Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygi

aborcji zdecydowanie NIE !!!

Polecane posty

Gość drutowiczz
a t wczesna ciaza byla? bo jak tak to chyba od poloznej tabletki mozna dostac, a jak pozniejsza to juz do szpitala na zabieg sie idzie

dokladnie tak samo myslimy w takim razie.poza tym my jestesmy juz razem prawie 8 lat wiec zaden papier nic nie zmieni.

Gość drutowiczz
zygi bo obrotna zaradna dziewczyna, nie kazdy jest taki. Ale wspolczuje jej pomimo wszystko, dziecko bez ojca ani dziadkow ze strony ojca, a juz nie daj boze zeby bylo ono z czarnuchem :O

ja nikogo nie oceniam i nie bede.nie mam takiego prawa. i wlasnie dlatego sama widzisz.kazdy moze dokonac innego wyboru.sa dziwczyny ktore nie zaluja wyboru pozostawienia ciazy i ich dzieci sa szczesliwe(jak twoja kuzynka)ale sa i takie(moja przyjaciolka) ktora nie bylaby w stanie pewnie nawet utrzymac tej ciazy.sytulacja byla beznadziejna niestey.

Zygi i Drutowicz,bardzo miło mi sie z Wami rozmawia ale powoli szykuje sie do snu.mam nadzieje ze jeszcze będziemy miały okazje podyskutowac na innym polu.miłej nocy moze jakis nowy topik założycie??? chętnie sie zapisze

Gość drutowiczz
Buziaki papa i owocnych starań ;) :*

"Wypowiedzi lekarzy i pielęgniarek na temat aborcji" ,,"O bolu aborcji" -Czym w rzeczywistosci jest aborcja Najlepiej wiedzą Ci ktorzy zetkneli sie z nią bezposrednio: Kobiety ktore sie jej podjeły, przeprowadzający ją lekarze, asystujące pielegniarki. -Dlaczego przed poddaniem sie legalnej aborcji w wielu krajach wymaga sie od kobiet odbycia tzw: "Konsultacji" czy jest ona skuteczna Ponizej prezentujemy krotkie swiadectwa, fakty mowiące same za siebie;,,

CAROL EVERETT: Były własciciel dwoch klinik aborcyjnych i dyrektor czterech: -Kazda kobieta zadaje to samo pytanie: -"Czy to jest dziecko" -"nie" zapewnia ją konsultant kliniki aborcyjnej. -"Jest to produkt zapłodnienia" (ablo gorudka krwi, skrzep lub tez fragment tkanki) Ile kobiet zdecydowałoby sie na aborcje, gdyby powiedziano im prawde

KATHY SPARKS: Była pielegniarka w klinice aborcyjnej: -Czasami kłamalismy, kiedy ktos po zabiegu pytał jak wyglądało jej dziecko na tym etapie ciązy, czy było to juz dziecko Juz w 12tygodniu ciązy dziecko jest całkowicie uformowane, posiada odciski palcow, kreci głową, bawi sie paluszkami u stop, odczowa bol Ale my mowilismy-to nie było dziecko, tylko tkanka, nieuformowana grodka.

DR.SALLY VAITH PORFMAN: Nowy York: -Ultrasonograf w połączeniu z wykonywaną aborcją stwarza wysokie ryzyko psychologiczne, zobaczenie na ekranie pełnego obrazu poruszającego sie emobronu, moze byc bardzo niepokojące dla kobiety ktora za chwile podda sie aborcji. Ekran powinien byc zawsze odwrocony od pacjentki.

DR.NEVILLE SANDER: Aborcjonista: -My dobrze wiemy, ze to jest zabojstwo. Jednak panstwo w pewnych warunkach pozwala zabijac.

DEBRA HARRY: Była pracownica kliniki aborcyjnej: -Konsultantka w naszej klinice płakała na zawołanie razem ze zgłaszającymi sie na zabiej rodzicami. Najpierw starał sie znalesc ich słabą strone, aby nastepnie w oparciu o nie działac. Kobietą nigdy nie przedstawiano rzednej alternatywy. Mowiono natomiast o tym, jakim problemem jest urodzenie i wychowywanie dziecka. Aborcja solanką musiała byc wykonywana w szpitalu z powodu wystepowiania czestych komplikacji. Roztwor soli jest wstrzykiwany do worka obwodowego, po czym dziecko w łonie matki zaczyna umierac powolną, brutalną smiercią, doswiadczając ogromnego cierpienia. Matka odczuwa wszystko i czesto dopiero w tym momencie zaczyna w pełni zdawac sobie sprawe ze tego, ze nosi w sobie zywą istote, ktora szamocąc sie, gwałtowinie walczy o zycie.

SAM GLIPOS: Dyplomowana pielegniarka: -Niedaleko naszej kliniki znajdował sie publiczny osrodek zdrowia. To z tamtad przysyłano wiekszosc kobiet. Mowiono nam, ze przeszły juz konsultacje, ktorej prowadzenie man zakazano. Nie moglismy nawet wspominac o innych mozliwosciach. Jesli ktos z nas probolwał o tym mowic, miał powazne problemy z szefem, bo ten osrodek zdrowia mogł w kazdej chwili przestac przysyłac nam dziewczyny. Ograniczalismy sie jedynie do stwierdzenia stopnia zawansowania ciązy, poinformowanie kobiet tylko po wszystkim, skasowania pieniedzy i odesłanie pacjentki do domu

ERIC HARAH: były własciciel jednej z najwiekszych sieci klinik aborcyjnych w USA: -W moich klinikach aborcyjnych zapewniałem mozliwosc konsultacji. Oczywiscie aborcja zawsze przedstawiałem kobietom jako najbardziej korzystne rozwiązani. Wspominałem co prawda o adopcji, o mozliwosci oddania malenstwa do domu dziecka, czy tez o opiece społecznej, kiedy kobieta była bez pracy i srodkow do zycia, zazwyczaj odbywało sie to nastepująco: -"No tak jak wiadomo mozesz oddac dziecko do adopcji" Ale po chwili dodawałem: -"Jesli to jedna z dostepnych dla Ciebie opcji, jednak musisz sobie zdawac sprawe z tego, ze gdzies na swiecie bedzie zyło Twoje dziecko, ktorego nigdy wiecej nie zobaczysz. W przypadku aborcji przynajmiej wiesz co sie stanie, bedziesz mogła dalej normalnie zyc i poradzisz sobie ze swoim zyciem." Jednak im dłuzej sie tym załmowałem, tym mniej mi na tym zalezało. Coraz mniej interesowało mnie moje sumienie, ktore stało sie poprostu martwe. Konsultacja była korzystnym rozwiązaniem ze wzgledu na public relations. W razie pojawienie sie jakiegos diennikarza lub np.telewizji, mogłem wyjąc pakiet informacji przeznaczonych dla pacjentek, wiec nikt nie mogł mi niczego zarzucic. Oficjalnie wszystko było w porządku, w rzeczywistosci było to kolejne narzedzie wykorzystywane w celu zmuszenia kobiet do poddania sie aborcji. To bardzo charakterystyczne, najpierw ukazuje sie pewną opcje, by nastepnie przedstawic ją w złym swietle. Oczywiscie jedną opcją ktorej nie negowałem, była aborcja.

JOYCE CRAIG: Była dyrektorka kliniki planowanego rodziecielstwa. BROOKLYN-NOWY YORK: -Podczas wykonywania zabiegow histerotami lekarze usuwali takze płody ktore potem kładli na stole. Małe ciałka zwijały sie z bolu, az do momentu kiedy nadeszła smierc. Wszystkie miały ludzkie kształty. Nie mogłam tego zniesc. Zadna zpielegniarek nie mogła tego wytrzymac.

NINA WHITEN: Sekretarka kliniki aborcyjnej w Dollas USA: -Gdy chodzi o namawianie przez telefon kobiet do poddania sie aborcji, to przeslismy szkolenie prowadzone przez najlepszych ekspertow od spraw marketingu. Kazdy pracownik kliniki musiał takie szkolenie odbyc i recepcjonistka, pielegniarki, dosłownie wszyscy ktorzy mieli kontakt telefoniczny z pacjentami. Kiedy zadzwoniła dziewczyna pytając o aborcje, musielismy uczynis wszystko by nie zdecydowała sie na zabiek w innym osrodku, albo tez nie postanowiła urodzic i nastepnie oddac dziecka do adopcji. Robilismy to dal pieniedzy.

DR.DAWIS BRERER: Gllen USA: -Podczas z jednego z nocnych dyzurow, wezwano mnie do pacjentki, ktorą wczesniej poddano aborcji solanką. Kobieta była w szoku. Krzyczała i klneła bez opamietania. Przed nią lezalo dziecko, ktore chwile wczesniej wydała na swiat. Straszliwie poparzone, przez jakis czas poruszało jeszcze nozkami, po czym skonało w straszliwych mekach. Widzisz na ekranie ultrasonogratu obraz bojącego serca, za chwile wstrzykujesz srodek ktory podaje Ci lekarz, srodek ktory to serce usmierca, i powoduje, ze ono przestaje bic... Potem patrzysz, jak podczas zabijania płodu jest ono wyjmowane. Ja nie mogłabym tego zrobic, robi to lekarz. Skoro płud odczowa bol, bardziej ludzie moze wydawac sie zabicie go jak najszybciej, zamiast odrywac mu nogi, odrywac kolejną czesc ciała.

Zygi gdyby w Polsce byl inny system a nasz kraj wspieral samotne matki bylabym przeciw.Jestem za,poniewaz wiem ile jest niechcianych dzieci.Moja mama pracowala w domu dziecka.Pamietam te smutne buzki:( Urodzilam w wieku16lat ale uwazam,ze kazda kobieta powinna sama decydowa To jest moje zdanie.Nie wystarczy wprowadzic jakis zakaz trzeba zaczac naprawiac od srodka Szanuje Twoje zdanie i pozdrawiam

czesc brzydulko :) ok, ale moze czas isc w tym kierunku, a nie w kierunku usuwania niechcianych ??? zreszta jak czytalas ten temat od poczatku to opisalam sytuacje mojej kuzynki (ktora nie ma dziecka z czarnuchem), wychowuje dziecko sama i ze ,,środków,, państwa jest w stanie zyc na poziomie. trzeba tylko chciec, a nie uciekac od problemu

Gość anik...
witam ja tez jestem zdecydowana przeciwniczka aborcji. Przyznaje wypowiedzi tych pilegniarek i poostałego personelu Pracujacego przy aborcji sa straszne. Nie mozna niczym tłumaczyc takiego okrucieństwa! takie jest moje zdanie

jednak to cie nie upowazna do decydowana o tym co ja zrobe z wlasnym cialem,albo ktos inny.nikt cie nie zmusza zebys zrobila aborcje wiec ty tez nie mozesz decydowac za innych.aborcja powiinna byc dozwolona dla osob ktore chca to zrobic a te ktore nie chca niech poprostu tego nie robia!

Gość anik...
A czy ja za Ciebie decyduje???!!!!albo za kogokolwiek?! wyrazam swoja opinie. Do tego chyba mam prawo?! Jak ktos chce to i tak to zrobi. I to jest jego problem. A ja mam inne zdanie i nie mam zamiaru milczec tylko dlatego ze zaraz ktos mi zarzuci ze za kogos decyduje. Niby jak? przez internet? Wiesz czesto jest tak ze zwolenniczki aborcji zarzucaja komus kto jest przeciwny ze chce za nie decydowac i ogranicza ich wolnosc, a prawda jest taka ze zabranianie komus swobodnej wypowiedzi na dany temat to jest własnie ograniczanie wolosci. Przecierz nikt nie jest w stanie kogokolwiek zmusic do urodzenia dziecka, szczególnie przez internet, nie badzmy smieszni

Gość jak to nie
przecierz mozesz za pomoca swojego monitora teleportowac sie do osoby która chce usunąc ciąze i siła jej na to niepozwolic :)

Gość jak to nie
a tak na powaznie to tez uwazam ze kazdy ma prawo wypowiedzi i zarzucanie komus ze chce za kogos decydowac jest po prostu bez sensu

Gość jak to nie
tak przewaznie robia osoby którym brakuje argumentów do dyskusji. zaczyna sie krzyk ze ktos chce decydowac o ich ciele itd. Kazdy ma prawo do swojego zdania i mówienia o nim otwarcie

angioletto / jak juz pisalam tu nikt za nikogo nie decyduje ... (anik popieram cie) tu kazdy wyraza swoje zdanie. zarowno ty jak i ja i mi ,,podobni,, moga ,,glosno krzyczec,, o swoich pogladach

do jak to nie / teleportowac sie moge, ale jak mam wybic z glowy innym kobietom aborcje (za pomoca kompa) ... buhaha

przestańce pieprzyc bzdury.co byscie zrobly gdyby ktos dał wam do podpisania petycje CZY ZGADZASZ SIE NA ZNESIENE USTAWY O NIEDOZWOLONEJ ABORCJI??? ja powiedzalabym TAK,bo mimo ze ja nie zrobie aborcji to ne chce decydowac za innych.moze ktos jeszcze bedzie chcial to zrobic A co wy byscie napisaly??? napewno NIE SMIECH NA SALI

Aborcja jest zakazana a na10tel do lekarzy 8miu sie zgodzi bez wahania Duzo jeszcze trzeba w naszym kraju zmienic