Gość madelinne Napisano Grudzień 3, 2008 przepisy poproszę :) bo ja zawsze od kilku lat jedną taką zwykłą, wielowarzywną: ugotowany seler, ziemniaki, marchew i pietruszka, gotowane jajka, ogorki kiszone, jabłko, por i majonez, no i groszek z puszki :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość święeeetaaaa Napisano Grudzień 3, 2008 ja też tą samą;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cinimini Napisano Grudzień 3, 2008 zawsze robię sałatkę z igieł świerkowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość babcia Zuzia Napisano Grudzień 3, 2008 nie robię sałatek. Jeśli mam ochotę na zielsko, to do obiadu przygotowuję np zieloną sałatę z fetą, albo jakąs inną surówkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość salatkaaa Napisano Grudzień 3, 2008 ananas z puszki pokroic w kawalki seler konserwowa ze sloika puszka kukurydzy szynka drobiowa pokrojona w kostke majonez wymieszac, mozna dodac cos zielonego ew papryke kolorowa, ale tylko troche ja to uwielbiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sama juz nie wiem 0 Napisano Grudzień 3, 2008 salatka jarzynowa - zawsze obowiazkowo i sledziowa, a na slodko - owocowa z orzechami wloskimi i miodem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość misia kąfacela Napisano Grudzień 3, 2008 a jak się robi tę słodką z miodem? i tę śledziową? ludki moje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość boża krówka w kropki bordo Napisano Grudzień 3, 2008 Przede wszystkim sałatka warzywna, śledziowa i może z tuńczyka zrobię, bo lubię. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okokokokokokoko 0 Napisano Grudzień 3, 2008 Tradycyjna jarzynowa: jajka marchew ziemniaki seler pietruszka ogórek groszek majonez, musztarda, sól, pieprz Brokułowa Brokuły pierś z kurczaka feta ogórek zielony majonez, śmietana, sól, pieprz Z tuńczyka Ryż kukurydza jajka papryka czerwona cebula majonez, sól, pieprz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość orangeeeee Napisano Grudzień 3, 2008 i dobra jest ta brokułowa? mam na nią chrapkę (a jak się kroi ogórka?) no a sledziową jak się robi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bułka z masłem i z szynką 0 Napisano Grudzień 3, 2008 Wyglada na to, ze salatka z tunczyka jest bez tunczyka??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość orangeeeee Napisano Grudzień 3, 2008 ja sobie narobiłam chęć na tę brokułową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sama juz nie wiem 0 Napisano Grudzień 3, 2008 owocowa: dowolne owoce (jablko, manadrynka, ananas - swiezy lub z puszki, kiwi, brzoskwinia, etc.), orzechy wloskie, sos (miod, sok z cytryny, odrobina cynamonu, czasem tylko syrop klonowy); wszystko wymieszac i od razu jesc :) sledziowa: sledzie (filet), mieszanka bonduelle mekasykanska chyba (z kielkami) majonez pol na pol z jogurtem, przyprawy (sol, pieprz), ew. cebula, sledzie pokroic w kwadraty (3-4 cm), dodac warzywka, sos i wymieszac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sledziowa moja Napisano Grudzień 3, 2008 skladniki: Sledz, ziemniak ugotowany,burak ugotowany, biala fasola z puszki, olej, musztarda, sol pieprz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okokokokokokoko 0 Napisano Grudzień 4, 2008 hehe rzeczywiście zapomniałam tuńczyka dopisać :) Ja daję kawałki w sosie własnym :) A ta brokułowa może nie wygląda super, bo jak się rozmiesza, to robi się zielona, ale w smaku mi bardzo pasuje. Ogórek w kostkę, ale taką więkrzą ja przekrawam wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół i kroje w kostki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda kolorowa Napisano Grudzień 19, 2009 sałatka z ananasem i tunczykiem:torebka ryzu,puszka ananasów,por,2 puszki tunczyka,150g twardego sera żółtego,kukurydza,papryka,łyżka majonezu,sól,pieprz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rrrrrrrdddsa Napisano Grudzień 19, 2009 Jarzynową: marchew, pietruszka, seler, ogórki kiszone, jajka, groszek, majonez i pieczarkową- pieczarki, jajka, szczypiorek, majonez. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nika 33 0 Napisano Grudzień 19, 2009 z kurczakiem curry- ugoować 2 torebki ryżu, 2 piersi usmażyc w curry, pokroic w kostę, dodać pokrojoneg ananasa z puszki, kukurydzę, majonez,sól, pieprz, czosnek. owocowa - koktajl owocowy z puszki + kukurydza + rodzynki + orzechy + majonez ziemniaczana - ugotowane ziemniki w kostę + ogórek konserwowy + pora + sól + pieprz +majonez + czosnek z kapusty pekińskiej - kapusta, papryka czerwona, pomidor, sól, pieprz, majonez, czosnek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Głowa w chmurach 0 Napisano Grudzień 19, 2009 W tym roku robie z kuskusem. kuskus kukurydza z puszki czerwona papryka (świeża) ogórek (świeży - wyrzucam gniazda nasienne by sałatka nie podchodziła wodą) szczypiorek sól/pieprz majonez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ani mi sie sni Napisano Grudzień 19, 2009 a czy do tej sałatki: ananas z puszki pokroic w kawalki seler konserwowa ze sloika puszka kukurydzy szynka drobiowa pokrojona w kostke majonez można dodać ryż czy nie pasuje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robie taka Napisano Grudzień 19, 2009 szynka ,pomidor papryka ogorek,ser zolty i tortille majonez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja lubie np marchew Napisano Grudzień 20, 2009 jem ja pare razy w tyg, starkowana z lyzka majonezu, albo tez dobra ziemniaczana, ze szczypiorkiem, gorczyca troche curry i pol na pol majonez i jogurt naturalny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to znaczyyyyyy Napisano Grudzień 20, 2009 'starkowana" ?????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dama we mgle 0 Napisano Grudzień 20, 2009 potarta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zzyyzz Napisano Grudzień 20, 2009 2 zupki chińskie -łagodna i ostra zalac 1 szklanką wrzątku i odczekac aż makaron wypije całą wdę i wystygnie pierś z kurczaka pokroić w kostkę posypac przprawą curry i solą i podsmażyc na zloto z cebulką w kostkę dodac wystudzoną pierś do makaronu i połaczyc z majonezem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z wedzonym kurczakiem Napisano Grudzień 20, 2009 kurczak+jajko+kukurydza+majonez. Pycha! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gyros Napisano Grudzień 20, 2009 piers z kurczaka podsmazona w kosteczke+przyprawa do gyrosu, kukurydza, salata pekinska, pomidor, ogorek, majonez, keczup. ukladac warstwowo w dowolnej kolejnosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Głowa w chmurach Napisano Grudzień 20, 2009 Dobra ta sałatka z kuskusem? Próbowałaś już? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aja jednak Napisano Styczeń 8, 2010 albo nie tylko na święta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rivieraa Napisano Grudzień 22, 2010 http://www.zaradni.pl/porada/1075,jak_zrobic_salatke_z_czerwonej_fasoli_i_ananasa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach