Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygi

aborcji zdecydowanie NIE !!!

Polecane posty

angioletto, drutowiczz / wiem ze kochacie dzieci (tak wynika z waszych wypowiedzi) ale nie mozna decydowac sie na aborcje, bo mialam ine plany, badz to dziecko pojawilo sie 2 miesiace wczesniej niz planowalam.

Gość anik...
napisałabym Nie bo nie mam zamiaru podpisywac czegos wbrew swoim pogladom!!!! A tak wogule to jezeli ktos chce dokonac aborcji to i tak jej dokona wiec o co chodzi?! bez względu na tą ustawe

Zygi,wiez polubilam cie mimo odmennych zdan.wole gadac z toba niz z tymi nowymi wizytorkami topiku. no wec,jak juz ci mowilam,ja nie usunelabym dziecka.kocham je.wiesz to,ale nawet jesli my wiemy ze czegos nie powinno sie robic i my bysmy tego nie zrobily to nie mozemy innym odbierac takiej mozliwosci.a przez takie rozumowanie wlasnie nadal w polsce mamy bezprawie. zauwaz ze w krajach lepiej rozwinietych aborcja jest dozwolona.

Zygi, zainteresowaly mnie twoje wypowiedzi. A raczej cytaty, ktore wkleilas. Moglabys podac prosze zrodlo, z ktorego je przytoczylas/strone internetowa, etc...? Z gory dziekuje.

Mayor of London / alez prosze bardzo ,,http://aborcja.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?9,2008,, podam choc ty (z tego co sadze popierasz aborcje, bo jestes z londynu). Dziewczynki powiem wam cos, moj maz do dnia kiedy nie wyjechalismy za granice byl za, na dzien dzisiejszy (od kiedy posluchal kolezanki, ktora byla ze mna na studiach) jest przeciw. co go do tego zmusilo??? o ile mozna powiedziec zmusilo ... jej wyznania, jak z nia postepowali, za co ja mieli , etc ... i to przyklad z zycia wziety ...

takie, matki teresy z was, to adoptujcie wszystkie niechciane dzieci...ciemnogrod pieprzony

p.s dzis czytalam rozmarynowy albo pietruszkowy , wypity ma dzialanie poronny...Orientuje sie ktoras :D?

zygi, niestety nie wchodzi mi ta strona. Moglabys prosze przytoczyc wiarygodne zrodlo, bo z tego co widze, to strona przez Ciebie podana to jest tylko blog. Z gory dziekuje.

Caramia juz Ci napisalam na innym topiku.ze czasek kobiety sa glupie.Tak po prostu.Tylko nie moge znalezc odpowiedzi dlaczego.Ty ja znasz:O Sorki kobietki ale nie zawsze potrafie byc dyplomatyczna

mialam aborcje, fakt przez pierwsze tygodnie zle mi z tym bylo, ale teraz ciesze sie z podjetej decyzji i nie zaluje..kazdy ma prawo do wyboru, zacofane i niedowalone baby nie spadaja

niech spadaja8 bo bredza, pozniej takie przymusowe matki, wyrzucaje dzieci na smietnik, albo leją w domu...Mniejsze zło-aborcja

wkurzylam Cie,?i tak swiata nie zbawisz, a aborcja jest coraz bardziej dostepna, nawet z dostawa do domu..jesli ktos nie chce dziecka, to trzeba to tez uszanowac i basta

caramia jestem daleka od zbawiania swiata no i jestem za aborcja Nie szkodzi,ze nie doczytalas Wkurzylas mnie na innym topiku

Cieszy mnie to, uszynujmy tych ktorzy sa za aborcja i przeciw niej... Amen

Gość anik...
No własnie uszanujmy a nie obrazajmy jak ty to zrobiłas we wczesniejszych wypowiedziach.

Gość anik...
Prawda jest taka ze jezeli ktos nie chce dzieci i jest normalnym, odpowiedzialnym człowiekiem to ich nie ma. Mozna sie zabezpieczac, wiadomo są wpadki. Jak ktos chce 100% antykoncepcje to niech sie wysterylizuje! i bedzie po problemie

Mayor of London podałam link strony z ktorej kopiowałam te wypowiedzi, nie wiem czemu bezpośrednio nie mozna na nia wejsc. przeciez z glowy tych cytatow nie wziełam. jak sie nie mylę, to bylo naa stronie zwolennikow aborcji!!!

Caramia kultura to ty nie grzeszysz. szkoda, ze twoja mama nie podjęla decyzji o aborcji, w tym wypadku bym ja poparla. takie komentarze i obrazanie innych zostaw dla siebie

a Ty myslisz, ze jak ktos kultura nie grzeszy to nie moze chodzic po tym swiecie?? Ty za to zbyt inteligentna nie jestes, i tez zyjesz...

porownywac sie do ciebie nie bede, bo jeszcze ci sie wstyd zrobi. AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mozesz byc sobie zwolenniczka aborcji i skrobac sie do śmierci, ale wbij sobie do glowy, ze oprocz ciebie sa jeszcze inni ludzie, ktorzy niestety maja odmienne zdanie i mozliwosc jego wypowiedzi.

Ty chyba masz jakies kompleksy, albo nikt Cie dobrze nie wali, bo piszesz dziwne rzeczy...pozdarwiam wszystkich ,mmuaaa

juz ty sie o moje w... nie przejmuj, a zakompleksiona to jestes ty i w zwiazku z tym odreagowujesz obrazaniem innych

nie obrazam nikogo, to normalne , tez czasami mam syndrom niedowalenia i mowie takie glupoty jak Ty :D

musze cos zacytowac z wczesniejszej rozmowy.szkoda ze ta obecna nie jest na poziomie.kazdy ma prawo do wlasnego zdania.nie oczekuje ze ktos bedzie mial takie samo jak ja,ale gdybym ja miala decydowac to dalabym poprostu kobietom wolny wybor.politycy ktorzy zatwierdzaja te chore ustawy mysla tak jak niektore z was.a to blad.nie mozecie nikomu nic narzucac.oczywiscie mozecie mies swoje zdanie ale nie mozna komus zabraniac bo nam sie to nie podoba.nikt was nie zmusza do aborcji przeciez ale inni chca miec wolny wybor.przeciez to chyba jasne.moze sprawa wygladalaby inaczej gdybyscie troche inaczej okreslily swoje stanowisko,np tak jak my czyli: nie jestem za aborcja ale pozostawiam wszystkim wolny wybor.to chyba o wiele lepsze niz mowienie kategorycznie NIE. widocznie nigdy nie znalazlyscie sie w beznadziejnie kiepskiej sytuacji.gratuluje wyjasnijmy cos sobie Ja nie mowie ze popieram aborcje.prawdopodobnie sama bym tego nie zrobila.ale to dlatego ze mam kontrole nad wlasnym zyciem.nie wszyscy maja to szczescie.nie chcialabym zeby jakies nastolatki bez obaw uprawialy seks i potem bez zadnych przeszkod dokonywaly aborcji,bo to zadne konsekwencje dla nich.ale jest jeszcze druga strona medalu!!! nie chcialabym by te malenstwa wychowywaly sie potem w warunkach odbiegajacych od normy przez nie kochajacych je rodzicow(o ile znalyby chociaz ojca,lub w domu dziecka,ktore i tak sa przepelnione. dlatego zostawmy im wolny wybór uwazam ze wiecej czasu powinnismy poswiecic nauczaniu mlodych ludzi na temat seksu i zabezpieczania sie przed ciążą!!! a ustawa powinna isc w innym kierunku,np obowiazkowe lekcje wychowania seksualnego!!!

Gość wera123
nie wiem czemu sie czepiacie tej aborcji...uwazam ze kazdy ma prawo do wlasnych wyborow ...sama dwa lata temu chcialam usunac ciaze ale nie zrobilam tego bo stwierdzilam ze zrobie krzywde temu dziecku i sobie...jak urodzilam coreczke to wiedzialam ze usuniecie byloby najgorsza decyzja w moim zyciu...teraz mam urocza kochana coreczke..i nie bylam wtedy jakas malolata tylko 21 letnia dziewczyna...ale co moge powiedziec to tylko to ze czasami lepiej usunac niz wlasnie zeby dziecko mialo sie znalesc w smietniku lub domu dziecka..albo i gorzej matka je zabila..a jak czytam takie teksty usunelam bo nie mialam srodkow do zycia to mnie krew zalewa bo jestem dowodem ze sama nie mialam srodkow do zycia a jednak zdecydowalam sie wychowywac dziecko sa odpowiednie instytucje do ktorych sklada sie papiery i ma sie pieniadze na utrzymanie dziecka...wiec sie zastanowcie dziewczyny!!

Wera,ale tu nie chodzi o to ze tobie sie udalo a komus innemu nie.sytuacje nie zawsze sa takie same.pamietaj ze pozory myla.tu chodzi o to by kazdemu pozostawic wolny wybor!!! czy to takie trudne???