Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sieee boje

paniczny strach przed porodem i wychowaniem niemowlaka!!!

Polecane posty

🖐️ Madziu, ja urodzilam Krzysia 4 dni przed terminem.... Kamilko, nie bylam jeszcze u lekarza, bo moja na urlopie jest, a nie chce do innej isc. Moje samooczucie juz dobre, normalne. Zero mdlosci i wymiotow, tylko rano brak apetytu, za to wieczorem ojjj to moglabym jesc i jesc.... apetyt na slodkie :-O

Gość tak sieee boje
Karolina to moze tym razem bedzie dziewuszka:) skoro do slodkiego cie ciagnie:) Kamilka no pewnie przygotowuje sie do porodu ale juz ciezko chodzic z bolacym kroczem:O

dziewczynka na slodkie, ja objadalam sie ogorkami kiszonymi :D ciekawe ile w tym prawdy Magda a jak tam Twoje leki minely??? Jakos tak mi sie wydaje ze tak buzki dziewczynki kochane pa

Gość tak sieee boje
wiesz co troche minely ale czasami budze sie z niepokojem i takim dziwnym strachem ehh sama nie wiem zrobilam sie znowu placzliwa ale nie wiem czy to nie hormony albo fakt zblizajacego sie porodu... a ja zbrzydlam w ciazy i niby na dziewczynke a bede miala synka:P

JA z Krzysiem tez mialam apetyt na slodkie :-D Kamilko, Twoja cora niedlugo bedzie miala caly garniturek :-)

Gość dupa blada///////

Gość tak sieee boje
hej dziewczynki co tam słychac u was? kamilka jak tam mała ile juz ma zębów? Karolinka jak sie czujesz?

Tak szybko wychodza ze nie nadazam liczyc :) w sumie ma juz siedem z tym ze: dwa sa duze(dolne 1) dwa sa ledwo przebite(gorne 1) i gorne 2 sie przebijaja i prawa dolna dwojka jest troszke przebita przed wczoraj zauwazylam znosi to calkiem dobrze uwielbia muzyke musi caly dzien jej grac, a szczegolnie disco polo i shaun beker tanczy(kiwa sie jak siedzi stoi czy nawet na czworaka jest) pruboje spiewac ze mna np lala i nana ubaw po pachy :D dzis se zrobilam truskawki z jogurtem tak mnie jakos naszlo :D a Ty Magdus jak sie masz, jak brzusio??? Karola bylas juz u lekarza???

Gość tak sieee boje
a dziekuje nawet dobrze czesto macica mi sie stawia ale to przygotowania do tego wlasciwego momentu dzis zaczelam 36tc coraz blizej:O Karola wlasnie napisz co tam u ciebie i jak sie czujesz! Kamilka chyba najgorsze ząbkowanie juz za wami a teraz juz z górki:) a co do spiewania to jak sobie to wyobrazam to buzia mi sie smieje, to musi byc słodkie:)

Madziu, juz niewiele Ci zostalo, zazdroszcze!!! Ja na poczatku tej drogi jestem :-O Samopoczucie rozne, raz lepiej, raz gorzej, generalnie dokucza mi uklad pokarmowy, czyli wrazliwosc na zapachy, zachcianki.... Musze czesto podjadac, by nie czuc sie bleeeee... Grozi mi wiec szybkie przybranie na wadze.... Magda, masz juz wszystko dla Kubusia??? Jaki wozeczek???? Kamilko, Twoja coreczka to ekspresik z tymi zabkami jest :-) I artystka Ci rosnie. Nasz sybek tez lubi muzyke, ale raczej slucha albo gra na gitarze badz syntezatorze. Czesto przynosi mi spiewnik i mowi, by mu cos zagrac :-D

Gość tak sieee boje
mam prawie wszystko dla małego wlasnie oprocz wozka zastanawiam sie jaki bym chciala i po dlugim ogladaniu na allegro wpadl mi w oko x-lander ale nie wiem czy dobry jest musze pojechac do jakiej hurtowni i pomacac osobiscie:) a moze masz cos godnego polecenia? ktory to juz tc? rozumiem cie ja do tej pory musze czesto jesc(co 1h-1,5h) bo inaczej mnie mdli

Madziu, my walsnie, jezeli bedziemy kupowali nowy wozek, to x-landera :-) Jak ostatnio kupowalismy dla Krzysia fotelik do samochodu, to sobie wymacalam w sklepie ten wozek i jak dla mnie, rewelacja. Wprawdzie ogladalam spacerowke, gondola byla schowana, ale na podstawie fotek wydaje sie okey. Nie jest moze taka wielka, jak klasyczna kortina, ale tez nie malutka. Zwrotne kola, lekko sie prowadzi, no i nie ma sztywnej ramy, wiec do autka latwiej wejdzie....

Kamilko, u mnie fatalnie :-O Mdlosci, mdlosci, mdlosci.... szczesliwa jestem, kiedy spie :-( Wczoraj bylam u lekarza, wszystko okey, skierowania na badania, standardowo..... A co u Ciebie??? JAk malutka? MA juz pelen garniturek zabkow??? I jak z tesciami? lepiej? Madziu, obejrzalam x-landera w sklepie i juz nie jestem taka zachwycona, bo ma malutka gondole. Wersja spacerowa mi sie podoba, gleboka juz nie. U Ciebie to moze nie bedzie takie istotne, bo jak urodzisz dzidzie w marcu, to latem juz mozesz przelozyc do spacerowki, bo bedzie cieplutko, ale my swoje malenstwo z pol roku w gondoli bedziemy wozic a taki 6-miesieczniak w kombinezonie to na pewno sie w tej gondoli wygodnie nie polozy ( o ile sie zmiesci) :-P Tak wiec my rezygnujemy z x-landera. Poszukamy czegos innego a jak nie znajdziemy, to bedziemy wozic maluszka w wozku krzysiowym, czyli w kortinie :-)

prawie Karolinko, nie moze sie jej przebic gorna dwojka lewa i powtarza sie wszystko od nowa katar goraczka kaszel, a w poniedzialek bylam z nia u okulisty, musiala miec taki maly zabieg wykonany- od urodzenia czesto ropialo jej oczko i pediatra stwiedzila ze jakis kanalik jest zapchany i to wywoluje zapalenie wszystko trwalo bardzo krotko i jej nie bolalo, ale darla sie w nieboglosy, grzebal jej taka 10centymetrowa igla w oku teraz jeszcze tylko kropelki wpuszczamy i jest juz ok od poniedzialku mamy rybki Niunia moja jest nimi wrecz zachwycona z tesciami roznie bywa, teraz szwagierka jest w ciazy i twierdza ze moj maz bedzie musial byc przy porodzie jak to slysze to mnie cos normalnie trafia ❤️Emilia Anna ur.04.05.2008, godz.18.40, 2890g i 48cm 36tc❤️

szwagierka czyli siostra meza, tak??? I brat ma obowiazek byc przy porodzie??? Jakas masakra... A maz??? Tej szwagierki znaczy sie.... Juz lepiej niech tesciowa idzie pomagac rodzic. Albo tesc :-P

tak, to jego siostra, niby mialby kamerowac porod juz widze tescia w tej roli :D, byla tez wersja ze my wszyscy mamy byc przy porodzie, a jej maz to dupa troche, boi sie nawet zarowki wykrecic...

Gość tak sieee boje
hej karolinka wspolczuje mdlosci ale ja je mam do dzis:D ja tez zrezygnowalam z x-landera szkoda mi bylo kasy, zamowilam baby dreams atlantic, czekam az przywioza i zobacze co to za cudo:) kamilka oj ząbki:O zgroza pamietam jak leciałam wieczorem do chrzesniaczki m,ojego meza z paracetamolem tak goraczkowala:( biedne malenstwo 10cm igła? osz matko

dzis tez bym kupila inny wozek niz ten co mamy, gleboki byl ok ale spacerowka jest do niczego Magda jak sie czujesz??? to juz tylko pare dni i pewnie lada moment moze juz byc:)

my o drugiego dzidziusia bedziemy sie strac chyba tak na jesien, koniec sierpnia zobaczymy jak to wszystko wyjdzie

dziewczyny u mnie nagla poprawa stosunkow z tesciowa, tak bardzo sie ciesze :)!!!

Kamilko, bardzo sie ciesze :-) U mnie tez jest lepiej, spojrzalam na tesciowa innym okiem, bo widze ze Krzys ja lubi a ona tez jest teraz w porzadku babcia. Ze zwgledu na dziecko i jego szczescie bede starala sie zachowac dobre relacje z tesciami ;-)

Magda, jak wozeczek??? Podoba sie? Ja tez myslalam o espiro atlantic, mamy spacerowke tej firmy :-) Kamilko, co slychac????

Czesc Dziewczyny!!! U nas ok, Emilka coraz wiecej chodzi teraz chce chodzic tylko z jej zabawka do pchania- pochlania mnie to calkowicie :) wyglada to poprostu uroczo jak tak drepta :D w sobote kupilismy jej pierwsze buciki takie aby mogla na dworze chodzic troszke jak bedzie ladna pogoda :) a co u Was, Magda byc moze juz ma malego Kubusia przy sobie :) Karola a co u Ciebie jak sie czujesz???