Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

witam! pisze dopiero teaz bo miałam bardzo pracowity dzień U mnie mija 2 dzień okresu,więc nie czuje się najlepiej. z niecierpliwością czekam na jego koniec. tylko boję się że znowu będzie coś nie tak z tym moim cyklem,

Gość mooncia
Czesc :) moge do was dolaczyc?? ja wlasnie staram sie zmoim chlopakiem o dziecko :) juz jakis czas was czytam i postanowilam ze tez napisze :) to moj 2 cykl jak staramy sie o dzidziusia, za pierwszym razem sie nie udalo teraz mam taka nadzieje ze sie uda, 19.01 mam test z krwi zrobic i wtedy bede pewna czy jestem w ciazy czy nie. I mam pytanie do tych dziewczyn ktorym udalo sie zajsc w ciaze: jakie milayscie pierwsze objawy?? bo mi sie czasami w glowie zakreci, w dole brzucha mnie boli a raczej kluje zwlaszcza po prawej stronie... ostatni okres mialam 20 grudnia a teraz od sylwestra z moim chlopakiem codziennie "staramy sie" :) i wlasnie tak od 5 dni mam takie dolegliwosci, czy to moze wskazywac na ciaze?? i dodam jeszcze ze akurat wczoraj mialam wizyte u ginekologa i powiedzial mi ze macica jest rozpulchniona. Bede wdzieczna za odpowiedzi :) pozdrawiam :)

POCZEKALNIA-same fajne babki NICK.................WIEK......DATA plan. @..........TEST........CYKL Ziarenko lnu------------24-----------24.12-------------25.12--------- 5 Sara_24-----------------24------------27.12------------- --?-------------1 Mfigielek----------------24-----------05.01------------- 24.12---------4 Dziewczyna Bonda----33-----------08.01 -------------09.01---------2 Fermina30---------------30----------19.01-------------18 . 01--------- 6 Ognik80 -----------------28----------23.01------------ -- ?--------------1 Kacha 86 ---------------22-----------23.01----------------?---------- ---4 Folik32 ------------------32 ----------23.01 -------------24.01---------4 Celcia84-----------------24-----------25.01------------- -- ?------------12 Dosiaaa -----------------28-----------27.01----------------?-------- -----2 M_M.---------------------23-----------30.01------------ - 31.01--------1 Bombelek83-------------25-----------31.01--------------- ?-------------2 CIĘŻARÓWECZKI :D NICK-----------------wiek ------ Tc---------Termin porodu-----płeć Kate79---------------30------------5-----------08.2009.- ---------- nitaanita------------23------------6-----------02.09.09 .---------- Angioletto-----------24------------4-----------09.09.09- ------- Angioletto mamy bardzo zblizony termin :)

Jestem dziś pierwsza! Piję sobie kawkę tak wcześnie bo jadę dzisiaj z moim mężulkiem do Katowic do mojej cioci, więc odezwę się dopiero w sobotę :( Nadal nie mam @, tylko brzuch mnie pobolewa tak jak na @. Całuję Was wszystkie i do zobaczenia w sobotę!!!!

To ja druga sie melduje.... dzis przyjechałam do pracy o godzine wczesniej ale to dlatego ze jakos korków w W-wi brak.... hmmmm sama nie wiem dlaczego.... ??? moze samochody pozamarzały i co niektórzy jada autobusami..... Moj M musiał dzis w nocy ok. 2 przejechac sie autkiem bo bał sie ze nie odpali.... ale jest ok.... lece na kawe... bo dzis mam ciezki dzien.... w pracy ma sie rozumiec..... Pozdrawiam wszystkie babolki...

Witam dziewczynki o poranku! Fajnie, że nas coraz więcej. Mooncia życzę Ci aby to były objawy właściwe i abyś dopisując sie do tabeli wylądowała od razu na jej dole :) Angioletto, sara_24 gratuluje wam serdecznie. U mnie dziś 15 dzień cyklu, wcześniej nie brałam tabletek, cykle w miare regularne. Wczoraj była owulacja, więc teraz pozostaje czekać.

i ja się melduję :) Folik ja jeżdzę tramwajem to i sie odblokowała warszawa ;-) Niestety mi auto nie przymarzło, ale nie mogę odkręcić kół dalej :( dzis sie wybieram już do serwisu toyoty, jak oni nic na to nie poradza, to tamten warsztat co zepsuł bedzie musiał naprawiac!!!! :(:( buziaki ps. ja dalej zadnych typowych objawow cizaowych nie mam, jutro spodziewana @ wiec powtorze test

Witajcie kobietki!!! ale mnie brzuszek boli:(co chwile jakies skurcze dziwne:(ale jakos leci.siedzie juz w pracy:)

a i dobrze angioletto --- ze boli a niech boli.... bo jak przestanie to zaraz zaczniesz sie martwic ze nic nie boli a tak wiadomo ze dzidzia cos zaczyna działac..... - no nie zycze Ci tego po zlosci.... nie zrozum mnie zle.... ale jak boli znaczy ze KTOS tam sie rozpycha.... fajnie masz - w sumie takie bóle to chyba wskazane.... :)

tez mialam takie bole.. tylko na samym poczatku :) naszczescie sobie poszły :) i oby za wczesnie nie wracały...

a organizm kobiety daje sygnały że coś się zmienia, wszystko jest ok, dopoki nie ma krwawień.

Hej wszystkim!!! Właśnie odebrałam wyniki bety i mam 975 ( mIU/ml ) i nie wiem czy mało czy dużo. Pani w laboratorium powiedziała, że to wskazuje na 5 tydz. licząc od ostatniej miesiączki. Idę za 30 min. do lekarza to się ostatecznie dowiem co i jak. Dziś boli mnie bardziej brzuch i piersi zaczęły, nie mogłam się rano ubrać tak mnie bolały :( Pozdrawiam!!!

to fajnie, ja też się trochę obijam he he angioletta to wiem co robi w pracy a reszta??? ja np projektuję strony www :D dziewczyny a do lekarza chodzicie prywatnie czy panstwowo? u mnie panstwowy jest taki, że się boję ... więc chodze prywatnie, ale w ciąży te wizyty muszą być częstrze i mam zagwostke? A jeszcze który lekarz lub szpital ????

Właśnie wróciłam od lekarza. Wyniki mam OK, mieszczę się w granicach normy (1975 mIU/ml): 5 tydzień: 19 - 7,340 mIU/ml. Wcześniej zjadłam 1 przed wynikiem. W pt. idę powtórzyć wyniki i zobaczę czy beta rośnie. Muszę jeszcze zrobić kilka potrzebnych badań i za tydzień mam kolejna wizytę. Jeśli chodzi o lekarza to chodzę prywatnie i jestem bardzo zadowolona, bo moja pani gin. jest przemiłą osobą a co najważniejsze świetnym specjalistą, zawsze wszystko wyjaśni i nie trzeba wyciągać inf. jak u większości lekarzy.

Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 8-12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Testu ciążowego nie będę robić, bo w sumie nie ma po co, ale chodzi mi o badanie krwi HCG. Ginekolog zrobiła mi cytologię i badanie bakteriologiczne, badanie piersi, i ogólnie mnie zbadała. Powiedziała, ze wszystko jest w porzadku i nie ma się co martwic. Za tydzien mam przyjść na kolejną wizytę z wynikami.A zleciła mi zrobić: morfologię, ogólne badanie moczu, obecność przeciwciał. na toksoplazmozę i różyczkę, WR (choć nie wiem co to jest za badanie), na obecność cukru we krwi, i jeszcze chyba coś ale juz nie pamietam, tyle mam tego :( Acha, zmierzyła mi jeszcze tętno, zważyła i zmierzyła ile ma cm., także przesiedziałam tam chyba z 30 minut jak nie lepiej. Dobrze, ze mam parę kroków od lekarza do domu i nie muszę przez pół miasta wędrować w takie zimno :) A wy byłyście juz u lekarza, czy jeszcze nie? Jak tak to jakie macie zrobić badania, bo ja nie wiem, ale trochę dużo mi tego wyszło. Chyba często z pracy będę się zwalniać ;) żeby to wszystko porobić, chyba ze wszystko za jednym zamachem.

Witam :) Oj ciężki dzień miałam w pracy :( Zazdroszcze, oczywiście tak pozytywnie zazdroszcze przyszłym mamusiom. Mi się te dni dłużą. Dopiero 8 dc i nie wiem czy już zaczynać intensywne starania. Robię te testy owulacyjne i nic z nich nie rozumniem. Bo ciągle sa dwie kreseczki, tylko jedna słabiutka a druga mocna. Ciekawe czy stosujac testy rzeczywiście zauważe kiedy nastąpi owulacja. Dam znać :) A może ktoś stosował testy owulacyjne i wie co jest grane?

Witam! Jestem u cioci w katowicach i wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć Wam że w drodze tutaj dostałam @ po 15 dniach spóźnienia :( Buziaki ogromne!!!

ja jestem umowiona na poniedzialek. moja pani dr powiedziala ze teraz witaminki (prenatal, folik) a na usg po 6 tyg by zobaczyc czy jest serduszko. Robila dwa badania bety hcg. Pierwsze zaraz w dniu kiedy mialam miec @ a drugie po 6 dniach- by upewnic sie ze dzieciatko sie rozwija...

ziarenko lnu-przykro mi, ze dostałaś @, a miałam taką wielka nadzieję, ze Ty też szybciutko spadniesz do tej drugiej tabelki :( Trzymaj się!

Bombelek83 mysle ze mozesz juz zaczynac staranka - zycze Ci bys dolaczyla do nas tu na koniec tabelki :)

nitaanita- Za tydzień 16.01. idę na kolejną wizytę, to będzie już koniec 6 tyg., ale pewnie usg zrobię jak lekarz zaleci, kiedy będzie już widać serduszko. a Ty kiedy się wybierasz?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować