Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunday afternoon

niespełna 4-ro miesięczne dziecko i pozycja pół siedząca?

Polecane posty

Gość sunday afternoon

moja corcia nie lubi byc w wozku. gdy byla malutka wszystko bylo w porzadku, teraz juz nie spi tyle w dzien i gdy ja wkladam do gondoli zaczyna sie histeria. krzyk, placz i uspokoic ja mozna jedynie wyciagajac z wozka.w gondoli mam mozliwosc podniesienia dna do pozycji pol siedzacej i tak wlasnie dzis zrobilam, bo byl to jedyny sposob na przejechanie chocby 100m. opuscilam troche budke. corci strasznie sie spodobalo, bo w koncu wszystko widziala. jechala i ogladala sobie budynki, drzewa itp. ani razu nie zaplakala. za niecale 2 tygodnie skonczy 4 miesiace. czy moge ja ukladac w takiej pozycji? czy nie skrzywie jej kregoslupa?

Gość dziumdziulaczek
nic jej nie bedzie. mam taki lezaczek wibrujacy z pozycja pol siedzaca i jest dozwolony od urodzenia. moj synek w nim siaduje od skonczenia pierwszego mies. a poza tym to przeciez glowka opiera sie jej nie nna ramionach tylko na wozku

mój synek jezdził w spacerówce na pozycj pół lezocej od 4,5 mc życia bo byo podobnie i

Gość w żadnym wypadku NIE

Witam.Jestem nowa, moja niunia ma 4,5 miesiaca i od okolo 1 miesiaca tez ja sadzam do pozycji siedzacej.Trzeba uwazac zeby sie dziecko nie przechylalo na boki to bedzie ok.

Gość sorrryyyy
ale ty 3,5 miesieczne dziecko juz sadzasz?????????????:-o

jezeli kregoslup i glowka maja podparcie, jest stabilnie, to czemu nie. To zalezy od dziecka. NIc na sile oczywiscie, ale uwazam, ze skoro sama sie rwie, to mozna tak ja klasc. Pamietaj jednak, ze to dziewczynka i sadzanie na sile moze miec konsekwencje w pozniejszym zyciu...

Gość A jakie to konsekwencje
moga byc dla dziewczynki mama41?

a takie, ze kiedys to bedzie kobieta i bedzie rodzila dzieci. Sadzanie na sile dziewczynek moze miec wlasnie konsekwencje w pozniejszym zyciu...

no domyslalam sie , ze cos z tym zwiazane, ze bedzie kobieta, ale moglabys napisac co konkretnie mogloby sie stac, bo bardzo mnie to interesuje? Napisz prosze :)

skoro dbamy o malutkie zoladeczki, bo sa jeszcze do konca nie wyksztalcone, to zadbajmy tez o malutkie jajniczki, malutkie macice. Byc moze jestem w bledzie, ale mialam dwie coreczki (teraz juz dorosle kobiety) i na sile nie sadzalam, balam sie, wychodzilam z zalozenia, ze organizm sam decyduje kiedy usiasc, wlasnie ze wzgledu na niedojrzalosc organizmu. Byc moze dlatego, ze mamy chca, aby ich pociechy usiadly szybko, to sadzaja na sile, a potem, w przyszlosci problemy z nieplodnoscia, jajnikami, torbielami. Ja wolalam dmuchac na zimne i myslec o ich przyszlosci, przyszlosci kobiecej...........takie jest moje zdanie.

Dziekuje mama41 :) masz racje, lepiej dbac o takie rzeczy, bo to wazne a niestety tyle matek nie ma pojecia, ze moga zrobic dziecku krzywde na cale zycie...

Gość mama2x
konsekwencje wczesnego sadzania dziewczynek to tyłozgięcie macicy