Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

PATI---fakt lekarze to nic przyjemnego ,ale cóż zrobić cel naszej misji -niejaki Groszek jest przecież zacny:)Leć Kochana i daj znać co nowego wymyślił:) Z góry też dziękuję za chęć poszperania w książkach:)

Dziewczyny dajcie znac jak bylo u ginow....mnie korci zeby zrobic test,ale chyba za szybko co? Jutro mam znowu kupe latania po urzedach,wpis do ewidencji,regon,urzad skarbowy,zus,zamowic maszyny ,wynegocjowac ceny,pieczatke musze wyrobic itp.....i do eMa chyba jade wieczorkiem jak sie wyrobie,bo ogrod robimy i tez chcialabym mu pomoc.A w sobote panienski,a tak mi sie nie chce...

Hej Dziewczynki ;) Pati-no nie wiem czy ten bociek do mnie doleci w tym cyklu chyba jakiś staruch i powoli skrzydłami macha..... U mnie @ nie ma tempka 37.5 ale mnie to nie wzrusza i tak wiem że @ lezie do mnie Sama nie wiem co może być nie tak?mój mąż mówi że jeszcze w tym cyklu spróbujemy a jak nic nie wyjdzie to idę do gina.On też jest tym wszystkim podłamany i mówi że to pewnie coś z nim nie tak...a ja że ze mną jest nie tak....

Gość zasmucona ...
dlaczego nikt mi nie odp.??

FOCZKI____ wróciłam i zaraz zrobię test owulacyjny(muszę sprawdzić czy te testy mówią prawdę czy nie ), bo mój pęcherzyk ma 19,2mm i jutro, najpóźniej pojutrze ma pęknąć. Poza tym wszystko oki, kazał mi jeść to siemię lniane, bo ... powiedział, że śluz jest super... jak nastolatki. Milo mnie zaskoczył, bo mam iść w poniedziałek lub środę na monitoring czy pęcherzyk pękł ale.. kazał mi przyjść do niego , do przychodni :) fajnie zaoszczędzę kasę. NIKULAM_____ gdzieś moja magiczna kniga się zapodziała :( ale ją znajdę, może mama pożyczyła sąsiadce albo kot ostatnio czytała hahah. Napisze jak tylko znajdę KLAUDIA____ Leci , leci nic sie nie martw... już ... już.... no chyba, że mu się fasolka nie podoba to może zrzuci komuś innemu, żebyś Ty mogła mieć w następnym cyklu taką fajniutką, zdrowiutka :) - on wie co robi, a testa zrób za kilka dni jeszcze raz, bo ten i tak był za wcześnie

A teraz wieści ginekologiczne od ginekologa ____________ Jeśli chodzi o rozmiar pęcherzyka to jego rozmiar ma sięgać 20mm (czasem jeden , dwa mm więcej) ale jeśli ma ponad 20mm uważa się zazwyczaj, że on po prostu nie pęka i niestety jak jest gigant to nic dobrego, bo najzwyczajniej w świecie nie pęka tylko jest wydalany razem z @ czy jakoś tak :) Poza tym pytałam o przemienną owulację jajników- czyli raz jeden trzyma jajo, raz drugi.... powiedział, że to indywidualna sprawa każdej kobiety, fakt tak powinno być ale nie zawsze jest. Kazał mi wcinać siemię lniane ale... tylko mielone na bieżąco

CHCIEJKA_____ ja bym poczekała jeszcze z dwa dni , no chyba ,.... że.... powtórzysz za kilka dni jeszcze raz. TAk? to rób słonko

ZASMUCONA______ Ale na takie pytanie nikt Ci nie odpowie Słonko, nawet ginekolog. jeśli te 51 dni zdarzyły się tylko raz a zawsze masz regularnie... można byłoby przypuszczać, że następny cykl będzie normalny. Ale najlepiej obserwuj śluz, mierz temperaturę - rano o jednej porze. Musisz teraz troszkę się poobserwować

Patrycja masz racje tym bardziej ze nic mnie nie boli,no moze czasami jajniki ale slabo w tym miesiacu...to super ze tak Ci ten gin powiedzial :)

FOCZKI_____ A TERAZ RELACJE Z WYNIKÓW TESTU OWULACYJNEGO PO KONSULTACJI GINA I PO USG: wydają się być bardzo wiarygodne. Zobrazuję.... tylko włożyłam pasek do siusków od razu testowa zrobiła się mocno bordowa... wiecie taka jak .... o! na górze pisze - kafeteria.pl i jest obok listek bordowy- to taki mocny kolor w pierwszych kilku sekundach się pojawił a dużo... dużo ... później ta kreska kontrolna. Dziś mam 18dc a tak jak mówiła NIKULAM____ u mnie od 11dc pojawiły się już dwie i to jednakowe ale... różowe

Patrycja slonce moje jeszcze jak :p ale wytrzymam (chyba) .jejku jak ja bym chciala...tyle bockow widzialam w ostatnich tyg... ale gdzie reszta dziewczyn?!

Alescie sie napisaly.. Ja niedawno wrocilam. Gin byla bardzo mily,troche pozartowal-widzial chyba ze sie stresuje. Zrobil usg,zbadal i kazal za miesiac zrobic cytologie. Zdziwil sie strasznie,ze przez 5 lat jak bralam pigulki nikt nie kazal mi robic cytologii... Widzialam swoje jajniki i macice hihi Powiedzial,ze macice mam malutka i chudziutka i ze to pewnie przez tak dluga antykoncepcje. Dal mi cos na wywolanie @,mam wziac za tydz jesli sie @ nie pojawi. Kazal sie chwilowo wstrzymac ze staraniami,bo cos tam w mozgu musi sie odblokowac,bo reszta jest ok.Mam miec dwa pelne cykle takie jak to ujal \"swoje\" i za miesiac mozemy zaczac znowu.

Anka to super ze wszystko dobrze.Kurcze glowa duzo moze,ale takie blokady? w glowie sie nie miesci :p

No mowil,ze mozg przez jakis czas bedzie myslal,ze dalej dostaje te hormony z pigulek dlatego sie jakby zacial i musi sie odblokowac.. Niby wszystko ok,a tu zobacz-mozg se cos ubzdura i lipa...

CHCIEJKA______ a.... może byś jednak zrobiła.... jutro rano? co? patrz maleństwo wypada na Ciebie w tym miesiącu i na KLAUDIĘ. Ale jestem ciekawa :) szkoda, że nie mieszkasz w Rzeszowie , bo byśmy razem zrobiły hahah ten test

Anka ja jestem ciekawa to ta moja mozgownica wymyslila w tym miesiacu..jeszcze kilka dni,strasznie dobrze mi szlo nie myslenie o objawach,ale wszystko co dobre szybko sie konczy,juz objawy sie pojawiaja hehe

Patrycja ---rybko cos ci sie pomylilo ja z pomorza jestem :) nie namawiaj mnie,bo to za szybko mam tylko 1 test i nie mam zamiaru znowu odwiedzac apteki,przydzial w tym miesiacu

Chciejka____ ja wiem , że ty z Gdańska, właśnie piszę, że szkoda, że NIE z Rzeszowa tak jak ja :)

Chciejka No widze ze nadal czekacie, a ja odpuscilam sobie juz niema sie co napalac,bedzie to bedzie nie to nie.A teraz mam inne plany na glowie.Przepisywanie dzialki z ojca na mnie i zastanawianie sie nad budowa domu:D

Chciejka Narazie nie siedzimy dalej w Irl zeby jeszcze dozbierac kase na swoj dom.I poki jest praca to bedziemy tutaj siedziec ale mam juz swoj cel "dom"

Chciejka Projektu jeszcze niemamy ale taki gdzies do 120mkw.Z poddaszem uzytkowym. A teraz juz znikam spac bo jutro na 7 do roboty ale pozniej juz wolne od czwartku-poniedzialku. dobranoc.Pozdrowienia🖐️

Hej Laseczki!Ja już popijam poranną kawkę.@-szona nie widać ale pewnie jutro się pojawi...Patrycja myślisz że za wcześnie ten test zrobiłam?No wiem że szkoda że wieczorem nie wiem co mnie podkusiło ale pisało na nim że można robić o każdej porze dnia a najlepiej rano ale że wykrywa już 6-dniową ciążę a u mnie już 14 dni po owu więc pomyślałam że wyjdzie i wyszła przerażająco samotna i wściekle bordowa jedna krecha bez nawet cienia drugiej. Nie wiem co jest?Owu mam regularnie i @ też co 30 dni jak w zegarku.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować