Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A jak spał...

Kiedy poznamy płeć dziecka?

Polecane posty

Gość A jak spał...

Dziewczyny jestem w 15 tygodniu ciazy. Mialam juz robione 2 usg, pierwsze potwierdzajace ciaze a drugie w 12 tygodniu. Kiedy mogę zrobić usg aby poznac płeć dziecka? Co to jest usg połówkowe i kiedy się je robi? Aha i kiedy najlepiej zrobic usg 3d. Ale nakreciłam ale może mnie zrozumiecie i odpowiecie.

USG połówkowe- robione miej więcej w połowie ciąży ( w czasie tego USG dokonuje się dokładnych pomiarów płodu itd) Płeć poznałam w 22 tyg ( właśnie na tym usg połówkowym), a potwierdziłam na 100% w 28 tyg. A usg3d nie robiłam, tyle że słyszałam, że najlepiej zrobić gdy dziecko można jeszcze w całości obejrzeć, bo potem podbno już takiego efektu nie ma. Ale 15 tydz. to chyba jeszcze za wcześnie...

Gość A jak spał...
dzieki dziewczyny, Emibaby99 zawsze bardzo chetnie czytam twoje rady;-) czy na usg polowkowe "skieruje "mnie moj lekarz czy musze je zrobic sama? i mam jeszcze takie pytanko co do badnia z glukoza we krwi lekarz tez mnie o nich bedzie informował czy musze pamietac o tym sama?

Gość A jak spał...
up up

Gość A jak spał...
kasia 1911 normelne usg to wykazało? od czego to zalezy od sprzetu czy od czego bo sama nie wiem? prosze o odpowedz na poprzednie posty

jezeli dziecko sie dobrze ulozy to plec bedzie widac na zwyklym usg. my dowiedzielismy sie, ze bedzie dziewczynka dopiero w 34 tygodniu, bo tak byla ulozona, ze nic nie bylo widac. a sprawdzalismy przy kazdej wizycie.

Gość A jak spał...
czy usg 3d robione w polowie ciazy mozna zaliczyc jako połowkowe? w moim miescie 3d kosztuje 300zl a zwykle 150 wiec moze moglabym zrobic to 3d bo chcialabym na pamiatke i nie musiala dodatkowo robic tego usg które by wszystko wykazało. jak to jest?

a mi Pan Doktor \"oszacował\" płeć w 13 tc (powiedział, że to jeszcze nic pewnego, ale jakby miał strzelać...) a późnej inna Pani potwierdziła w 15 tc. I nie było to żadne USG 3d, tylko takie zwykłe :)

Gość A jak spał...
ochydas wystarczy jeden obojniak jak ty po co wiecej? chyba ze brak ci towarzystwa i zasmiecasz tematy na kafie.

Gość A jak spał...
wiec to 3d mozna zrobic wpolowie ciazy jako połówkowe? moze mi ktos dpowiedziec?

Gość A jak spał...
up up

ja chcialam zrobuc usg 3d w polowie ciazy, dokladniej w 22 tygodniu, to mi w bydgoszczy w klinice victoria powiedzieli ze jak 3d to nie szybciej niz 25 tydzien :-/ bo niby wtedy najlepiej wszystko widac itp no wiec z wielkimi bolami musialam czekac do konca 25 tyg a plec poznalam 1 ciaza 15/16 tydz mial byc syn i jest 2 ciaza 13/14 tydz miala byc corka i jest corka bylam wtedy na zwyklych usg

Gość A jak spał...
czy moge liczyc na odpowedz czy usg 3d moze byc usg połówkowym

a czemu nie moze, przeciez dziewczyny pisaly juz o tym.... co to za problem ze zamiast na usg 2d w polowie ciazy pojdziesz na usg 3d??