Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygi

aborcji zdecydowanie NIE !!!

Polecane posty

Gość drutowiczz
zygi ale powiedz co cie interesuje ze jakas tam baska z krakowa czy stefania z warszawy usunie ciaze? ty sie nawet o tym nie dowiesz, wiec po co sie tak pzawzinasz przeciwko aborcji. jezeli Ty nie chcesz nie usuwaj, nikt Cie do tego nie zmusi, a Ty nie chcij zeby kobiety zmuszac do rodzenia niechcianych dzieci

drutowiczz / wcale nie mysle, ze jestes znieczulica, nie mi cie osadzac, ale uwazam, ze nieuwaga, bezmyslnosc, czy inne plany nie upowazniaja nikogo do takich krokow, by niszczyc nowe ,,istnienie,,

prezerwatywy powinny znajdowac sie w ''kieszeni'' kazdego nastolatka kazdy z nich powinien byc swiadomy swoich czynow kazdy nastolatek powinien dokladnie wiedziec jaki jest proces zachodzenia w ciąże niestety nikt ich tego nie uczy ANI RODZICE,ANI SZKOLY ANI PANSTWO!!! nigdy nie powiem swojemu dziecku ze aborcja jest zla ale przez caly okres mlodzienczy bede mu nawilac az do znudzenia o cyklu,miesiaczkach,ciąży i wszystkich sprawach zwiazanych z seksem. zrobie wszystko co moge by go uswiadomic w tej sprawie gdyby tylko kazdy zajal sie swoim dzieckiem i powiedzial co i jak nie byloby tylu nielegalnych aborcji!

Gość drutowiczz
temat rzeka, widze ze jak bylo zacofanie w polsce tak i bedzie. Juz indie czy chiny sa bardziej rozgarniete w tym temacie niz my :O

CYTUJĘ: drutowiczz / wcale nie mysle, ze jestes znieczulica, nie mi cie osadzac, ale uwazam, ze nieuwaga, bezmyslnosc, czy inne plany nie upowazniaja nikogo do takich krokow, by niszczyc nowe ,,istnienie,, zYGI a czy w takim razie upowazniaja do wychowywania tych dzieci w niegodnych warunkach???albo w domu dziecka??? albo w patologicznych rodzinach???

angioletto w pełni sie z toba zgadzam ... ale mam do ciebie pytanko, nie wiem czy to ty pisalas o tych ,,innych planach,, czy nie ... ale spytam - co ty na to : kobita majaca np.25-30 lat wspolzyje ze swoim partnerem (chyba jest dorosla i wie czym sie to moze skonczyc) no i zdarza sie ze zachodzi w ciaze, a ze miala inne plany usuwa

Gość drutowiczz
angioletto nawet taka prezerwatywa w kieszeni nie daje 100proc pewnosci. Nawet tabletki + prezerwatywa nie daja 100proc pewnosci, wiec co wtedy jak tak synowi naopowiadasz o gumce a wpadka bedzie ee

Gość drutowiczz
zygi no i usuwa bo dziecko ma w planach kolo 30 ki dopiero no i co z tego? idzie do gina i usuwa i co Ci do tego, bo nie moge pojac

angioletto , oczywiscie, ze nie, ale nikt nie upowaznia do odbierania zyia tem dziecku. do drutowiczz / to ze mam inne zdanie, wcale nie swiadczy o tym, ze jestem zacofana. po prostu dluzszy czas zylam w kraju, gdzie abrcja jest legalna i wiem na jaka skale sie ja tam przeprowadza,. to ze u nas aborcja jest nielegalna wcale nie znaczy ze jestesmy zacofani.

Odniose sie do Twojego pytania Zygi Uważam ze jest nieodpowiedzialna,nierozważna,niepoważna,i nie powinna tego robic!!! ale zrrozum ani ja ani Ty nie powinnysmy o tym decydowac. i mimo ze ani Ty ani ja nie mamy wplywu bezposrednio na zadna polska ustawe to bedzie lepiej jesli zajmiemy sie szerzeniem proedukacji seksualnej

drutowiczz / to mi do tego, ze z jakiej racji ,,poczete,, musi zostac ,,zniszczone,, bo ona ma taki kaprys, mogla zastanowic sie przed, a nie myslec dopiero po, jak pozbyc sie problemu

Zygi NIKT NIE JEST UPOWAZNIONY DO ZABIJANIA,ani dorosłych ani dzieci. ale czasami konsekwencje ''nie usuniecia'' sa tragiczne. i mysle ze to matka ma najwieksze i jedyne prawo by zdecydowac co z tym zrobic. i tak naprawde nikt nie musi tego popierac lub tez byc za. kazdy czlowiek ma prawo decydowac o sobie. wiec wole stac na stanowisku NIE POPIERAM,ALE NIE ZABRANIAM.

Gość drutowiczz
angioletto racja, bo my szare czlowieczki i tak nie mamy wplywu na to czy aborcja bedzie czy nie. i przekomarzanie sie tu tego nie zmieni. Zobaczcie ze np w anglii aborcja jest legalna az do 26 tygodnia, a jaki swiatły to jest kraj przeciez. A my polaczki sie zawzinamy jak nie wiem co. Ciekawe czy jedna z druga zagorzale przecieniczki aborcji przytkną reke zeby takiemu zostawionemu np w szpitalu dziecku lepiej sie zylo? latwo jest tylko sie rzucac na forum a zycie to co innego

wiec jak sama napisalas ani ja ani ty nie mamy wplywu na zadna ustawe, wiec o niczym nie decyduje. po prostu wyrazam swoje zdanie

WIESZ ZYGI w tym wlasnie rzecz ze czasami to nie zwykly kaprys,jak to nazwalas ale koniecznosc lub brak wyjscia. drutowicz- wole zeby jednak moje dziecko uzywalo prezerwatyw lub tabletek i mialo pewnosc ze na 99% niczym sie nie zarazi i nie zajdzie w ciąże.zawsze to lepsze niz nic,prawda???????????????????????

Gość drutowiczz
zygi, ale czy to w tobie to zostalo poczete, ze chcesz za kobos decydwac co ma z tym zrobic? czy chodzisz tez z obcymi na zakupy i decydujesz jaki proszek do prania ma kupic?

drutowiczz / jak niezauwazylas ja sie nie rzucam, to twoi sprzymierzency obrzucaja obelgami ... a do twojej wiadomosci udzielam sie charytatywnie - pomagam nie tylko dzieciom

nie zgadzam sie z toba.powinnas napisac ze nie zrobiabys aborcji ale zgadzasz sie na zniesienie ustawy. a ty napisalas ze jestes za zakazaniem aborcji jesli zle zrozumialam to przepraszam

drutowiczz / ja za nikogo nie decyduje ... ja wyrazam swoje zdanie

Gość drutowiczz
no jasne ze lepsze, a najlepiej to juz tak wychowac zeby nie spalo z jakimis nieodpowiednimi dziewczynami typy na dyskotece u kumpla z nowo poznana dziewczyna.. Powiem Wam cos! Znajomy zabawil sie z dziewczyna ok miesiac temu wlasnie na takiej imprezce, a wczoraj ona go odnalazla i powiedziala ze jest w ciazy. I umowili sie na blizsze poznanie takie wnie od strony łóżkowej tylko typu jak sie nazywasz, gdzie mieszkasz ... ehhh Ciekwae co to z nimi bedzie, ale zobaczcie jaki dobry chlopak, nie wymiguje sie itd, tylko chce sie spotkac..

angioletto nie chodzilo mi o ciebie, przeczytaj posty od pierwszej strony, to bedziesz wiedziala kogo o kim mowie. a tak w ogole nic takiego nie powinnam pisac. pisze to co mysle i czuje. aborcji nie dokonalam i nigdy nie dokonam

Gdyby kiedykolwiek moje zdanie mialoby miec jakies znaczenie w tej sprawie to powiedzialabym TAK.nie dlatego ze to popieram( bo i tak jak ktos chce to usunie ciążę) ale dlatego zeby w koncu w polsce kobiety tez mialy wlasne zdanie i mozliwosc dokonania wyboru!!! wiec tak naprawde ja im nic nie umozliwiam,one i tak to robia i beda robily!!!

no i widzisz drutowiczz ,,dobry chlopak byl,, heh :)

ale bedą mogly wybierac!!!! pomijajac fakt ze nie od tej strony bym sie za to zabrala.jak wspomnialam wczesniej najpierw edukacja,potem ewentualnie rozmowy o konsekwencjach!

Gość drutowiczz
a Wymacie dzieci? mam pytanie ale z innej beczki jak macie