Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolakia

anemia?

Polecane posty

Gość lolakia

czy ktoś się borykał z anemia? jakie miał objawy, zanim lekarz postawił diagnozę? Jestem osłabiona jak nigdy, łatwe czynności bardzo szybko mnie męczą i wprawiaja o szybkie bicie serca (np. scielanie łóżka), uciekam ciąge w sen, mogłabym to robic 24h, do tego bardzo niskie cisnienie ok 95 na 50, brak apetytu, wiem że powinna zrobić badania, tylko jutro mam zabieg wymrażania nadżerki czy to nie będzie mialo wpływu na badanie moczu? do tego wszystkiego od dłuższego czasu ok 6 miesiecy zbiera mi sie w gardle śluz (flegma) która muszę odkrzusić, jest dosyć gęsta... zaczełam brac guarane abym troche odzyła, ale to nic nie daje

zrob sobie morfologie.to moga byc objawy anemii, co do sluzu to nie wiem, ale ogolne oslabienie itp. to moze byc anemia.

Gość carramba
a co lekarze dają na anemie??

Gość loloki
dają żelazo, poza tym trzeba zmienić diete i jeść dużo rzeczy bogatych w żelazo

Gość carramba
tzn............? ja nie jem własciwie wcale czerwonego mięsa (nie lubie) czy to w mięsie jest dużo żelaza? czy mozn asię przez to nabawic anemii?

Gość hejhohejhohejho
ja miałam anemie strasznie chcialo mi sie spac i ciagle wyskakiwały mi nowe siniaki nie wiadomo skąd :( dostałam zelazo Hemofer i sie wyleczylam

Gość joko02
kiedy miałam anemie byłam osłabiona, ciągle chciało mi sie spać i kręciło mi sie w głowie, lekarz przepisał mi wtedy jakieś czerwone tabletki z żelazem ale nie pamietam nazwy, dośc długo je łykałam i wszystko wróciło do normy

ja mam anemie - teraz jest nieco lepiej wczesniej ciagle bym spala, na nic nie mam sily, wiecznie zmeczona i apatyczna dostalam zastrzyki z wit B12

Gość za 2 punkty
z anemią trzeba sie zgłosić do lekarza bo w dalszym stadium mogą pojawić się omdlenia, odwodnienie itp

Gość a-nemiczna
ale anemia jest nie tylko z braku Fe czyli żelaza!!!!!!!!! może brakować kwasu foliowego, miedzi, wit B12 przyczyny niedokrwistości są różne konieczne jest badanie krwi, wywiad lekarski, a może nawet wizyta u hematologa nie należy bagatelizować tego, bo może dojść nawet do białaczki!!!!!!!!!

Gość po co powazne pytania zadawac
na forum, nie lepiej isc do lekarza?