Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarelinka

przegrzebki, jak smakują?

Polecane posty

Gość tarelinka

nigdy ich nie jadłam, czy warto kupić, gdzie i co przypominają w smaku, ile się je smaży?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anialisa
A o tych przegrzebkach to tak w odniesieniu do zachcianek ciążowych piszesz?:):):) Jesteś na "dziale ciąża, poród, macierzyństwo":):):) Przegrzebki to małże (nazywane też muszlami świętego Jakuba), jak nie jadłaś nigdy zwykłych małży, to nie opiszę ci smaku. Kosztują dość drogo - 6 sztuk to wydatek od 40 do 60 zł. A jednym raczej się najesz. To bardziej ekskluzywna przystawka, niż danie główne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tarelinka
nie jestem w ciąży, mam trzy córki i ogladam piekielną kuchnię a tam ciagle o tych przegrzebkach no cóż trochę drogie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anialisa
A to się z tobą zgadzam - co odcinek, to przegrzebki robią. Poczytaj sobie na google o przegrzebkach, tam piszą, że to taka polędwica wśród owoców morza. U nas to chyba tylko mrożone można dostać, chyba, że się jest restauracją, to pewnie oni jakoś sprowadzają świeże. Tak się zachwycają wszyscy smakiem przegrzebków, a pewnie po spróbowaniu większość z nas stwierdziłaby, że nasz rodzimy gołąbek czy kaszanka to jest prawdziwy delikates;) Ja to spróbowałam raz w życiu i nie powiem, żebym jakoś szczególnie była zachwycona smakiem. Wolę już dorsza smażonego zjeść czy krewetki w cieście.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o kurcze nawet nie wiedzialam ze noix de st Jacques to po polsku przegrzebki!:) jak sie lubi owoce morza to beda smakowac, caly wic polega na tym zeby je dobrze przyrzadzic a sposobow jest bardzo duzo; ja tam akurat sie na tym nie znam bo takie specjaly to gotuje moj maz:) ale zdecydowanie sa lagodniejsze w smaku niz normalne malze, osobiscie za malzami nie przepadam bo maja dla mnie bardzo intenymny morski smak i zapach, ale przegrzebki mi bardzo smakowaly w Polsce pewnie sa drogie no i faktycznie to raczej przystawka ale za to zabie udka! rewelacja, pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tildone
potwór, chyba smażone:D a nie pieczone:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tildone ----Wiem co jadłam :D Były PIECZONE :D Zamarynowane w czosnku,potem włożone do muszli,do środka masełko,a na to coś ale panierka z dodatkiem pietruszki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zjadłabym te przegrzebki, ile to teraz kosztuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jadłam niedawno zawinięte w cieście francuskim pycha, jako przystawka w restauracji:) smak-trudny do opisania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja uwielbiam. W smaku coś pomiędzy smakiem dobrej ryby a serkim topionym to tak w uproszczeniu Bardzo delikatne. Najlepsze w sosie pomidorowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sa przepyszne, najlepeij na maselku z czosnkiem i buleczka do wytarcia telarza z sosu:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Powiedzcie dziewczyny czy one ma lekko słodki smak? Czy takie nam się trafiły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×