Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chichotka....

dlaczego wiekszosc ludzi postzrega ladne dziewczyny jako glupie?

Polecane posty

Gość frottka
Mam w swoim otoczeniu wiele atrakcyjnych kobiet i jakos nikt ich nie uznaje za glupie, bo wystarczy z nimi pogadac, aby wiedziec, ze takie nie sa. Moze faktycznie zachowujecie sie jak glupiutkie laleczki, skoro ludzie was tak odbieraja? Jeszcze jedno: wmawianie sobie, ze wszyscy wam zazdroszcza to nic innego jak proba dowartosciowania sie(bo skoro zazdroszcza to pewnie jest czego).

Gość alicja22....
i faceci takich dziewczyn nie traktuja powaznie przewaznie chca szybko zaliczyc a wiaza sie i tak z \"pasztetami\"

Gość bo sa glupie
alicja wedlug ciebie sa tylko piekne kobiety i pasztety. strasznie ograniczona jestes dziecko!

Gość rozki diabelne
wiele jest ladnych i madrych dziewczyn, chociaz tak ostatnio zauwazylam, ze te wybitnie piekne wcale nie sa inteligentne, wiekszosc z nich miala problemy w nauce i nie potrafila zdac matury nawet, wiec moze cos w tym jest, chociaz ja sama uwazam, ze jestem ladna dziewczyn, a zarazem inteligentna

Gość frottka
i faceci takich dziewczyn nie traktuja powaznie przewaznie chca szybko zaliczyc a wiaza sie i tak z "pasztetami" I wy sie dziwicie, ze uwazaja was za glupie? Czy madra osoba napisalaby cos takiego?:O

Gość bo taka jest mentalnosc ludzka
frottka- tutaj chodzi o to ze ludzie na podstawie wyglady wyrabiaja o Tobie zdanie a sama przyznasz racje ze nie z kazdym masz okzaje porozmawiac no bo jesli kogos mijasz na ulicy to nie staniesz i nie porozmawiasz zeby sie przekonac czy ktos jest glupi czy nie:) mi poprostu sie zdarza ze ktos na starcie wyrabia sobie o mnie zdanie ale po krotkiej rozmowe czy to w sprawie interesow czy tez o przyslowiowej pogodzie odrazu inaczej na mnie patrzy. nie mam zamiaru sie dowartosciowywac bo znam swoja wartosc wiem jaka jestem()chodzi mi oczywiscie o to jakim jestem czlowiekiem nie o wyglad zewnetrzny) i nie mam zamiaru poprzezjedno glupie zdanie na moj temat sie zalamywac.zycie toczy sie dalej

Gość bo sa glupie
a mam pytanie. znam jedna dziewczyne jest naprawde piekna, ma wielu adoratorow ale z nikim nie chce sie wiazac. nie wiedzialem czemu az powiedziala mi ze ma blizny po oparzeniu na dekolcie, nie widac ich bo je ukrywa pod bluzka. z nikim sie nie spotyka bo boi sie ze zostanie odrzucona... wedlug was jest nadal piekna czy juz kwalifikuje sie do pasztetow. dodam ze jest bardzo fana i inteligentna kobieta.

Gość wysmiewczyni
Wcale nie uwazam ze piekne kobiety postrzegane sa jako glupie co nie wyklucza tego ze nie ktore ladne takie poprostu sa, tak samo jak i nie ktore brzydkie tez moga byc poprostu glupie. Jesli dziewczyna jest piekna a zarazem inteligetna to zapewniam cie ze nikt nie bedzie uwazal ja za glupia. A jesli czesto slyszyzs ze jestes glupia to widocznie tak jest i nie wmawiaj sobie ze to zazdrosc o urode.

i faceci takich dziewczyn nie traktuja powaznie przewaznie chca szybko zaliczyc a wiaza sie i tak z "pasztetami" no to ladnych masz facetow w swoim otoczeniu:) przepraszam ale to stwierdzenie jest zupelnie nie na miejscu

Gość cos...........
frottka czy TY umiesz czaytac te wypowiedzi ze zrozumieniem czy musisz wrocic do sp nadrobic zaleglosci?:P z tym zaliczeniem niestety tak jest ale nie zawsze

bo sa glupie- jesli spotkalaby faceta ktoremu by zaufala i przy ktorym czula by sie dobrze i bezpiecznie to ten dekolt nie stanowil by problemu

Gość zinnat
ladna i zadbana-ok moze byc inteligentna ale ladna solariowa landryna z tipsami i szpilkami 15cm-to moj symbol idiotki

Gość bo sa glupie
no tak, zgadzam sie ale pytam czy jest zaliczana do pieknych czy do pasztetow skoro lubicie takie podzialy. ja uwazam ze jest piekna i troche mi jej szkoda ze ma takie kompleksy

zinnat-to moze najpierw ustalmy o jakich pieknosciach my tu piszemy??????? bo ja na codzien chodze elegancko ubrana i nie ma mowy o jakis krzykliwych ubraniach,tipsow nie mam a karnacje mam taka lekko opalona moze nie za bardzo ale to mi wystarcza:) wiec jesli mowimy o tlenionych wlosach popalonych,rozowych butach spodniczkach tipsach i solarium 5 razy w tyg. no to jest zupelnie inna spiewka

Gość brzydkie kaczątko
Moze faktycznie zachowujecie sie jak glupiutkie laleczki, skoro ludzie was tak odbieraja? Wiesz, frottka, ja właśnie o tym piszę. Od zawsze byłam małomówna i nieśmiała, tylko że różnie interpretowano takie zachowanie. Wcześniej nikt o głupotę mnie nie posądzał, rozmawiał ze mną dłużej, ja przełamywałam początkowe opory i wszystko było w porządku. Teraz dostaję za to samo zupełnie inną etykietkę. No chyba, że potraktujesz nieśmiałość jako swego rodzaju ograniczenie, z którym każdy średnio inteligentny człowiek może sobie jakoś poradzić :)

bo sa glupie-widocznie ona tego nie czuje.nie czuje sie piekna i ma kompleksy i jesli ona sama tego nie przelamie no to raczej nic sie nie zmieni.kazdy ma jakis moment przelomowy w zyciu kiedy wiele rzeczy sie zmienia widocznie i u niej tak musi sie zdarzyc

Gość bo sa glupie
jarek to teraz pojechales...jestem facetem ale takiego gowna nigdy bym nie napisal

Jarku bardzo cenimy Twoje zdanie:)ale jednak moglbys pozostac przy jednej wypowiedzi;)

Gość frottka
Brzydkie kaczatko, nikt osob niesmialych nie zalicza do glupoli. Mozna pomyslec ,ze taka osoba jest zarozumiala, zdystansowana, ale dlaczego glupia? caly czas prosze o jakis konkretny przyklad potraktowania was jako "glupka" na podstawie wygladu i jakos nie moge sie doprosic...dziwne, prawda?

Gość ładna i mądra
mnie nikt nigdy nie uznał za głupią a i uroda to też kwestia gustu;)

frottka oczywiscie podam Ci przyklad:mam rozmowe z potencjalnym klientem mojej firmy.przychodzi mezczyzna po 40 stce wita sie ze mna wszystko ladnie pieknie gadka szmatka typu czy czegos sie napije oczywiscie kawka sie robi.kawka podstawiona pod nos przechodze do konkretow niestety zostalo mi to wszystko przerwane ze on jednak woli porozmawiac z moim szefem ale kawke zrobilam swietna...wiec jak mu wytlumaczylam ze on wlasnie rozmawia z tym kim powinien przez 3 minutki nie mogl mi uwierzyc i musial sie przyzwyczic ze moja firma ma wykonywac jego zlecenie.po 40 minutach zalatwiania,rozmowy i podpisania umowy powiedzial ze mnie nie docenil na poczatku ale interesy ze mna to przyjemnosc i byl w 3 juz firmach ale nikt nie byl bardziej kompetentny.takich przykladow moge podawac wiele ale po co?

Gość the rembraand
Pewnie dlatego ze w wielu przypadkach to prawda. Dziewczyna, której od dziecka się mówi, że jest ładna i widzi, ze przez np niedojrzałego chłopca jest lepiej traktowana niz jej brzydsze kolezanki i tak dalej i tak dalej. Sama znam taką dziewczynę - jest piękna, to fakt. Ale ta jej uroda coś uszkodziła w główce, przez co uważa, ze jest najpiekniejsza, najmądrzejsza, najcudowniejsza i inne naj, że wszyscy inni są tylko o nią zazdrości itp. Jest jedną wielką egoistką, a do tego puściutką dziewczyną...a potem sie dziwi, ze nitk nie lubi przebywac w jej towarzystwie, a przeciez jest ładna:O I wcale nie jestem 'pasztetem'. Raczej można mnie zaliczyć do tych atrakcyjniejszych, ale czasami jak gadam albo słysze rozmowy ładnych kolezanek to mi po prostu nie dobrze:O

zakonczcie ten temat bo bedzie świadczyc o Waszej głupocie:P jak coś powiem głupiego to koledzy do mnie mówią''no i wyszła z Ciebie cała blondi'':O jestem brunetką .... wiec co mam mysleć ze blondynki są głupie? temat durny

Gość wysmiewczyni
wow Jarek 84 udzielił normalnej odp.SZOOOOK Tak tak Sami to jest normalana odp. Szok ze niektore kobiety w pogoni za facetem, nie maja nawet wlasnego zdania. Lykaja wszystkie bzdury i to ze ktos je obraza teoretycznie one mysla ze jest fajnie. Zakompleksiona kobieta bez polotu i wlasnego zdania. Coz widze ze imponuja jej chamy, ale co tam nie wazne ze cham wazne ze nosi spodnie;) Sami badz kobieta a nie podkladaka dla faceta. Tu nie chodzi o awantury tylko o to zebyc szanowala suiebie jako kobiete i miala wyzsze priorytety niz podkladaka dla faceta, ba super podkladaka:O

Gość gość
Witam. Jestem mężczyzną, który świadomie stara się nie kierować wyglądem... z doświadczeń. Teoretycznie nie powinno być reguły -praktycznie jest. Naprawdę, kobiety o przeciętnej urodzie często maja mężczyźnie więcej do zaoferowania, nadrabiają łagodniejszym charakterem, bo z moich związków szybko okazywało się, że wyjątkowo atrakcyjne kobiety są (przypadek?) z reguły nerwowe, pozbawione dystansu (o dziwo!), przewrażliwione na punkcie wyglądu i zdrowia, zachowują się w sposób utrudniający szanowanie ich, obgadują, plotkują, mało szaleństwa choć dużo taniego) romantyzmu, w rozmowie idą na konfrontacje i wiele innych... Zastanów się w ciszy czy ten opis nie pasuje do Ciebie.

Gość gość
i z reguły cierpią na przerost ambicji- najlepsza na kursie, w pracy, w domu... i byłoby może w porządku, gdyby nie "jestem lepsza od..." zamiast "chciałabym być lepsza dla".

Gość gość
Niespełniony pseudofilozof? Zastanów się, czy to nie pasuje do ciebie.