Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotowana czy surowa

pierwsza marchewka dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gotowana czy surowa

Gość zzzzw
GOTOWANA

Gość gotowana czy surowa
prosze napiszcie.

Papka marchewkowa - Marchwianka Składniki * marchewka * łyżeczka kleiku ryżowego * 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub masła * woda Niezbędne przybory kuchenne * bledner * garnek Sposób przyrządzenia Marchewkę umyj, cieniutko obierz i opłucz. W garnuszku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć marchewkę i gotuj do miękkości. Dodaj masło i kleik. Całość zmiksuj i jeszcze raz zagotuj. Podaj po przestudzeniu. Uwagi * Jeżeli papka będzie za gęsta, dodaj przegotowaną wodę. * Jeżeli papka będzie za rzadka dodaj kleiku ryżowego.

Gość gotowana czy surowa
dziękuje. :)

gotowana. ja kiedys starszym blizniakom dalam surowa z jablkiem... ale mieli wtedy chyba 7-8 miechow... nie musze mowic jak sie czuli... bledy pierwszych dzieci... ja nie spie juz 4 miechy... najpierw budzenie sie co 3 godziny na jedzenie. razy dwa bo blizniaki i jest zawalona nocka. teraz jeszcze sa niespokojni, bo wychodza i zeby. maja juz po jednym i dalej zabkuja... ale slodziasy z nich, wiec zaraz zapominam o zmeczeniu;) ide sprzatac poki sa spokojni po zjedzeniu kaszki;)

Gość gotowana czy surowa
ło matko z córką. podwójne bliźniaki? bije czołem w podłoge. właśnie moje też pierwsze i przeprowadziliśmy z moim czy ma być gotowana czt surowa. on sie upierał że surowa. niestety marchewka byla be.