Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pociąg

Pociąg z Warszawy do Wrocławia

Polecane posty

Gość Pociąg

Witajcie, w niedzielę muszę pojechać z Warszawy do Wrocławia. Nie chciałabym tracić połowy dnia (to ponad 5 godzin w podróży) i zastanawiam się nad pociągiem o 17:30. Ale on jest we Wrocławiu o 23:09.. Boję się chodzić o tej porze po dworcu :( Myślę więc o wcześniejszym pociągu, ale ten jedzie o 16:15 a we Wrocku jest 22:10 czy jakoś tak.. więc też późno :/ Może ktoś jeździ którymś z nich? albo coś poradzi? Mała

Gość Pociąg
Naprawdę nikt?

Gość edds
Myślę że nawet o 23 na dworcu nie będzie pusto, w końcu to dworzec.

na dworcu nie jest niebezpiecznie, nic Ci się nie powinno tam stać więc pojedź po prostu tym, który Ci bardziej odpowiada.

Gość Pociąg
Kiedyś jechałam tak późno do Lublina i też przez Wawę. W Wawie wszyscy wysiedli i pociąg prawie pusty jechał dalej. Strasznie się bałam tak sama siedzieć.. :/

Gość edds
A to jest pociąg z przedziałami? Jak się boisz, to przejdź do pierwszego wagonu.

Gość ja jezdze bardzo czesto
nie za bardzo wiem jakiej porady oczekujesz...?

Gość czas czas
we wrocku mozesz czuc sie bezpiecznie:D

ale czego tu sie bac...?? Poza tym to sa IC, to nie mozna po prostu sie przesiasc. Tam sa miejscowki ;) Idz w kime, to Ci strach przejdzie ;) Sluzbowo jezdze IC. Ale w ta niedziele bede jechac z Warszawy do Wroclawia pospiechem o 22:30 ;) Polecam - zawsze lepiej na noc - caly dzien wolny ;)

Gość Pociąg
To jest IC. Oba podane przeze mnie zresztą to IC :/ Jakiej porady oczekuję ? Czy powinnam się bać przyjechać o tej porze, czy na dworcu będą ludzie.. Czy może gdzieś po drodze wsiada sporo osób, tak że przedziały raczej nie będą puste.. Byłam we Wrocławiu tylko raz, w dzień i ze znajomymi..

Pociagi beda zapelnione, zwlaszcza do Poznania. A we Wroclawiu na dworcu kupa ludzi :D

na 100% będa ludzie - powaznie, ja nie raz sama wracam do domu przez dworzec w godzinach wieczornych bo akurat mieszkam niedaleko - nie masz się czego obawiać:)

ja to tylko na dworcu w Katowicach nie lubie sie w srodku nocy przesiadac. A reszta dworcow to cywilizowane sa w miare miejsca :D

Gość Pociąg
Ten późniejszy pociąg jedzie właśnie przez Katowice. Wcześniejszy przez Poznań (Ale czas ten sam mniej więcej). Czyli powinno być ok..

No ale jechac przez katowice a przesiadac sie w katowicach - to jest roznica ;) Poza tym wiem przez co jezdza ;) Ten wczesniejszy raczej bedzie bardziej napchany. Chociaz to roznie moze byc ;)

Gość Pociąg
No to się chyba zdecyduję na ten późniejszy jednak. W nocy to w ogóle boję się jechać, a nie chcę wychodzić z domu wczesnym popołudniem.

nie rozumiem czego tu sie bac ;) I w dzien moga Cie zamordowac jak sie upra ;) Ja bym jedynie myslala o skomunikowaniu lepszym. Tym o 16:15 bedziesz we Wrocku o 21:25 (przynajmniej tak zawsze bylo. Pamietaj, ze wiekszosc autobusow ma ostatni dzienny kurs przed 23 ;) Potem nocne z PKSu wszystkie odjezdzaja...

ja tez w niedziele bede jechala z QWarszawy do Wroclawia :D Ale tym nocnym pospiechem ;) Bo na bilet turystyczny ;)

Gość Pociąg
Dzięki, na nocny się chyba raczej nie zdecyduję. To delegacja i chcę być żywa w pracy. A co do dalszego skomunikowania, to będę jechać taksówką, więc o tym nie myślę w ogóle.

Gość wopowpw
Kobieto dworzec Wroclawski jest w pelni bezpieczny nie ma czego sie bac!!!

Gość Pociąg
Wiecie, nie tylko o ten dworzec mi chodzi. Boję się też, że pociąg np. w Katowicach opustoszeje i zostanę sama albo prawie sama w wagonie :/ Mojego kolegę tak okradli i pobili, dlatego się boję..

nie wydaje mi sie, zeby pociag do wroclawia jechal prawie pusty jak zostaniesz sama w przedziale to sie przesiadz do takiego gdzie ktos bedzie na dworcu beda ludzie bankowo, wiec tez nie powinnas sie czuc zagrozona :)

Gość Pociąg
Ok, dzięki Wam wielkie. W takim razie jade późniejszym :):):)