Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co dobrego na obiad

prosze pomozcie!! co na obiad majac do dyzpozycji wyłacznie piekarnik?

Polecane posty

Gość co dobrego na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rdzę albo
stary tłuszcz :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapiekanka ziemniaczana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co dobrego na obiad
nie mam rdzy , bo piekarnik nowy:P a na płyte jeszcze kilka dni poczekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rdzę albo
to napisz co masz w lodówce, bo myślałam, że się zgrywasz i zakładasz spamowy temat :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co dobrego na obiad
zrobiłabym zapiekanke ziemniaczana, ale z przepisów wynika że trzeba podsmazyć wczesniej boczek, a ja nie mam na czym .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To zrób bez boczku. Możesz też zrobić pieczeń z zapiekanymi ziemniakami, albo z frytkami takimi do pieczenia w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co dobrego na obiad
z miesa to mam poledwice wieprzowa zamarynowana, papryka kolorowa, pomidory, kasza, anannas swiezy , kilka rodzajow dzemu smietane slodka i kwasna, zolty, biały i topiony ser, kefir. mogę coś dokupić jak podacie fajny przepis, bo mam dosc jedzenia na miescie, chce cos domowego zjeśc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chociażby to : -karkówkę kroje w plastry i leciutko rozbijam ,posypuje solą i pieprzem.Na blachę kładę folię,na to karkówkę.Każdą porcję smaruje lekko majonezem,układam pokrojoną cebulę i kładę plaster sera.Piekę w temp 200 stopni ok 45-55 minut. -udka - kiełbaska pieczona - szaszłyki -pizza (nie zawsze podsmażam warzyw) - ryba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co dobrego na obiad
na same ziemniory, to szkoda przedsiewziecia:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rdzę albo
ja to wzięłabym tą polędwicę do upieczenia, a w trakcie wrzuciła ziemniaki pokrojone na kawałki i posypane ziołami i solą, po jakimś czasie z 2 pokrojone cebule i pod koniec pokrojoną paprykę i miałabym wieprzowinę z sosem warzywnym i ziemniaczkami i do tego zrobiła surówkę z pora czy jakąś inną :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja Ci polecę zapiekankę z makaronu i sera;) Kup winiary pomysł na zapiekankę z makaronu, Jest prosta i szybka do zrobienia. Tylko że nie pamiętam co dokładnie się dodawało, ale jestem pewna że WSZYSTKO do piekarnika i pieczemy nic nie musisz smażyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez.
poza tym, ze mozesz upiec mieso i rybe, szczegolnie jak to jest poledwica, dlugo nie zajmie. i jakiekolwiek warzywa pokrojone w male kawalki, wymieszane na blaszce z oliwa i ziolami. raczej nie warywa lisciaste, ale papryki, dyniowate, korzenne, ziemniaki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z kafeeeeeeeeeeeeeee
znalazma kiedys tutaj na forum bardzo ciekawy przepis na schab lub karkowke. robilam w domku i przyznam bardzo smaczne i proste danie. polecam. a oto przepis: #miesko: -schab lub karkowka-badz te dwa rodzaje mieska=w plastry #warzywa: -papryka(w grobe paski) -marchew(pokrojona w cwiartki lub polowki), -korzen pietruszki(kroic jak marchew) -pieczarki(w zaleznosci od wielkosci w cwiartki lu polowki) -cebula(w piora) -ziemniaki(w cwiartki) #maynata do mieska -ocet winny,sambal oelek,sol,i niestety marynata do miesa czrwona delikat...j(a probowalam zastapic ja slodka czerwona mielona papryka-i innymi przyprawami-jednak zdelikatem jest smaczne.)i czosnek zsiekany,oliwa jednak swietna sprawa jest np posolenie i popieprzenie mieska tylko, zaleanie owa oliwa i octem, czosnkiem.bez delikatu. wtedy dodaje tez rozmaryn i zielony piepr z zalewy miesko nacieram taka marynata-musi polezec ok 1h naczynie zarooodporne.: ziemniaki wrzucam na spod, potem cebula pieczarki...i inne warzywa.na wierzch klade miesko i obkladam delikatnie reszta warzyw.czesc ziemiankow ukladam po bokach naczynia .miesko jest lekko pokryte warzywami. ach i ukladajac wzrywa przeypuje je delikatnie kminkiem w calosci..nie mielonym. gdzieniegdzie wciskam listek laurowy wstawiam do nagrzanego piekarnika pod przykryciem, nie podlaewam woda gdyz miesko odda nam cale plyny jest gotowe kiedy miesko jest miekkie ja pod koniec odkrywam naczynie, zeby plyn odparowal, i warzywka z mieskiem sie zrumienily pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z kafeeeeeeeeeeeeeee
ja robilam to mięsko i pycha, dodałam duzo cebuli w cwiartkach-rewelacyjnie smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrób pizzę: 1 i 1/4 szklanki letniej wody opakowanie suszonych drożdży szczypta cukru łyżeczka soli 3 łyżki oliwy 2 szklanki mąki Wlać 1/4 wody do miski, wsypać drożdże i cukier do wody i odstawić na 5-10 minut aż drożdże ruszą. Wsypać mąkę i sól do dużej miski. Zrobić po środku dołek i wlać drożdże. Wlać pozostałą ilość wody i oliwę. Wyrabiać ciasto. Dobrze wyrobione ciasto uformować w kulę i położyć na posypanej mąką powierzchni. Wyrabiać 20 minut aż będzie elastyczne. Uformować kulę i włożyć do miski wysmarowanej oliwą. Przykryć folią i umieścić w ciepłym miejscu na godzinę aż ciasto podwoi objętość. Rozwałkować obracając ciasto aby w każdym miejscu miało równą powierzchnię. Zrobić nieco podniesiony brzeg dookoła. Składniki takie jakie sobie dusza zapragnie: pieczarki posiekane w plasterki, kukurydza, oliwki,.. co lubisz;) i piec w 260 stopniach 10-12 minut;) z książki \"Włoskie specjały\":) pozdrawiam 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×