Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AccccA

Pytanie do Pań - co znaczy to słowo

Polecane posty

DUPEK - czesto je (panowie) słyszymy...(im rzadziej tym lepiej chyba) tzn ja nie bo jestem zbyt idealny ale inni słyszą.. zauwazyłem że to uniwersalne słowo , dobre na każdą okazje: Jak mozna być takim skończonym dupkiem? Ty dupku! ale z ciebie dupek, wiesz? itp a więc pytanie..w jednym zdaniu czy dwóch napiszcie wyjaśnienie(słownikowe) słowa DUPEK

Gość dupek to jest ktoś
kto się nie sprawdzil w danej sytuacji, a najczęściej w wielu sytuacjach i nie zdaje sobie z tego sprawy. :O

Durny- do granic wytrzymałości Uparty w swojej głupocie Popieprzony jak dziki chuj na wybiegu Efektywnie grający na nerwach Kawał siurka

ike, to na samym dole co napisałaś to chyba na pluś , jak "kawał siurka" nie?:P ale co ja tam wiem..

tak - możesz sobie to tłumaczyć i tak :)

zresztą zazwyczaj dupek ma w sobie na plus tylko posiadanie siurka;)

dupek w Twoim słowniku znaczy koniec? czyli jak zrywasz z facetem to mówisz: "przykro mi ale to już dupek. ja dłużej tak nie mogę. ostrzegałam Cie że jak się nie zmienisz to zadupkuję ten związek no i masz. Nie pisz, nie dzwoń bo to naprawdę juz dupek i zdania nie zmienie."

eee tam- nie przesadzajmy- z tym końcem ja niedawno w kłótni tak mojego męża ochrzciłam- tylko nie wyjaśniałam precyzyjnie co ma owo słowo oznaczać ;)

no a poza tym, to każda historia związku jest inna i kazdy inaczej reaguje i dopiera słowa..... czasami kobieta rzuci "dupek" i jest dalej ok, bo on cos przeskrobał, ale pna mu wybaczyłam, a czasami oznaczac to moze po prostu "spadaj"

" tylko nie wyjaśniałam precyzyjnie co ma owo słowo oznaczać " :D i właśnie o to chodzi..faceci nie rozumieja znaczenia tego słowa! bo wszelkie inne epitety typu kretyn, idiota, cham, burak, frajer, ciota itp sa ogólnie zrozumiałe i każdy wie co mniejwięcej sie za nim kryje..a DUPEK? jest takie...nieprecyzyjne.. ja tak kiedyś usłuszałem od swojej i ..się zacząłem zastanawiać "ale w sensie że co?" oczywiście nie spytałem co rozumie przez "dupek" bo chwila nie była odpowiednia na tego typu pytania..

i dostać kopa między nogi? nie..ja w takich sytuacjach mam instynkt samozachowawczy...wlącza mi się się takie programik w głowie z nagranymi, gotowymi odpowiedziami: "tak kochanie", "masz rację kochanie", "to sie więcej nie powtórzy" , "źle zrobiłem żałuje" tak czy owak..pytam teraz Was o to, żeby na przyszłośc wiedzieć:D

no to już wiesz:P i spokojnie możesz odpowiadać " tak kochanie - jak zawsze masz rację" :P

Gość kobieta1234
dupek - idiota , cham, niedostrzegajacy potrzeb kobiety, i.... delkatniejsze okreslenie tego, co ja np mam na mysli gdy nazywam kogos dupkiem. :)

Gość ANIUTKAAAAAAA
Niezaradny facet, który wszystko partaczy taka

czyli dupek kumuluje w sobie idiote,chama i kretyna? czyli jesli mówi "ty idioto" lub "ty chamie" to lepiej niż "ty dupku"? dobrze rozumuje?

Gość wysmiewczyni
W ustach kazdej kobiety to slowo znaczy co innego ale chodzi o ten sam sens tzn. ze nie jest zainteresowana jego osoba bo nie zachowal sie w sposob ktory ona wymagala lub oczekiwala. Wg mnie dupek to mezczyzna ktory w razacy sposob zawiodl moje oczekiwania, ba zranil mnie swoim zachowaniem i nawet nie zdaje sobie sprawy ze zrobil zle. Lub dalej dopuszcza sie takich zachowan:)

aha! czyli głownym motywem, przewodnim i wspólnym dla wszystkich dupków jest to że nie zdają sobie sprawy ze swojego złego zachowania i nie uważają aby byli winni i powielaja te błędy?:)

Gość takie dupki mnie wkurzają
zaprosiłeś to jestem w pierwszym wpisie domagasz się wyjaśnienia słowa dupek, wyjaśnienia słownikowego (???) cóż pewnie zajęty jesteś i nie chce Ci się otworzyć słownika... może wyrazów kłopotliwych... może innego dosyć mam odwalania pracy za leniwych facetów żegnam!

hę? ale jakto? zawsze znajdzie sie ktos kto zrozumie inaczej..trudno;) chodziło mi o Twoją słownikową definicje..tzn krótką, zwięzła itp

to proszę o odrobinę precyzji... lub fantazji... słownik to słownik

a tam dupek oznaczał.... gościa miałkiego, pustego, leniwego, myślącego tylko o sobie, ponadto nieudacznika, który roztrząsa swoje wydumane problemy na kaffe zamiast porozmawiać o nich z osobą zainteresowaną... czyli dziewczyną... czyli dupek to kafeteryjny gawędziarz, przynudzacz i smęcidupa, który jest zwykłym życiowym tchórzem, pierdołą, która nie potrafi nic załatwić sam... w swoim związku taki cienias życiowy!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaa mój facet jeszcze nie usłyszał ode mnie, że jest dupkiem bo nim nie jest :D