Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaaaaaaagdaaaa

pierwsza wizyta u ginekologa w ciazy

Polecane posty

Gość maaaaaaaaagdaaaa

witam mam pytanie jakie prawdopodobnie bede miala badanie na 1 ciązowej wizycie u lekarza chodzi mi o te potwerdzajace jestem w 5 tyg. termin wizyty mam dopiero na 8 grudnia. Jak sie przygotowac co mam ze sobą wziasc moze badnie krwi beta hcg ? testy ciazowe? i jeszcze jedno czy ogolic okolice intymne ?

Gość maaaaaaaaagdaaaa
po prostu tak pytam jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa. w ogole jaki e badania bede miala robione ?

Na pierwszej wizycie będziesz na pewno badana ginekologicznie i jeżeli w gabinecie będzie usg to pewnie też ci lekarz zrobi. teraz na początku najczęściej jest usg dopochwowe, bo jest dokładniejsze. Golić się nie musisz, jeżeli nie robisz tego na co dzień:) A jeżeli masz akurat wynik bety to możesz go ze sobą wziąć.

Gość maaaaaaaaagdaaaa
ok dziekuje serdecznie :)

witaj ja bylam u gina w ostani piatek rowniez na potwierdzenie ciazy ;] wystarczy ze w omu umyjesz ookilce intymne nie musisz ich depilowac, chyba ze tego chcesz... i przyznam ci sie ze byla to ,moja 2 wizyta i gina w moim calym zyciu ;p i nie bylo zle, radze sie nie stresowac :) bo nie ma czego... u mnie gin potwierdzil ciaze \\od razu po badaniu ginekologicznym 5-6 tydzien , i na kolejne badania skierowal na 15 grudnia (badania kriw, zalozenie karty ciazowej, i usg) mam dosta zdjecie dzicki mojej a dzis przypdada gdzies 6-7 tydzien ciazy u mnie :) pozdrawiam

Gość bobo1505
Zastanawiam się czy wizyta, którą mam umówioną na potwierdzenie nie jest za wcześnie. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 11 września. Wczoraj (16.10) zrobiłam test: dwie kreski;))) Wizytę mam 21.10. Czy lekarz będzie mógł już potwierdzić ciążę? pozdrawiam

Gość a dlaczego trzeba
bobo-bedzie mogl potwierdzic mysle. Ja pierwszy dzien ostatniej miesiaczki mialam 10 a u ginekologa bylam jakos po 20-tym nastepnego miesiaca na pierwszej wizycie

wrozka chrzestna-nie sądzę, że zobaczyłaś zarys postaci, bo ja miałam potwierdzenie ciąży w 6 tygodniu i był tylko pęcherzyk ciążowy a w środku maleńka kropeczka-to był mój synuś. Zarys postaci było widać dopiero w 13 tc.

Mam pytanie do autorki. Pytam całkiem z ciekawości. Jesteś w 5tc i jeszcze nigdy nie byłaś u ginekologa "po prostu tak pytam jeszcze nigdy nie bylam u ginekologa. ". To ile masz lat???

Gość zdradze tajemnice
Jak sie wygolisz na zero i posypiesz cipke z brokatem to masz wizyte gratis.

Gość callaa
podobno jesli test potwierdzi ciąże to do gina nie ma się co spieszyć przed rozpoczęciem 6 tyg bo być może jeszcze nic nie widać, ale może bez badania ginekologicznego czy usg czas na taką wizytę poświęcony nie będzie stracony, przynajmniej jakieś skierowanie na wyniki można dostać co o tym sądzą doświadczone?

Ja miałam badanie ginekologiczne, ponieważ mój lekarz nie ma USG w gabinecie tylko w innym miejscu. Lekarz założy Ci kartę ciąży, da skierowanie na badanie krwi i moczu, zważy cię i zmierzy ciśnienie a następnie jak bedzie wszystko ok to zaprosi cię za miesiąc. Przygotuj sie tak jak do normalnego badania ginekologicznego.

Gość callaa
Masia a chodzisz prywatnie do lekarza czy na nfz?

Gość callaa
Masia26 Ty już masz większość za sobą świetny prezent szykuje się na gwiazdkę:)

Gość paroveczka
Ja bylam na pierwszej wizycie ciazowej w 9 tygodniu ciazy (liczac od ostatniej miesiaczki). Poprzednia wizyte, normalna, kontrolna, mialam 2-3 miesiace wczesniej. Lekarz spytal, z czym przyszlam, powiedzialam, z czym, kazal wejsc na fotel, od razu usg przez pipe, zobaczylismy malego stwora. Kazal przyjsc za 3 tygodnie, wyslal do pielegniarek na pobranie krwi, zeby mi mogly wyrobic ksiazeczke ciazowa - do odebrania na kolejnej wizycie. Tak ze z badan to byla krew i usg.

Gość paroveczka
Golic nie musisz, jak chcesz. Ja sie na wizyty nigdy specjalnie nie gole, gole tam wlosy sama dla siebie tak co 3-4 tygodnie, wiec ginekolog czasem widzi swiezo ogolone, czasem juz paromilimetrowe wlosy, jak akurat wypadnie. Wyniki bety mozesz zabrac, skoro zrobilas badanie

Gość callaa
ok, czyli nic innego jak na zwykłej wizycie. A jak lepiej wybrać się prywatnie czy na ubezpieczenie? Mam dobrą lekarkę w przychodni, ale na pierwszą wizytę wybieram się prywatnie właśnie do niej bo szybciej, a potem nie wiem czy warto kontynuować prywatnie czy jak dobra lekarka to tak samo dobrze się zajmie w ramach ubezpieczenia??

Gość sysiaaa25
Cześć Dziewczyny . Jestem po raz pierwszy na forum bo to moja pierwsza ciąża mam więc pytanie. Gdyż moja ostatnia miesiączka była 10 kwietnia i do tej pory nie mam i trzy testy wyszły pozytywnie jutro mam wizytę u ginekologa . Czy mogę być pewna że już będzie wiadomo na 100% czy potwierdzi mi ciąże?

Gość Miliana23
mysle ze tak

Gość KASSSSS
Idziesz do gin, mowisz ze nie masz okresu ( ew ile i czy test/y robilaS) i Cie zbada - zagladnie tam, i jak ma usg w gabinecie to ci zrobi dopochwowo i bd wszystko wiadomo, a o golenie to hmm.. ja sie gole jakos tak estetyczniej mi sie wydaje - ale to indywidualna spr kazdego :)

Ja ostatnią miesiączkę miałam 1 grudnia, 2 stycznia zrobiłam test wyszedł pozytywny, a 4 stycznia potwierdził lekarz ciaże :) Jak widzisz u mnie wszystko działo się bardzo szybko i było już ładnie widać fasolke :) Powodzenia ;)

Gość Ula1980
Ja do ginekologa nie chodziłam aż tak często, tylko wtedy kiedy miałam umówione wizyty. Sama się też dużo edukowałam w tym temacie, w necie znalazłam super artykuły nawet z filmami co i jak sprawdź: http://babyonline.pl/ciaza-jak-wyglada-wizyta-u-ginekologa-film,badania-w-ciazy-film,12631,r1p1.html mi bardzo pomogły :) pozdrawiam!

Gość gość
nie ma się czego bać, ja już po pierwszej wizycie, byłam u super ginekologa z http://gabinetypawlik.pl byl dyskretny i sympatyczny, czułam się dobrze w gabinecie. trochę się stresowałam, ale wszystko przebiegło pomyślnie:)

Gość gość
W którym tygodniu ciąży poszłyście na pierwszą wizytę u ginekologa?