Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma_mama_

spirala a ciąża?

Polecane posty

Gość ma_mama_

Witam. Od miesiąca mam "okres" co tydzień.Bóle piersi, podbrzusza, które idą w tył(jak przy pierwszej ciąży) , czasem mnie mdli (ale nie wymiotuję) i kręci w głowie(ale nie mdleję) Trochę mnie to niezapokoiło dlatego zrobiłam test ciążowy z porannego moczu.I wyszły dwie blade kreski, potem jedna zniknęła i jedna zrobiła się gruba czerwona.Wyrzuciłam go. Potem spoglądam na niego(jakieś 3h później ) i co widzę?! Dwie kreski ta jedna gruba widoczna i druga blada różowa.. Czy możliwe żebym była w ciąży? Zaznaczam, żebadana byłam całkiem niedawno, nie wykryto nadżerki, stanu zapalnego przydatków, mięśniaków czy torbieli, ogólem wszystko ok. A i wkłądkę wewnątrzmaciczną mam (miedziana cooper T założona ponad 2,5 roku temu) . Umiejscowiona poprawnie, nie przesunęła się od ost. badania. Czy mając dobrze założoną jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?

zawsze jest jakieś prawdopodobieństwo ciąży, bo nie ma 100% metody antykoncepcyjnej. Co do testu to nie sugeruj się tym co zobaczyłaś później, najlepiej zrób jeszcze jeden, a potem go wyrzuć

jesli masz krwawienia tak czesto z takimi obajawami ogolnoustrojowymi, to w te pedy do lekarza - to moze byc jakies zapalenie a co do zabezpieczenia, niestety zgadzam sie z przedmowca - nie ma 100% pewnosci