Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shalima

Film Wesele w oczach obcokrajowca- prosze o opinie

Polecane posty

Gość shalima

Sluchajcie, zwlaszcza ci, ktorzy widzieli film Wesele. Wiadomo, ze jest on karykatura i przynajmniej w odczuciu moim i moich znajomych wywolywal nie tylko smiech, ale i jakies poczucie zazenowania, kaca moralnego. Smialismy sie w koncu z wyolbrzymionych naszych wad. Film jest teraz pokazywany za granica, m.in. w Niemczech, gdzie stereotyp Polaka- zlodzieja i pijaka niestety wciaz pokutuje. Jak myslicie, to dobrze, aby takie filmy byly przedstawiane innym nacjom? Ja mam mieszane uczucia...

Gość kubaaaaaaaaa
a dlaczego nie przeciez to jest komedia i kazdy o tym wie tak samo jak my smiejemy sie np z seriali amerykanskich gdzie oni sa przedstawiani czesto jak ludzie niezbyt normalni i co myslimy o amerykanach jak o nienormalnych????? odpowiedz brzmi NIE a wiec to samo dotyczy np. wesela.

Gość wróżka leokadia
karykatura??????? kobieto :O ty chyba jeszcze zycia nie znasz...nie takie rzeczy sie w tym kraju dzieją

Gość ffffffffffffffffffffffd
co do tych filmow amerykanskich to ja nigdy w usa nie bylam ale jak sie naogladam tych wszystkch fimow ktorych akcja dzieje sie w szkole, na colleage'u to wydaje mi sie ze wszyscy tam sa tacy pojebani i prowadza luzne zycie

Gość kubaaaaaaaaa
ja tam uwielbiam amerykanow i ich mentalnosc szkoda ze ludzie w polsce tacy nie są.

Gość shalima
No sama nie wiem... Mam wielu znajomych Polakow w Niemczech i czesto tam bywam. Troche sie naczytalam i nasluchalam, co tam mysla o Polakach. A ten film tylko bedzie ich utwierdzal, ze jestesmy banda kombinatorow, zlodziei i pijakow... Z drugiej strony tez macie racje, ze w koncu to tylko komedia... Hmmm