Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość źródełko nadziei

DO KATOLIKÓW/WIERZĄCYCH szczerze

Polecane posty

na pierwszej spowiedzi przedslubenj ksiadz zapytal czy wspolzyjemy. powiedzialam ze tak, no bo tak. zapytal sie jakie są relacje, czy nam ze soba dobrze, czy dbamy o siebie nawzajem, czy nie zaniedbujemy swoich potrzeb... a mojemu narzeczonemu (spowiadal sie jako drugi) powiedzial ze ma sie bardzo starac zapewniac mi przyjemnosc ze wspolzycia :) ide sprawdzic jak to tam bedzie z tym zapewnianiem... :P

Gość zamyślonaaa
no dobra. tylko powiedzcie mi co bedzie jak nie dopasujecie sie w seksie??? a tu juz był slub przed Bogiem! potem lament.. mąż mnie nie zaspakaja.. ! wiec albo rozwód albo kochanek albo cierpienie. bo przeciez popęd to nieodłaczna czesc nas.. wiec jak to jest? przed czy po? chodzi mi z perspektywy naszej natury ktora koliduje z zakazami ustanowionymi przez religie

nie jest trudne odmowic sobie seksu problem byl w tym ze ja nie widzialam powodu dl aktorego mialabym go sobie odmawiac bo nie widzialam w nim nic zlego ot tyle :) pewnie ze wiara jest trudna bo daje ograniczenia tylko niektore ograniczenia sa bezsensu jak dla mnie

Wszystko jest napisanie w Piśmie Święteym, ale gdzie dokladnie to nie wiem, bo szczerze mówiąc mam o tym pojęcia. Mam pojęcie ogólne o naszej wierze, a też się do niej nie stosuję do wszystkich przykazań. I zamyslonaaa- to nie jest tak, ze się nie dopasujecie. Jesli jest miłośc to seks jest udany. Kochacie się, więc zrobicie dla siebie wszystko, poraficie ze sobą o tym rozmawiac itp.

Gość aaa moim zdaniem
nie wiem nie mam męża :-P Ale myśle że we wszystkim da się potem "dotrzeć". Wystarczy chcieć, kochać i rozumieć sie nawzajem..

Gość nie widze problemu
nadinterpretacja przykazania 6tego na potrzeby mężczyzn i społeczeństwa... dlaczego ksiądz zakonnik oficjalnie będzie mówił że seks przedmałżeński to zło a w rozmowie w cztery oczy mówią że jeśli jest miłość, troska o drugą stronę i nie egoizm jest powodem to zła ani grzechu nie ma?

Gość proboszcz horacy
dziecko drogie,oczywiscie ze dostaniesz rozgrzeszenie,za kazdym razem jak tylko przybierzysz do slugi pana swojego,czyli mnie. amen nieodzownym elementem bedzie zmierzenie grzechow specjalnym grzechomierzem ktory zawsze nosze w spodniach,bedziesz tez musiala pogwizdac na swietym gwizdku :P po kilkakrotnej wizycie w mojej alkowie,moge spowodowac ze nawet blona dziewicza ci odrosnie! badz wielkiej wiary i czym predzej biezyj ku mnie niewiasto :D:D