Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mądra

Więzienie

Polecane posty

musztrada---> a nie orientujesz sie jakie dokumenty sa potzrebne?myslisz ze do mnie tez sie moga doczepic?

\"myslisz ze do mnie tez sie moga doczepic?\" mogą - tzw skarga pauliańska z ustawy prawo upadłosciowe i napracze daje im taka mozliwosc... a jakie dokumenty - Odpis skrócony aktu malzenstwa i dowody osobiste.. idziesz do notariusza, placisz 400 zł plus vat plus wypisy aktu i od chwili jego podpisania obowiazuje Cie ustrój rozdzielnosci majątkowej malzenskiej...

Teraz nie, na przyszłość. To są jego przedmałżeńskie długi przecież, jak rozumiem...

muszti - chłopak jak widać jest przedsiębiorczy, wiec i w 2 miesiące mogl dlugow narobić :P:P

Generalnie, to teraz chyba jest tak, że wierzyciel nie może egzekwować długu małżonka z majątku wspólnego, jeżeli drugi małżonek nie wyraził w formie pisemnej zgody na jego zaciągnięcie... ale... ja nie wiem, czy w takim Providencie albo innych podobnych "zakładach usługowych", w ogóle jest wymagana taka zgoda, więc sama rozumiesz. Ja dmuchałabym na zimne. Biorąc oczywiście pod uwagę to, co piszesz o swoim mężu, bo przecież nie każdy facet jest nieodpowiedzialny i trzeba stosować zasadę ograniczonego ryzyka. :)

muszti - chłopak jak widać jest przedsiębiorczy, wiec i w 2 miesiące mogl dlugow narobić Też prawda. :)

Gość spiendala

"Generalnie, to teraz chyba jest tak, że wierzyciel nie może egzekwować długu małżonka z majątku wspólnego" nie moze, ale jest zamkniety katalog czynnosci prawnych w ktorych zgoda malzonka jets wymagana... tak czy inaczej jesli malzonek nie wyrazil zgody na zaciągniecie zobowiązania, nie mozna egzekwowac długu z majatku wspolnego, ale mozna z dochodow dłużnika oraz jest problem zazwyczaj z ruchomosciami - - trudno udowodnic, ze stanowia majatek wspolny...

"on narobil tych dlugow dluuuuuuuuuuugo przed slubem" to o swoj majątek mozesz sie nie obawiać.. ale na jego zarobki raczej nie licz przez najbliższy czas

No jak pracuje na czarno, to nic dziwnego, że wszystko widzisz w czarnych kolorach. :) A tak w ogóle... miłość jest ślepa?