Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelia czarno czerwona

******I PIERDUT******

Polecane posty

Słyszałam kiedyś powiedzenie: "Śpi jako to dzieko", w każdym razie nie moje. Beczy, stęka, kicha, kaszle, ziewa...wszystko tylko nie spi.

o jerrrrrrry !!!!!!!! poodchudza się ktoś ze mną??????? Dziołchy , mam pytanko. Suchone śliwki poprawiają przemianę materii. Ale ile to to ma kalorii? I ile można tego zjeść bezkarnie? bo mi ostatnio bardzo posmakowały (suszone morele zreszta też) choć nigdy ich nie cierpiałam. No i tak sobie jem codziennie ..... nie powiem, przemianę materii mi to wreszcie podkręciło. Ale cóś mi śmierdzi :P że wagę też może nabić :O z poważaniem ..... ja :P

a wie może któraś, kiedy można przesadzać wierzbę? mam w ogrodzie wierzbę iwę od kilku lat, ale trochę się rozrosła i zasłania sporo ogrodu. No i sobie wymyśliłam, że walnęłabym ją w inne miejsce...............

Suszone śliwki cennym składnikiem diety odchudzającej. Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu. Na zawarte w śliwkach pektyny nasz organizm bardzo szybko reaguje uczuciem sytości, dlatego też warto zastąpić nimi odchudzające farmaceutyki. Suszone owoce są ratunkiem dla łakomczuchów, którzy bezpiecznie mogą podjadać je zamiast tuczących czekoladek. Suszone śliwki dają bowiem żołądkowi poczucie sytości, jakiego nie zapewnia żaden wyrób czekoladowy. Śliwki są przy tym równie słodkie co czekolada i bardzo smaczne. Profesor J.Keller z Katedry Dietetyki na Wydziale Żywienia Człowieka SGGW rekomenduje śliwki ze względu na fakt, że: "owoce te, dzięki zawartej w nich dużej ilości pektyn spowalniają wchłanianie cukru, co powoduje, że nasz organizm spala znacznie więcej tłuszczu. Zawarty w śliwkach błonnik hamuje jednocześnie wchłanianie przez organizm cholesterolu." Suszone śliwki mogą stanowić cenny składnik naszej diety. W piramidzie zdrowia wymienia się je wśród produktów, które powinniśmy spożywać codziennie, gdyż nie tylko przyśpieszają naszą przemianę materii, ale także poprawiają trawienie. W 100 gramach suszonych śliwek znajduje się niecały gram tłuszczu i 10 gram błonnika, ważnego dla prawidłowego funkcjonowania jelit. Znany z medycyny ludowej sposób na problemy z trawieniem to spożywanie trzech suszonych śliwek każdego dnia. Jest to bardzo skuteczna metoda, dzięki której uregulujemy pracę naszego przewodu pokarmowego. Ze względu na zawartość potasu śliwki zaleca się także osobom cierpiącym na nadciśnienie. Potas jest antagonistą sodu, który jest składnikiem np. soli kuchennej. To oznacza, że pierwiastek ten działa przeciwstawnie do sodu i może przyczyniać się do obniżenia ciśnienia tętniczego. Wprawdzie 100 gram śliwek zawiera także 200 kalorii, ale bez obaw możemy włączyć te owoce do naszej diety, dodając kilka sztuk np. do porannego jogurtu, czy do obiadowej sałatki z kapustą pekińską.

dzięki dzięki dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wy to jesteście niezastąpione w udzielaniu porad :P radzaczki koffffane :P

WITAJCIE, WITAJCIE :D SERUM - podaj łapkę :) tak się cieszę, że sama nie wiesz jak :D ale nie uwierzysz, co ja odpierdoliam. Otóż jak byłam w Kijowie, jadę sobie metrem a tu wsiada dziewczyna z maleńkim koteczkiem na rękach, siada oczywiście koło mnie i zaczyna go po prostu "wciskać" ludziom, proponuje jednej mamie z dzieckiem, komuś tam jeszcze no i wreszcie zwraca się do mnie, że ona nie ma z nim co zrobić itd i czy nie mogłabym go wziąć... no i co robi normalny człowiek, który jest prawie 1000 km od domu, mieszka u koleżanki i ma już dwa koty???? No, co robi normalny to nie wiem, a ja go wzięłam. Laski nie będę opowiadać jak go wiozłam z Kijowa, dlaczego ukryłam go przed celnikami i jak się o mało nie zesrałam ze strachu jak celniczka sprawdzała przedział i w ogóle sajensfikszyn! Ale jest. :) kremowy pers, jak się okazało :D jak będę mieć fotki na kompie, to coś wyślę. Na imię ma Daszeńka,chociaż weterynarzowi powiedziałam Psotka, bo nie miała jeszcze imienia. A w Polsce stwierdziłam, że musi mieć jakieś wschodnie imię :D oj mówie wam... SERUM jeszcze raz cię ściskam, tak się cieszę twoim podwójnym szczęściem :) MAFINKA 👄 DO2DO 👄 MAJKA 👄 TIJA 👄 PIMACH 👄 MYSZKA 👄 ŁO MATKO, na pewno kogoś ominęłam, kto mnie wspominał, ale całuję wszystkie was mocno 👄 i LOLĘ też 👄

Cześć pityny😘 Majka:) widzę że jesteś samowystarczalna:D Kicia:)Kiedy pisałaś o Daszeńce i o tym w jaki sposób ją zaadoptowałaś, przypomniała mi się scena z "Dnia świra" kiedy to Adaś Miauczyński jechał pociągiem nad morze i na jednej ze stacji wsiadała babeczka z psem a on już wiedział że ten pies będzie siedział koło niego Czy kiedy ta dziewczyna zaczęła wciskać kotka ludziom, Ty od razu wiedziałaś że on będzie Twój?? Serum:) obiecaj że jutro będziesz więcej i częściej pisać Pimaszku:) ja słyszałam to powiedzenie i muszę Ci powiedzieć że do mojego Igora też ono nijak nie pasowało Do2do:) Ty to kochana masz zdrowie z tym sprzątaniem i gotowaniem, jak Cię czytam to mam kompleksy, że sama tak nie potrafię:( Mafinka:) jutro jak wstaniesz, zjesz i się wyrzygasz, to wpadnij na kafę, bo na pewno już będę żeby Ci potowarzyszyć :p Od dziadków wróciłam dopiero dzisiaj. Nawiozłam wiadra wiśni śliwek i innych darów natury, bo cholernie lubię się umęczać i smażyć do nocy konfitury:p. Tylko cudem wybroniłam się przed 40kg ogórków do zaprawienia. Moja mama w tej kwestii nie ma litości i w jej piwnicy półki muszą się uginać. Imieninki upłynęły pod logo "TYSKIE" o dziwi nawet suchot nie miałam, albo jakby to mój tata powiedział na poalkoholową suchość ust, że ma- i tu cytuję "drewko w pysku" Idę spać ale jutro troszkę pomęczę Was swoją osobą Buzi 😘 i dobranoc

A w dupie!!! Gasiłam światło, to mogę je też zapalić:) Dzień dobry ropuchy 😘

Witam Pitulinki👄 KICIA.........jesteś WIELKA👄 w pozytywnym znaczeniu tego słowa❤️.....ale daleko ci do pobicia mojego rekordu 5-ciu kotów w domu ,ale starsz się ,starsz...!!! Maluch jest super i już nauczył sie wychodzić przez kocie drzwi ,bo maja swoje zamontowane i teraz trzeba mieć oczy do okoła głowy. MAJKA............ ja gdzieś czytałam że jedna śliwka suszona ma tylko 8 kalorii ,ale mogę sie mylić ,bo w necie różna głupoty wypisują i na takowa mogłam trafić, a co do wierzby to tak dużej nie odważyła bym sie przesadzać....może już sie nie przyjąć. TIJA..........jak tam konfiturki już pogotowane?????? A jak chumorek po tej akcji w Afganistanie ???? szok.....niestety ja twierdzę że nasi żołnierze niepotrzebnie giną (ale to moje zdanie).....sama mam kuzyna i to bliskiego ( syn brata mojej mamy) w randze Majora który był na misjii 8 m-cy .

Serum:) konfiturki pogotowane, kompoty zaprawione i nawet sajgon po tym wszystkim sprzątnięty:) Co do żołnierzy, to powiem Ci że mój brat i tak długo unikał wyjazdu. To jego pierwsza misja a zawodowo pracuje już 5 lat jako żołnierz. Nie specjalnie mu się paliło do tego wyjazdu. Niby jest tak że możesz odmówić, ale prawda jest taka że to byłoby jednoznaczne ze zwolnieniem z armii, a Mariusz jest ogromnym pasjonatem. Wcześniej zawsze go odrzucali bo ma bardzo dużo pieprzyków na odsłoniętych częściach ciała i w tamtym klimacie mogło to być niebezpieczne, ale teraz bardzo potrzebowali ludzi i nie było dyskusji. Stary dzisiaj w Gdańsku, więc cały dzień jestem sama. Jak doprowadzę się do kultury to pójdę do szwagierki na jakąś kawkę. O dziwo mały spał dzisiaj do 8.30 pierwszy raz tak długo, a ja razem z nim. Właściwie to chyba jeszcze śpię, bo coś nieskładnie wychodzi mi to pisanie

Wróci sobie taka torba z urlopu, ledwo skrobnie zdanie i już myśli że stronka jej się należy:p

hej 'larwy" co wy ???? znów straj ????!!!! SZCZĘŚLIWA.........witaj po urlopie👄 farta nie straciłaś i stronkę zwinełaś... Co bym nie zjadła to wzdyma mnie jak balon😭

ło matko i córko !!!!!! ale ruch !!!!!!!! to nie strajk ale zwykłe opierdalańsko :P Serum :) dzięki za te 8 kalkorii :) w moim przypadku to jest X x 8 :P ale przynajmniej do słodyczy tak mnie nie ciągnie :) a co do wierzby to ma podobno mały system korzeniowy, wiec mam nadzieję, ze jednak się uda :) no chyba, ze późną jesień przegapię i zima zaskoczy mnie jak tradycyjnie naszych drogowców :P Tija :) toś sie uwinęła z tymi przetworkami :) Szczęśliwa :) obyś nie miała syndromu depresji pourlopowej :) Kicia :) wiedziałam, że jesteś szlona, ale teraz to już brak mi słów :) Do2do :) a Ty co ??? zaginęłaś w boju sprzątaniowym ???? :) jak badania? Pimach :) mój synus niemal od początku spał pól godziny, a 2 nie. Potem znowu pól godziny i 2 nie ......... niemal z zegarkiem w ręku ..... I przez te pół godziny nie wiedziałam w co rece włozyć .... o moim wyspaniu się nie wspomnę :O

Cicho ja juz jestem :D Dzisiaj moje dziecie jechało z dziadkami na mazurki ,więc rano nie bardzo miałm jak klikać :o po tem kawunia i sernik z brzoskwinia u kumpeli :O A teraz opchnełam fasolke po bretońsku i własnie mnie wydeło :O 5 miesiąc ciazy to pikuś przyminie:O trudno jutro bede musiał sie sadowolic sałatą i woda z cytrynka :D hihihi:D KICIA- jak mi ciebie brakowało :D Przemytniczko zwięrzat :D Czekam z niecierpliwoscia na zdjecia cudeńka :) I ciekawa jestem jak Gucio i reszta zaakceptowali nową kolezankę :)👄 TIJA- no to widzę że imprezka się udała:)👄 MAJKA- ja kochana tez sprawdzałam w tabeli i suszona sliwka ma 8kcl tak jak SERUM pisała:) i kochana piszesz jak błyskawica :) juz miałm ci kliknac o sliwkach robaczywkach :) patrze a ty już odp napisałas :) i podobnie jak Serum ja bym chyba tej wierzby juz nie ruszała 👄 SZCZĘSLIWA- łobuzico :) już zdanie klikłas i stronke mykłas :D czy ty wpisy liczysz by nam stronki zgarniac hihihihi:D PIMACH- mój był grzeczny jak aniołek jadł, spał itak w koło Macieju :) zresztą na drugie terz ma Maciej po tatusiu:)👄 MAFINKA- co tam u ciebie ????👄 I dla wszystkich kobitek 👄👄👄

pozostałe poczwary .... PISAĆ|| !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAJKA- prawie się w czasie zgrałyśmy hihihi:DCo do badań to miałam miec dzisiaj ostatnie badanko ale ide jutro o 7.00 :O( chyba na rzęsch tam się dotelepie) bo wczoraj gin przekładała wizyty bo cos rabolantce wypadło a że moje dzień później nie robi róznicy więc sie zgodziłam jutro też odbiorę wyniki badań z poprzedniego tygodnia i mam nadzieje że coś mi powie, choc jakiegos stracha mam i boje się jak cholerka co usłysze :o więc klikne jutro.

Jaki ruch jak na bazarze kobitki porostu leniuchuja 🌼 ja juz nogi mocze bo w sobote weselicho u sąsiadki 🌼 Serum nie wiem czemu ale ja ostatnio tez jakiś takie zjawisko z moim brzuszkiem zauważyłam od czwartku nic nie jem musze mieć pusto w brzuszku do soboty🌼a w kościele bedą mi kiszki marsza grały hi hi🌼 U mnie pogoda sie popsuła i pozmieniało mi szyki a jeszcze mam pomalować 2 pary dzrzwi u mojej mamy jest kitowo 🌼

Jestem, ale nie mam czasu. Do2do, zaciskam kciuki za wyniki i Ty wiesz, ze ja Ciebie ❤️ do bólu. 👄 Ale nam sie tu kocie przedszkole rozbi... Mój padalec poluję, widuję go czasem z okna.

ja tylko z doskoku, bo opiekuję się synem tej mojej koleżanki co ... no nie ważne.... a dzisiaj lało, to siedział n kompie... no więc Gucio i Majeczka są na razie uprzedzeni, to znaczy trzymają sie na odległość od młodszej siorki. Nie są zbyt szczęśliwi, ale to się zmieni zapewne :D Zdjęcia też będą niedługo :) nie wiem czy jeszcze o coś pytałyście, sorry, za parę dni będę bardziej dyspozycyjna :) całusy 👄

HEJ PANIENKI👄 Ja właśnie cierpie na bezzseność :o Chciałam wcześniej się walnoć spać bo rano na badanko musze wstać no ale.....kręcę się z boku na boki i d u p a więc wstałm i otworzyłam piwko może to mnie odstresuje :) Mężuś jakis horror na HBO2 oglada o dynio głowym więc zerkam troszke bo Horrorki KOCHAM :D PIMACH- kotek ja ciebie terz ogromniascie ❤️❤️❤️❤️!!!!!!!!!!!!!! KICIA- no to masz teraz wesoło z kociakami :) Przyznam się że foteczek doczekać się nie mogę :) Ja koty lubię ale niestety mieć nie mogę bo mój M ma alergie i nochal ma spuchnięty po 2 minutach a że kocury odrazu na ręce bierze to jeszcze ma wszystkie obiawy z zdwojoną siłą :O

DO2DO mówisz i masz :) na razie jedno takie biedne, bo w tel mam cienki aparat, czekam aż kumpelka mi prześle te, które robiła aparatem :)

Hej lachonki wstawać kawunie podaje KICIAKOCIA śliczniutkie te twije kociaki U mnie pod chmurką a ja zaraz ide malować te cholerne drzwi🌼 wczoraj ja tez sie połozyłam wcześniej do łóżka ale przyszedł szwagier z 2 flaszeczkami i był wieczór literacki przy Tadziku 🌼 a okazja była bo mu domek otynkowali i kolor żucili 🌼 🌼🌼🌼🌼👄👄👄👄

WSTAWAĆ KOBITKI:) Kawkę daję (''''''')o i herbatkę \_/> Koniec spania:D Ja już jestem ale padnięta jestem i musze cos zjeśc . Ogólnie będę wszystko wiedziała za 2-3 dni bo ginka musi miec wszystkie wyniki i zobaczymy co mi powie odebrałam te z tamtego tygodnia i LH mam troszkę zaniskie :o kobitki muszę coś zjeść bo mi słabo trochę i jeszcze mi pikawka od kawki wyskoczy :) KICIA- cudna taka kuleczka :D szkoda ż epyszczka nie widać:( ale i tak jest ŚLICZNA 👄

JA JA JA CHCĘ KAWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BO COŚ SŁABIUTKA JESTEM. Nie mogę się dospać ostatnio, chociaż śpię długo Dzisiaj zaplanowałam robienie lecza w ilościach hurtowych, bo do mrożenia na zimę, ale czy mi się chce??

hejka Dzióbki :) jadę dziś do Szczecina...... do serwisu z moim diabelnym telefonem :O znowu mi walnął 😭 miłego dzionka :)

Hej Laski od wczoraj nie miałam netu i dzisiaj rano zrobiłam zgłoszenie i odzyskałam łącze,ale niestety wrąbała mi sie reklama na wasze wpisy więc poproszę nie rozciagać postów👄 bo nie mogę sie później doczytać ....PLISSSSSS.....nie dość że mało tych wpisów to jeszcze niewidoczne...!!! Na razie spadam ,ale wrócę .