Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siemenskaaaaa

depilacja w ciąży

Polecane posty

Gość siemenskaaaaa

hej dziewczyny,mam pytanie odnośnie depilacji miejsc intymnych w ciąży. Moja skóra stała się bardzo wrażliwa,a w dodatku ten brzuszek..jednak w końcówce ciąży chciałabym być przygotowana do porodu,tak żeby mnie w szpitalu już nie skrobali stępiałymi maszynkami. Jak sobie z tym radzicie?

Gość stepiale maszynki
to juz przezytek, teraz uzywa sie jednorazowych. A jesli koniecznie chcesz sama, to lusterko w raczke i jazda! ;) albo popros meża o pomoc :P

Gość siemenskaaaaa
PrzyszłaMama, masz na myśli te żrące kremy do depilacji? ja bym się bała tego w ciąży używać.. Problem w tym że po maszynkach wrastają mi te cholerne włoski i mam baaardzo podrażnioną skórę..:(

jesli masz problem z wrastaniem wloskow rob po depilacji peeling na ogolone miejsca .uzywaj zawsze pianki i dobrej maszynki .ja jesli gole sie na szybko i nie mam pianki lub peelingu na kolejny dzien mam podraznione te miejsca i te paskudne krostki

Gość siemenskaaaaa
PrzyszlaMama, dzięki za radę, nigdy się po depilacji nie peelingowałam, może to coś zmieni. Zawsze używam jednorazowej maszynki i pianki ale krostki i tak się pojawiają :( Muszę coś z tym zrobić, bo mi wstyd takiej zarośniętej chodzić na badania..

Gość nieszczęsliwa zarośnięta
A dlaczego nie można wosku? Ja właśnie chciałam iść na wosk bo zarosłam jak borsuk. A nienawidzę mieć wąsów w majtkach. Maszynka, pianka i lusterko? Z moim brzuchalem... niewykonalne... Poza tym maszynką trzeba napierdzielić co 3 dni... :O

Gość nieszczęsliwa zarośnięta
No właśnie mnie do porodu tez dużo brakuje... Chodzi mi o higienę na co dzień... bo z włosami czuje się wiecznie domyta. :O I żeby bez wstydu i krępacji móc zdjąć majtki u ginekologa... Bo ani busz ani czerowne krostki po maszynce nie są miłym widokiem... Dlatego myślałam o wosku. Chwila bólu i spokój na cały miesiąc.

Gość siemenskaaaaa
nieszczęśliwa, nie wiem co z tym woskiem. Dlaczego miałoby woskowanie mieć jakiś negatywny wpływ? To już bardziej te kremy,bo nie wiadomo co w nich może być.. Ja mam wizytę u gina dzisiaj i właśnie śmigam się wydepilować, bo wstyd mi takiej zarośniętej iść..