Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarelinka

przegrzebki, jak smakują?

Polecane posty

Gość tarelinka

nigdy ich nie jadłam, czy warto kupić, gdzie i co przypominają w smaku, ile się je smaży?

Gość Anialisa
A o tych przegrzebkach to tak w odniesieniu do zachcianek ciążowych piszesz?:):):) Jesteś na "dziale ciąża, poród, macierzyństwo":):):) Przegrzebki to małże (nazywane też muszlami świętego Jakuba), jak nie jadłaś nigdy zwykłych małży, to nie opiszę ci smaku. Kosztują dość drogo - 6 sztuk to wydatek od 40 do 60 zł. A jednym raczej się najesz. To bardziej ekskluzywna przystawka, niż danie główne.

Gość tarelinka
nie jestem w ciąży, mam trzy córki i ogladam piekielną kuchnię a tam ciagle o tych przegrzebkach no cóż trochę drogie :D

Gość Anialisa
A to się z tobą zgadzam - co odcinek, to przegrzebki robią. Poczytaj sobie na google o przegrzebkach, tam piszą, że to taka polędwica wśród owoców morza. U nas to chyba tylko mrożone można dostać, chyba, że się jest restauracją, to pewnie oni jakoś sprowadzają świeże. Tak się zachwycają wszyscy smakiem przegrzebków, a pewnie po spróbowaniu większość z nas stwierdziłaby, że nasz rodzimy gołąbek czy kaszanka to jest prawdziwy delikates;) Ja to spróbowałam raz w życiu i nie powiem, żebym jakoś szczególnie była zachwycona smakiem. Wolę już dorsza smażonego zjeść czy krewetki w cieście.

o kurcze nawet nie wiedzialam ze noix de st Jacques to po polsku przegrzebki!:) jak sie lubi owoce morza to beda smakowac, caly wic polega na tym zeby je dobrze przyrzadzic a sposobow jest bardzo duzo; ja tam akurat sie na tym nie znam bo takie specjaly to gotuje moj maz:) ale zdecydowanie sa lagodniejsze w smaku niz normalne malze, osobiscie za malzami nie przepadam bo maja dla mnie bardzo intenymny morski smak i zapach, ale przegrzebki mi bardzo smakowaly w Polsce pewnie sa drogie no i faktycznie to raczej przystawka ale za to zabie udka! rewelacja, pycha!

Gość tildone
potwór, chyba smażone:D a nie pieczone:D

tildone ----Wiem co jadłam :D Były PIECZONE :D Zamarynowane w czosnku,potem włożone do muszli,do środka masełko,a na to coś ale panierka z dodatkiem pietruszki ;)

Gość gość
zjadłabym te przegrzebki, ile to teraz kosztuje?

Gość gość
jadłam niedawno zawinięte w cieście francuskim pycha, jako przystawka w restauracji:) smak-trudny do opisania

Gość gość
Ja uwielbiam. W smaku coś pomiędzy smakiem dobrej ryby a serkim topionym to tak w uproszczeniu Bardzo delikatne. Najlepsze w sosie pomidorowym.

Gość gość
sa przepyszne, najlepeij na maselku z czosnkiem i buleczka do wytarcia telarza z sosu:P

Gość gość
Powiedzcie dziewczyny czy one ma lekko słodki smak? Czy takie nam się trafiły?