Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama9

Dziecko w brzuszku i jego czkawka.

Polecane posty

Gość mama9

Chcialam sie zapytac czy to normalne,ze u mojego dziecka w moim brzuchu w ciagu doby wystepuje czkawka 4-5 razy? Dlaczego tak sie wogole dzieje,skad ta czkawka? Czy dziecko nie meczy sie ta dolegliwoscia?

Ja dzisiaj moją gin pytałam o czkawkę, bo mój mały ma ją też dość często. Powiedziała, że to wręcz zdrowy objaw i absolutnie nie ma się czym martwić:) A bierze się stąd, że dziecko wody płodowe połyka:)

czkawka.. ja już bym chciała poczuć moje maleństwo w brzuszku.. to dopiero 4 miesiąc więc zbyt wcześnie..

Gość mama9
EmiBaby99-dzieki,to mnie uspokoilas z ta czkawka. To te nasze dzieciaczki to musza pic ogromne ilosci tych wod skoro tak im sie czka D: Ile Ci zostalo do konca? Agatek,nie lam sie,jeszcze troche i poczujesz pierwsze kopniaczki,oczywiscie na poczatku beda one bardzo delikatne a potem to juz bedzie kopalo ile wlezie. Moj to juz jest niezly urwisek,ciekawe co bedzie potem D: D: D: Pozdrawiam :)

Mi zostały niecałe 2 miechy. 33 tydzień już. A mały to po tatusiu taki opój pewnie:P Czkawka to śmieszne uczucie, najgorzej jest jak się gwałtownie poruszy i uciśnie mocno na pęcherz, aż się w pół składam. Do kibelka to latam co chwila-3 krople zrobić, ale muszę heh

Gość mama9
Born2Love-a ile ma teraz Twoj synek??? Moj syn-teraz juz 9-ciolatek tez jak byl malutki mial czkawke ale przewaznie podczas przewijania i po kapieli.

Gość mama9
EmiBaby99- u Ciebie to tak dokladnie jak u mnie. Jak maly kopnie znienacka to az lekko krzykne i rowniez wtedy skladam sie w pol. Moj tylko sie smieje i mowi "kop synus matke,kop!!!" A z tym kibelkiem to tez mam tak jak piszesz. Parcie na pecherz niesamowity,lece do kibelke a tu ledwie kilka kropelek. Od jakiegos czasu nosze wkladki bo podczas kochania zdarzy mi sie popuscic kilka kropli.Niemile uczucie ale mysle,ze po porodzie zniknie. Ach...my to sie mamy :) Mi zostaly rowne dwa miesiace do rozwiazania.

Gość mama9
Born2Love-mam jeszcze jedno pytanko. A czy Twoj synek mial moze kolki??? Jejku ja tak strasznie boje sie tych kolek,dziecko ponoc sie meczy przy nich niesamowicie. Moj starszy syn ich nie mial,tez sie ich balam. Momentami jestem przerazona tym wszystkim co mnie czeka tym bardziej ze bede bez pomocy babc,cioc czy kolezanek. Maz pracuje od rana do wieczora i bedzie pomagal tylko przy kapaniu. Acha...i co podajesz malemu aby przeszla mu czkawka,cos do picia???

Spoko przyszła Mamo, ja mam juz na Swiecie dwójke,która czkawkowała rowniez kilka razy na dobe,o ile dobrze pamietam to córka naet kilkanascie:D A u Ciebie bedzie chłopiec czy dziewczyna? Moze dziewczyny czkawkuja czesciej? ;-) zart.

Gość mama9
Witaj moja imienniczko Kasiu C. Wiesz...prawde mowiac to niewiem jak to jest z chlopcami a jak z dziewczynkami :))) Moj syn jak byl maly mial czkawke przewaznie podczas przewijania i po kapieli. Teraz zostalo podwierdzone przez lekarza,ze bedzie drugi chlopczyk a ten juz ostro skacze od tej czkawki w moim brzuchu. Zastanawialam sie dlaczego tak jest i skad sie ona bierze no bo przeciez jest w brzuszku,jest mu cieplo to co jest??? Ale tak jak wyzej kolezanka napisala aby sie nie martwic,dzidzia polyka sobie wody plodowe i chyba tak lapczywie polyka ze mu sie czka :)))

O tak Mamo9-to są wyjatkowe łapczywusy na jedzenie!! To sie zgadza!! :) Pozdrawiam!