Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin2211

Ranki po pryszczach, Bardzo PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość Marcin2211

Witam, otoz moj problem polega na tym ze nie potrafie nei wyciskac pryszczy:P wiem ze nie wolno itd ale jestem chlopakiem i takiej wilekiej bomby nie moge przykryc makijazem. no i problem polega na tym ze czesto przy walce z pryszczem pozostaje ranka. I teraz pytanie co moge stosowac na takie ranki po pryszczach poniewaz nieraz brzydko wyglada taka rana i dlugo sie goi i chchialbym cos co szybko zagoi mi ta rane czyli jednym slowem prosze o nazwy srodkow przyspieszajacych gojenie ranek/drobnych ranek po pryszczach tylko cos skutecznego :)

Gość Marcin2211
odpowie ktos?

Gość Marcin221
?

Gość haniuta65
ja uzywam tylko i wylacznie tormentiol;] ok 7 zł jest swietny tylko ze brudzi wiec na noc na poduszke jakis stary recznik tzreba polozyć;]

Gość Marcin2211
halo ? moze ktos jeszcze cos powiedizec?

Gość Sudokrem do kupienia
w aptece albo w kazdym markecie (czesto na stoisku dla niemowlat, bo uzywa sie go rozwniez do smarowania pupci maluszkom, ale jest to b. dobry krem zawierajacy cynk i gojacy ranki), Tormentiol - do kupienia w aptece, pasta cynkowa (NIE masc!! bo jest tlusta) - tez do kupienia w aptece, krem z nagietka - nie ze zwyklego sklepu, ale z zielarskiego. To wszystko, co znam.

Gość Sudokrem do kupienia
I jeszcze jedno, zanim zaczniesz wyciskac to zadbaj o higiene: umyj dobrze rece i twarz, nastepnie syfki przetrzyj spirytusem PRZED I PO wyciskaniu (spirytus kosmetyczny z nagietkiem tez mozna kupic w patece lub w drogerii, cena ok. 4 zl), i dopiero poloz cos wspomagajcego gojenie. Najlepiej tez nie wyciskac golymi palcami, a na przyklad przez husteczki higieczniczne, bo wlasnie paznokcie rania ci skore.