Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Photoshop...

Pytanie, Photoshop

Polecane posty

Gość Photoshop...

Muszę zaprojektować logo w tym programie, ale mam problem z warstwami. Nie mogę nawet wypełnić kolorem zwykłego kształtu, gdyż nie można tego bezpośrednio edytować (a przynajmniej tak pisze) O co biega?? Jak to odblokowac? :(

Gość Photoshop...
oczywiście jak ludzie zakładają głupie tematy to wszyscy odpisują :P nikt nie pomoze?

Gość ja pomoge
jakiego kształtu?

Gość Photoshop...
elipsa. można znaleźć w "Ellipse Tool"

Gość ja pomoge
wiec tak. po zrobieniu elipsy wchodzisz w sciezki--> paths po angielsku, masz to obok warstw. warstwy, kanały, ścieżki. czaisz? wybierasz 'stroke patch with brush' takie kółeczko . wtedy obrysuje Ci elipse z grubościa lini i kolorem jaki masz ustawiony jako pędzel czy ołówek. potem obok kółeczka masz kółeczko przerywane 'load path as a selection', wciskasz i masz. mozesz wypełnic sobie potem kolorem elipse. aha trzeba odnaczyc ją ale to mam nadzieje że wiesz o co chodzi

Gość Photoshop...
nie wiem... otowrzylam nowy plik, utowrzylam od nowa i znów to samo. "This shape layer must be rasterized." ^^

Gość Photoshop...
ok, zaraz spróbuję, to co opisalas/eś :) dziękuję. :)

Gość ja pomoge
aha, zależy też z jakimi ustawieniami robisz te elipse. tam do góry masz do wyboru 'shape layers' 'paths' lub 'fill pixels' moj sposób jest do użycia wtedy gdy korzystasz z 'paths'. jesli zrobisz ją jako shape layers to musisz potem kliknąc w tą warstwę prawym i 'rasterize layer'

Gość ja pomoge
noo a jeśli wybierasz fill pixels to masz od razu wypełnioną kolorkiem elipse z którą nie musisz nic robić :p mogłam od razu to napisać, tamte sposoby są w sumie potrzebne do zrobienia okręgu a nie pełnego koła..

Gość Photoshop...
Okej, załapałam :) teraz działa! Dziękuję Ci bardzo. ;) 🌼 no i oczywiście gratuluję wiedzy... :)

Gość Photoshop...
miałam właśnie shape layer ale opisałaś to to zrozumiale, że sobie jakoś poradziłam. ;) 🌼

Gość ja pomoge
proszę bardzo :)