Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nonononona

Niedoczynnosc tarczycy.Pomocy!

Polecane posty

Gość nonononona

Witam Od wczoraj lecze sie na niedoczynnosc tarczycy. Biore Eythyrox N50 i mam pytanie jak brac te tabletki skoro ja spie gdzies do 11.00,12.00 a tam przecierz pisze zeby 1 tabletke polykac rano czyli powinnam np wstac o 7 polknac ja i po pol godzinach zjesc sniadanie a potem znowu spac?czy moge np brac je jak wstane o tej 11.00 albo 12.00 godzinie???Prosze was pomozcie?? Mam jeszcze1 pytanie poniewaz dostalam skierowanie od rodzinnego do endokrynologa ale ono mi przepadlo poniewaz wazne jest tylko miesiac wiec poszlam do prywatnego.Ale chcialabym leczyc sie panstwowo wiec powinnam znowu isc do lekarza rodzinnego po skierowanie?Ale tez slyszalam ze czeka sie troszke dlugo na wizyte pare miesiecy czy lekarz moze wypisac takie skierowanie by bylo wazne dluzej niz jeden miesac??? Z gory dziekuje.

Gość nonononona
Prosze pomozcie.

Euthyroks je się naczczo. A kto kiedy wstaje, dla tego rano. Pierwszy raz słyszę, żeby skierowanie było ważne tylko miesiąc. Do lekarza rodzinnego po skierowanie bedziesz chyba musiała iść, ale to ile sie czeka nie zależy od Ciebie. Kieruj się po prostu terminem zapisania się na wizytę i już. Ja kiedyś czekałam prawie 3 miesiące na wizytę w IMID w Warszawie. A jeśli sie tak boisz, że skierowanie straci ważność to najpierw się umów na wizytę telefonicznie, a skierowanie weź kilka dni przed umówionym terminem. Wymagają go w momencie zakładania karty, a nie w momencie umawiania terminu.

Gość nonononona
Lekarka mi wlasnie powiedziala ze skierowanie wazne jest tylko miesac.Dziekuje za odpowiedz:)

Gość nie ważne ile czekasz na wizyt
jesli pójdziesz do rejestracji i się zarejestrujesz, to cię przyjmą np za trzy miesiące na to samo skierowanie, które dostałas teraz. Różnie jest w przychodniach, czasem cie tylko rejestrują ale chcą zobaczyć skierowanie, a przed wizytą idziesz z nim załozyc karte, a czasem od razu pokazujesz skietowanie i je zostawiasz