Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zupkowa mama małej zosi

Ciasto

Polecane posty

Gość Zupkowa mama małej zosi

Może nie ten dział i nie ten temat ale to wy mamy potraficie i gotowac i piec wiec prosze o radę.Jak juz upiecze mi sie ciasto i wyłacze piecyk to co dale?Uchylic go i czekać aż ostygnie czy nie otwierac go w ogóle i czekac az ostygnie?Za kazdym razem mi opada.ratujcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zupkowa mama małej zosi
Ale chodzi mi o to czy w zamknietym piecyku czy lekko go uchylasz..co do ciasta to każde mi opada.Niektórzy nie maja reki do wypieków i ja własnie do takich osób należe ale walcze z tym i trenuje co jakiś czas.Ciasto bedzie jogurtowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zupkowa mama małej zosi
No dobra.zobaczymy.Jeszcze 25 minut..............zostawie lekko uchylone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama robi świetne ciasta, nigdy nie wyszedł jej zakalec ani nie opadło ciasto. Ona po wyłączeniu piekarnika nie otwiera go od razu dopiero po paru minutach ale i to nie całkiem tylko uchyla. I zawsze mi mówiła żebym nie chodziła koło piekarnika bo ciasto nie wyjdzie;) Sama delikatnie obok niego przemyka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zupkowa mama małej zosi
Dobre.....dziewczyny na razie nie osiadło.....czyżby SUKCES????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zupkowa mama małej zosi
NIE CHWAL DNIA PRZED ZACHODEM SŁOŃCA!!!!!!!!!!!!!Do diabła.Przecież robiłam jak trzeba i co?I g.wienko.No wyjełam tego dzida z picyka i .na wierzchu śliczne.a w środku bajoro Dlaczego...😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moze musisz wyczuc jaki masz piekarnik. Ja czesto nastawiam mniejsza temp i pieke casto dluzej... Pozniej tak jak mowia dziewczyny- otwieram i czekam az ostygnie. NIgdy nie wyszedl mi zakalec albo niedopieczone ciasto. Zreszta ja zawsze wbijam nozyk i sprawdzam czy cos sie osadza. JAk sie osadza to pieke jeszcze dluzej :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×