Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkolanka455

Jak zostać przedszkolanką??

Polecane posty

Gość przedszkolanka455

Gość hjjjjjjjfdddddddyh
Pójść najpierw na studia :D

Gość przedszkolanka455
No właśnie. To jest kierunek pedagogika przedszkolna i zastanawiam się czy są tylko studia czy może jakieś studium??

Gość przedszkolankaod3lat
starczyi studium i studia, w przedszkolach prywatnych to nawet bez tyułu licencjata i magistra mozesz juz pracować.

Gość przedszkolanka455
hehe miłe:) No właśnie moja ciotka była przedszkolanką a nie chodziła na studia. Niestety nie mam możliwości zapytania się jej co musiała skończyć. Jestem z Wrocławia, nie wiem co jak i gdzie. Wszędzie gdzie czytam to tylko o studiach piszą. Jeśli jest tylko taka droga to ok, ale może da się inaczej?? Za granicą robi się kursy a co u nas?? Przedszkolankaod3lat jakie studium?? gdzie można zrobić?? kierunek nazywa się tak samo jak kierunek na studiach?? Wystarczy same studium?? Napisz proszę coś więcej

ja Ci nie pomogę bo nic nie wiem na ten temat - ale szacunek !!! ja bym nie miała siły walczyć z bezstresowo wychowywaną gówniarzerią

kochana ja bym Ci radziła is c nna studia, chociazby na samego licencjata a pozniej jak bedziesz hciala to sobie zrobisz uzupełniające mgr, jak zaczniesz studia to na 1 roku mozesz juz isc do pracy w przedszkolu prywatnym , bo w Państwowym musisz mieć tytuł, ja zaczęłam prace w przedszkolu na 3 roku studiów, ale były tez dziewczyny na 1 lub 2 roku.

oczywiscie chciałą nie hciała:) i zastanów sie dobrze moja droga przed pójsciem do tej pracy , tam wcale nie jest tak super kolorowo jak każdy myśli...

Musisz ukończyć studia, żeby pracować w państwowym. Teraz można znaleźć połączoną wczesnoszkolną z przedszkolną. Ja właśnie kończę studia podyplomowe z takim łączeniem :)

Gość studiaa
edukacja przedszkolna, możesz od razu zrobić wczesnoszkolną, jest taki kierunek wczesnoszkolna i przedszkolna. Teraz wymagane są studia, tytuł mgr, dawniej nie było takich wymagań, więc ciotka mogła nie pończyć

Gość przedszkolanka455
przedszkolankaod3lat a możesz mi powiedzieć jakie zajęcia są na tych studiach??

ja wprawdzie konczylam opiekunczo-wychowawcza ale przedmioty byly podobne... napewno duzo psychologii (rozwojowa spoleczna ogolna itd.), napewno pedagogika ogolna, dydaktyka, historia wychowania, biologiczne podstawy rozwoju, moze jakas animacja spoleczno-kulturalna, socjologia... i kilka innych pewnie bardziej kierunkowych

Gość sssssjjjjjjj
Kiedys wystarczylo skonczyc studium wychowania przedszkolnego. Sama takie konczylam, teraz to chyba raczej trzeba miec studia. Niestety nie pracuje w tym zawodzie:)

w panstwowych przedszkolach bezwzglednie studia pedagogiczne o specjalnosci pedagogika wczesnoszkolna z wychowaniem przedszkolnym w prywatnych czasem przyjmuja z innymi kierunkami ale raczej nalegaja by jednak skonczyc juz nawet w trakcie pracy podyplomowe o tym kierunku lub zaczac magisterskie...

Gość saaaandra
Jestem studentka pedagogiki na specjalności praca socjalna.W tym roku kończe studia licencjackie.Chcialabym zostać przedszkolanka i nie wiem jakie studia powinnam ukończyć, bo mam dowyboru - podyplomowe z edukacji wczesnoszkolnej lub od nowa drugi licencjat z wczesnoszkolnej?po ktorych studiach dyrektorzy przedszkoli przyjmują chętniej po podyplomowych czy licencjackich, bo magisterke zaczne robić na innym kierunku

Gość saaaandra
Jestem studentka pedagogiki na specjalności praca socjalna.W tym roku kończe studia licencjackie.Chcialabym zostać przedszkolanka i nie wiem jakie studia powinnam ukończyć, bo mam dowyboru - podyplomowe z edukacji wczesnoszkolnej lub od nowa drugi licencjat z wczesnoszkolnej?po ktorych studiach dyrektorzy przedszkoli przyjmują chętniej po podyplomowych czy licencjackich, bo magisterke zaczne robić na innym kierunku

Gość laleczka to ja
goń się leszczu

jezu dziewczyny, zastanówcie się 8 razy zanim zdcydujecie się na pace w przedszkolu, więm co mówię. Będziecie studiować 5 lat, stresy, egzaminy, magistry a potem kurde przyjdzie Wam podcieranie pup i wysłuchiwanie wrzasków oraz fochów nadętych rodziców...masakra. Ja pracowałam w przedszkolach ale 'dojazdowo' jako pani od angielskiego i może i jest to fajne zajęcie ale na godzinę dwie, cały dzień to bym chyba zwariowała z jednymi i tymi smaymi dziećmi..jeszcze jak się trafi jakies wyjątkowo upierdliwe dziecko to już nic tylko ze w łeb strzelić :P poważnie, to praca dla osób o stalowych nerwach i anielskiej cierpliwości.

a ogólnie trzeba teraz mieć studia, najlepiej na kierunki pedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna lub tym podobne. kiedys może i wystarczyly by kursy, ale obecnie wszystkie babki w przedszkolu muszą byc mgr

Gość llalalalala
to wcale nie jest takie mączące,a dzieciaki są naprawdę miłe i fajne

Nie wiem gdzie można mieć studium... w Krakowie na pewno trzeba mieć minimum licencjat z pedagogiki przedszkolnej i to czasem bywa mało - nawet w prywatnym przedszkolu!

Gość llalalalala
ile lat trzeba się uczyś żeby móc uczyć w przeczkolu i na jakie kierunki,studia itp.?

Gość llalalalala
POMÓŻCIE.....PLISSSSSSSSS

Gość llalalalala
ŚMIESZNEEEE.... JUŻ DAWNO SKOŃCZYŁAM. CHODZI O DALSZĄ EDUKACJĘ PO GIMNAZJUM. POMOŻESZ??

Wiesz nie bywam złośliwa...ale to mnie rozbawiło! Przeczkole??? No ale dobra... zapamiętaj pisze się przedszkole! Najpierw skończ liceum a potem wybierz studia w tym kierunku - innej drogi nie ma! Oczywiście jeżeli myślisz poważnie o tym zawodzie! i nie słuchaj, że to niewdzięczny zawód - bo jeżeli ma się w tym kierunku powołanie i predyspozycje to jest to super zawód! Ja w pracy z dziećmi bardzo się spełniam i w ogóle mnie to nie męczy, a wręcz odwrotnie - praca dodaje mi skrzydeł!!! Powodzenia!!!

Gość llalalalala
MAM PYTANKO TYLKO NIEZWIĄZANE JUŻ Z PRZEDSZKOLEM.... NIE WIECIE MOŻE GDZIE MOŻNA POCZATOWAĆ Z LUŻMI BEZ INSTALOWANIA JAKIŚ PROGRAMÓW ITP. POMÓŻCIE.

Gość llalalalala
dzięki bardzo. oczywiście myśle o tym bardzo poważnie,powiem szczerze każdy myśli że to tylko rozwydrzone dzieciaki i tyle,a to naprawde fajny zawód.