciło się strasznie w głowie, muliło mnie jakby od żołądka, jakby coś na nim zalegało, chciało mi się ciągle wymiotować, ale do wymiotów nie dochodziło... szczerze to czułam się jak na kacu :)

Gość mamunia dwojeczki
pewnie kazda kobieta odczuwa incazej. ja wymiotowalam prawie trzy miesiace. ktoregos dnia wstalam, moj maz spryskal sie ta sama woda po goleniu co zawsze a mnie sie zoladek wywrocil na druga strone. okropnie reagowalam na zapachy, przeszkadzalo mi niemal wszytko. dwa razy wymiotowalam na przystanku do kosza na smieci, wole nie mowic jak to wygladalo, ludzie sie gapili. ale na pocieszenie powiem, ze jak jeszcze sie nie zaczelo to raczej sie nie zacznie. ja dostalam tych mdlosci dzien przed miesiaczka. planpwalismy dzidziusia ale nie myslalam, ze sie uda za pierwszym razem.

czyli moj niesmak w ustach to wcale nie mdlosci? W glowie mi sie nie kreci, o istnieniu swoim zoladek tez minie daje znac.

ten niesmak w ustach to nie mdłości, w ciąży bardzo często ma się taki metaliczny posmak w ustach ze względu na niewielkie czasem niezauważalne nawet krwawienia z dziąseł... to najpewniej posmak krwi :)

ja mialam mdlosci przez pierwsze 3 miesiace ciazy. najczesciej rano,zaraz po przebudzeniu i tak jak piszesz wieczorkami. nie krecilo mi sie w glowie.poprostu mnie strasznie mulilo. nie wymiotowalam,ale czasem mdlosci byly tak silne,ze myslalam ze juz zwymiotuje. jak mialam te mdlosci wystarczylo ze cos przegryze (skorke chleba, jakis biszkopcik) -przechodzilo .

No wlasnie, ja nie odczuwam metalicznego smaku, ja odczuwam hmmmm....no wlasnie smak jak na kacu9ale bez innych przypadlosci -krecenie siewglowie, przewracania wzoladku), albo jakbym dlugo zebow nie myla. I chybaokreslilabym to jak ona82-tak mnie jakos lekko muli...

no to może będziesz mieć szczęście i to są właśnie Twoje mdłości, które innym nie pozwalaja wstać z łóżka... ja w 1. ciąży nie miałam w ogóle takich dolegliwości, za to w drugiej trochę się działo :)

ja to sie obawiam,ze moze z ciaza jest cos nie tak, bo nie ma tych mdlosci, ale mam nadzieje,ze to tylko moje wymysly...Wiem,ze wiele kobiet nie odczuwa prawie nic....

Gość hmngbbhcvvbc
ja jestem w 22 tc i tez nie mialam zbyt duzych mdłości. Po prostu mnie muliło przez jakies 2 i pol miesiąca i tez odczuwałam taki posmak w buzi od którego się niedobrze robiło. Zaczęłam obsesyjnie myc zeby:)

dokladnie - myje zeby co prawie co godzina - w pracy tez...i na potege jem mietowe cukierki... ALE TO MALO POMAGA

Gość gość
Jestem w 9 tyg. ciaży i przez pierwszy miesiac tylko zmęczenie i przewrażliwienie na zapachy, ale od początku drugiego zaczęło sie, mam straszny niesmak w buzi. Czasem jest w miarę, a czasem czuję jakiś dziwny smak, jakby trochę gorzki, heh... oby minęło po 3 miesiącu. Na jęzku, tam z tyłu mam jakby biały nalot. Wy też tak macie? A poza tym mdłości i lekkie bóle podbrzusza.

Gość 1ciaza
Jestem w 7 tygodniu ciąży. I każdy pyta mnie o mdłości których nie mam. Od 2 dni tylko niesmak w ustach i biały nalot z tyłu języka.