Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

quazi lezzie

typ urody

Polecane posty

Hej, mogę prosić o pomoc? Mam problemy z określeniem swojego typu urody, czy jestem jesienią, czy latem. Może znajdzie się jakaś dobra dusza, która rozwiałaby moje atpliwości ;) Mam skórę bardzo jasną, zimą wręcz trupio bladą, o raczej żółtawym odcieniu (czerwieniej po przebywaniu na mrozie lub mocnym wycieraniu twarzy, ale to chyba każdemu). Większość podkładów jest dla mnie za ciemna, zbyt różowa i/lub zbyt pomarańczowa. Beżowe też są nieodpowiednie. Poza pieprzykami, które pojawiają mi się zamiast opalenizny (barwnik zamiast równomiernie rozłożyć się po skórze, skupia się w kropeczki, ale to głównie na ramionach), nie mam żadnych znamion ani piegów. Ramiona szybko opalają mi się na brązowo, reszta na czerwono i z oporami. warz też na brązowo, tzn. ja widzę różnicę, ale znajomi twerdzą, że dalej jestem blada. Zresztą i tak opalenizna szybko mi schodzi. Oczy są szarozielone, odcień oliwkowy. Włosy - trudno mi zdecydować, czy mają połysk ciepły, czy chłodny. W porównaniu z włosami typowego polskiego lata są czysto brązowe o ładnym odcieniu, ale na tle kasztanowych rudzielców znowu są szare. Gdy miałam zafarbowane na lekki rudy kasztan, ludzie myśleli, że to mój naturalny kolor włosów - może więc jesień... ale z kolei włosy tuż przy skórze mają nie za ciepły połysk. Sięrozpisałam.... mam nadzieję, że znajdzie się ktoś życzliwy, z góry dzięki 😘

Gość fllflfl
Możesz być po prostu typem mieszanym, takich jest najwięcej. Poza tym nei ma się do przywiązywać do tych opisów wizażystów, bo tka naprawdę każdy jest trochę inny, więc ciuchy i kolory trzeba dobierać indywidualnie. Ja np wg tych kategorii kolorystycznych jestem latem, a niedobrze wyglądam w wielu zimnych kolorach, a całkiem nieźle w niektórych ciepłych.

Gość fllflfl
Wygląda na to w każdym razie, że jesteś typem dość kontrastowym (jasna karnacja, ciemne włosy i powinno ci być dobrze w wyrazistych kolorach.

Dzięki fllflfl za odpowiedź 😘 W sumie masz rację, bo rzeczywiście nie wszystkie kolory jesieni wyglądają na mnie dobrze, tak samo z latem... Myślę, że powinnam po prostu poeksperymentować w takim razie.... Dzięki anyway :)