Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chichotka....

dlaczego wiekszosc ludzi postzrega ladne dziewczyny jako glupie?

Polecane posty

Gość chichotka....

Gość bo sa glupie
co do zasady. nadrabiaja uroda braki w inteligencji

Gość bo sa glupie
jajfajniejsze sa takie "srednie" nie wywyzszaja sie jak ta niby piekne i nie maja zbyt duzych kompleksow jak te brzydsze

Gość Jessy27
bo w przekonaniu zacofanego spoleczeństwa piekna, wykształcona i inteligentna? to niemozliwe- a jednak.

Ale durnoty gadasz :D Pewnie, że najlepsze są mądre i zarazem piękne dziewczyny :D Tylko, że takie też mają niezłe wymagania co do facetów. Nie każdego na taką stać :)

Gość bo sa glupie
to sa wyjatki

Gość bo taka jest mentalnosc ludzka
wiem na swoim przykladzie podobniez jestem bardzo ladna a mam firme dobrze zarabiam zyje na poziomie ale skonczylam syudia mam magistra ale to nie jest duze osiagniecie bo teraz b. duzo osob go ma.niestety mam utrudnienia bo nikt nie chce ze mna normalnie rozmnawiac traktuja mnie jako glupia blondynke sekretarke z nadzieja w oczach ze zaraz przyjdzie moj szef.ladne dziewczyny jeszcze dobrze ubrane dla ludzi sa glupie bo pewnie maja jakiegos sponsorwa i rozumem nie grzesza nadaja sie tylko do seksu i swiecenia ladna buzka i do zakupow.to jest zazdrosc ze ktos ma poukladane w glowie i jeszcze do tego jest ladny.w innych krajach jeszczejakos jest lepiej ale u nas w kraju jest to notoryczne ze ludzie na podstawie wygladu ocenia Ciebie i cale Twoje zycie w sekunde.

Gość dzej zi
Jesli ladna kobieta zachowuje sie jak idiotka, to trudno, aby ocenic ja inaczej. Jeszcze nie spotkalam sie z sytuacja, aby ladna kobieta, zachowujaca sie z klasa byla posadzona o glupote, takze pocieszacie to sie wy:D:D

a wlasnie zanim cokolwiek zdazysz powiedziec to juz jestes postrzegana jako glupia w tym problem!rozumiem jak dziewczyna nie umie sie zachowac na kazde trudniejsze pytanie odpowiada glupkowatym smiechem i nie umie sie wyslowic

Gość bo sa glupie
nasz ukochany kraj jest zacofany pod kazdym wzgledem

musztarda nie mam zamiaru tutaj sie o nic wyklocac Ty tak uwazasz i niech tak pozostanie tylko wlasnie uswiadom sobie ze ocenilas mnie na podstawie paru zdan nie znajac mnie i nie widzac.zycze powodzenia:)

Gość dzej zi
Podaj jakis konkretny przyklad, bo na razie piszesz same ogolniki.

Gość sonny chiba
"jest to notoryczne ze ludzie na podstawie wygladu ocenia Ciebie i cale Twoje zycie w sekunde" Jakoś muszą się bronić przed takimi ładnymi i mądrymi jak Ty.

Gość zgadzam się z tym
bo taka jest mentalnosc ludzka .. bo ludzie zazdroszczą, są zawistni i podli - tak jest w tym kraju, zawiść mamy we krwi jak widzimy, że ktoś ma lepiej:O

Gość zgadzam się z tym
a jak któraś na forum się przyzna że jest ładna to zostanie zlinczowana:O

bo taka jest mentalnosc ludzka musztarda nie mam zamiaru tutaj sie o nic wyklocac Ty tak uwazasz i niech tak pozostanie tylko wlasnie uswiadom sobie ze ocenilas mnie na podstawie paru zdan nie znajac mnie i nie widzac.zycze powodzenia Czasem to wystarczy. Powodzenia również. :D

jado wszystkiego doszlam sama wiec kiedys tez nie mialam pieniedzy i zadnych perspektyw na dalsze zycie.wiec jak widzialam jakas zadbana kobiete i widac po niej bylo ze ma pieniadze to moja pierwsza mysl to nie bylo:pewnie glupia,albo ciekawe gdzie jej sponsor"zawsze podziwialam ze kobiety potrafia polaczyc tyle rzeczy na raz w swoim zyciu.niektore sa matkami,zonami prowadza domy i pracuja i jeszcze potrafia zadbac o siebie.

Gość bo sa glupie
Podaj jakis konkretny przyklad, bo na razie piszesz same ogolniki to bylo do mnie? jezeli tak to dam ci przyklad: sluzba zdrowia (od wyposazenie szpitali, po podejscie do pacjenta)super przyklad: nie bedzie znieczulen darmowych przy porodzie bo "tak nas natura stworzyla zeby rodzic silami natury". normalnie jakbysmy mieli nadal sredniowiecze

zgadzam się z tym a jak któraś na forum się przyzna że jest ładna to zostanie zlinczowana a to jest jakas regula ze nawet kiedys nie jest sie najbrzydsza kobieta to trzeba mowic:o boze jaka ja brzydka jestem i najgrosza" takie nastawienie tylko bardziej pograza kobiete

Gość brzydkie kaczątko
Widać jest to coś zakorzenionego w sposobie myślenia. W liceum byłam niezbyt ładna, miałam potargane włosy i okulary z grubymi oprawkami - wtedy większość znajomych na starcie traktowała mnie jako "intelektualistkę" :P Później zmieniłam otoczenie, nauczyłam się, co ze sobą robić, żeby ładnie wyglądać i rzeczywiście nowi znajomi często traktują mnie jak głupiutką laleczkę. Do tego jestem bardzo nieśmiała, więc ciężko mi czasem przełamać to pierwsze wrażenie i udowadniać komuś na siłę, że nie mam siana w głowie. A nie zgłupiałam przecież od czasów liceum, wręcz przeciwnie.

Gość dzej zi
Caly czas zadna z was nie napisala nic konkretnego. Madra osoba opiera dyskusje o jakis konkret, a nie ogolnikowe stwierdzenie "jestem piekna i nikt mnie nie lubi".

ja jestem mONdra to lÓdzie sOŁ zazdoszzzńi o mojOŁ inteygencje 150. intyyyligencia idzię z paże z órodOł. !!! :P:P:P

Gość bo sa glupie
a jak któraś na forum się przyzna że jest ładna to zostanie zlinczowana a to jest jakas regula ze nawet kiedys nie jest sie najbrzydsza kobieta to trzeba mowic boze jaka ja brzydka jestem i najgrosza" takie nastawienie tylko bardziej pograza kobiete troche skromnosci nikomu nie zaszkodzi. musza sie tak tym chwalic?a moze potrzebuja potwierdzenia?

ale ja nie pisze tutaj ze kazda kobieta powinna mowic ze jest 8 cudem swiata tylko czasem powiedziec sobie : jestem ladna,dbam o siebie czuje sie ladna" skromnosc zawsze jest wskazana ale nie do przesady