Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maluszki_bobaski

wyprawka dla maluszka tanio!!!

Polecane posty

Nie wszystko można wyprać w 90 stopniach niestety. Myślę, że niższa temperatura też jest ok tylko potem wyprasować i tyle. A co do bakterii to hmm... chyba raczej są wszędzie.

Gość maga maga
przepraszam w 100 stopniach mialo byc a nie %

Gość totinkabez przesady jakie
bakterie? a czy swoje rzeczy też pierzesz w 90 stopniach? bo jeśli nie to te bakterie o których mówisz masz na swoim ubraniu i kiedy przytulasz dziecko dostaję się do jego organizmu....

Bakterie? a czy swoje rzeczy też pierzesz w 90 stopniach? bo jeśli nie to te bakterie o których mówisz masz na swoim ubraniu i kiedy przytulasz dziecko dostaję się do jego organizmu.... nie można przesadzać z tym wyjałowieniem małego organizmu. teraz dobrze

Wiecie co, mi się wydaje, że takie sterylne wychowywanie dzieci nie jest dobre. Wszystko wyparzone, wygotowane, woda mineralna przegotowana i potem jest cyrk- pleśniawki, problemy pokarmowe itd. Trzeba wszystko z umiarem robić- dbać o czystość ale bez przesady.

Gość maga maga
Doklanie - bez przesady. Potem takie dziecko idzie do przedszkola i lapie szybko chorobska bo tam juz tak sterylnie nie jest.

Gość to już nawet nie chodzi o
przedszkole czy zmiany środowiska. Pomyślmy, czy w szpitaly jest tak sterylnie? Ja urodziłam miesiąc temu i wiem przez ile rąk dziecko przechodzi w pierwszych dniach życia. Pielęgniarki, lekarze, położne, niektóre jak brały moją córeczkę to przytulały ją do tych fartuchów, lekarz badał małą tym samym stetoskopem co wcześniej 8 innych dzieci z oddziały itp. A w domach mamy przecież czysto, sprzątamy, odkurzamy itp. Pranie ubranek powuyżej 40 stopni nie ma sensu. A jeśli ktos tak robi od razu powinien wprowadzić także sterylizację domowników już w przedpokoju i maseczki na twarz obowiązkowo dla wszystkich odwiedzających nas gości. Ja nie dałam się zwariować i mam zdrową 4-letnią Gabrysię i równie zdrową 4-tygodniową Stefkę. Pozdrawiam wszystkie mamy!!!!!