Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zygi

aborcji zdecydowanie NIE !!!

Polecane posty

widocznie trudne ehh, niektorzy ludzi zachowuja sie jak ograniczeni umyslowo, zamnknieci w ramach , w niedziele do kosciola, wszyscy swięci , a od poniedzialku do soboty potwory :D

brawo wera ... z tym zgadzam sie w zupełności ,,jak czytam takie teksty usunelam bo nie mialam srodkow do zycia to mnie krew zalewa bo jestem dowodem ze sama nie mialam srodkow do zycia a jednak zdecydowalam sie wychowywac dziecko sa odpowiednie instytucje do ktorych sklada sie papiery i ma sie pieniadze na utrzymanie dziecka...wiec sie zastanowcie dziewczyny !!,, (szkoda ze tylko z tym.) angioletto nie moja wina, ze niektore osoby nie potrafia trzymac nerwów na wodzy. a ja nie pozwole, by ktokolwiek mnie obazał

niby chcemy dazyc do przodu,niby cywilizowani jestesmy,ale teraz juz stwierdzam ze chyba tylko udajemy do cholery.jak mozna byc tak ograniczonym??? nikt nie zabrania tu nikomu wyrazac swojego zdania,ale ten topik nie powstal dlatego.z pewnoscia by wzbudzic takie wlasnie rozmowy,czyli aborcji zdecycowane NIE,co to ma byc??? czy to dla was takie wazne??? jak nie chcecie robic aborcji to jej nie robcie!!! ale nie ograniczajcie sie tego typu stwierdzeniami.ja juz nie rozumie,myslalam ze jestem wolnym czlowiekiem ale wyglada na to ze nie.

dziewczyny ustalmy cos!!!!!!!! sytuacja nie jest sytuacji rowna,tak czy nie??? to ze Tobie czy komus innemu sie udalo to nie znaczy ze pani X ma sie udac,tak czy nie??? ustawa o zniesieniu aborcji nie jest po to by wiecej kobiet to robilo. sluzy ona temu zeby kazda z nas miala wolny wybor!!! czyli ty nie chcesz to nie rob,a ja zrobie bo chce na przyklad,tak??? mam nadzieje ze zrozumialysmy sie na tym etapie

Zygi,no widzisz,niestety malo jest osob na poziomie.jestesmy tu chyba jedynym przykladem osob majacych odmienne zdania ale umiejacych normalnie dyskutowac.

Gość wera123
nie dla mnie to nie jest trudne do zrozumienia...jesli bym miala sie wypowiadac to kazdy ma prawo do wlasnych decyzji...polska to wolny kraj ..bo co z tego ze kogos sie zmusi do urodzenia dziecka jak ta osoba moze je porzucic lub zabic...nie zwracam uwagi na kosciol bo kosciol nie daje ludziom prawa wyboru ...jest przeciw aborcji i przeciw znp.zaplodnieniom in vitro..

bardzo jasno piszesz, ale niestety nigdy nie dojdziemy do porozumienia, bo ja bede obstawac za swoim a ty za swoim. ja mowie stanowczo NIE!!! a ty stanowczo tak. mamy inne poglady na ten temat i coz...

Zygi,ale moze sie nie zrozumialysmy.sprobujmy sobie to wyjasnic,ale tylko miedzy Toba a mna.niech nikt sie nie wtraca! czy gdyby Twoj glos mial zadecydowac o zniesieniu ustawy aborcyjnej to co bys zrobila??? rozumie twoje poglady i rozumie ze nigdy nie zrobilabys aborcji.ale teraz pytam czy gdybys miala zadecytowac to co bys zrobila??? pozostawilabys wolny wybor kazdej z nas??? czy ograniczyla ustawa??? prosze odpowiedz konkretnie na to pytanie.dzieki

Zygi, strona, ktora podalas to jest blog, wiec nie jest to wiarygodny material zrodlowy. Na blogu kazdy moze pisac co chce, a wiec cytaty przytoczone przez Ciebie w poprzednich Twoich postach nie sa zadnym dowodem/argumentem, ze tak jest naprawde. Ja takze urodzilam dziecko nie majac srodkow do zycia praktycznie. Chodzilam jeszcze do szkoly, bylam na utrzymaniu mamy, w domu skromnie, nie przelewalo sie, nie mialam pracy ani pieniedzy. A zasilek rodzinny w wysokosci 45zlotych miesiecznie opieka spoleczna moze sobie w dupe wsadzic. Zapomogi? Inne zasilki? Nie. Nawet dla samotnych matek. Chyba ze 2 razy w roku zapomoga w wysokosci 200zlotych, pieniadze na opal czy swieta, ewentualnie paczki zywnosciowe i na tym ta ich pomoc sie konczy. Jak samotna matka ma wyzyc w takim kraju? Szczegolnie mloda mama, ktora dopiero co konczy liceum, nie ma doswiadczenia w zadnej pracy i jej szanse na jej znalezienie sa mierne? Jak zyc? Urodzilam. Dzis syn jest dla mnie najwiekszym skarbem i miloscia mojego zycia. Choc nie bede ukrywac, ze gdybym mogla cofnac sie o te ladnych kilka lat, to bez zastanowienia usunelabym ciaze.

Gość anik...
płód w 10 tygodniu przypomina miniaturowego człowieka. Powieki urosły i skleiły się, dziecko wygląda jakby spało. Znikły błony między palcami rąk: widać już palce z opuszkami, dłoń ma właściwe proporcje. Palce stóp także są wolne od błon ale jeszcze zbyt długie w stosunku do śródstopia. Wyraźnie rozwinęły się ramiona, zaznacza się zagięcie łokcia, maluch zbliża rączki ku sobie. Zwinięte w kłębek dziecko jest wielkości śliwki węgierki ( ma 30-40 mm długości), ale waży tylko tyle co ząbek czosnku ? około 5g

angioletto gdybym miała decydowac, postawiłabym na zakaz aborcji. a dla podziemia aborcyjnego wysunęłabym ostrzejsze kary. W moim mniemaniu aborcja to jest zlo, dla mnie to morderstwo dokonane na najbardziej niewinnej istocie, dlatego jej nie popieram. wiec jak mialabym pozwolic komus na bezkarne zabijanie??? to sprzeczne z moimi pogladami.

Mayor of London nie zgodze sie z tobą, ze w polsce dostaje sie tylko 45 zlotych miesiecznie na dziecko. nie wiem czy to w tym topiku opisywałam sytuacje mojej kuzynki czy nie, wiec przypomne - urdziła dziecko, z ktorym musiała sobie radzic calkiem sama (bez pomocy swoich rodziców, bez meza), utrzymywała sie tylko z pieniedzy od państwa i jakoś starczalo jej na dziecko, niczego jej synkowi nie brakowało. ,,Urodzilam. Dzis syn jest dla mnie najwiekszym skarbem i miloscia mojego zycia. Choc nie bede ukrywac, ze gdybym mogla cofnac sie o te ladnych kilka lat, to bez zastanowienia usunelabym ciaze.,, skoro twoj synek jest taki wazny, to czemu mowisz, ze bez wahania bys go usunela??? moze nie powinnam zadawac tego pytania, ale twoje slowa sa dla mnie nie logiczne

idzcie do koscioła wyspowiadac sie za nas grzesznice, aohhh jakie my okropne jestesmy...

Gość anik...
znam mnóstwo osób które sa przecowko aborcji a nie chodza do koscioła, wiec nie wkładaj wszystkich do jednego worka. Jak chccesz dyskutowac to dyskutuj na poziomie a nie gadasz bzdury!

anik nie przejmuj sie tymi glupotami, nie zwracaj uwagi - myśli, ze komus zaimponuje robiac z siebie pajaca. a to, ze czepia sie kosciola, a niech sie czepia, widocznie dzis zapomniala isc na poranna msze :)

Zygi, owszem, syn jest dla mnie najwazniejsza osoba na swiecie i wiem, co znaczy milosc macierzynska, bo kocham go calym sercem. Ale gdybym mogla cofnac czas i miala mozliwosc, to usunelabym ciaze, poniewaz zaluje, ze wogole w nia zaszlam. Moje zycie bardzo sie skomplikowalo. Nie jestem w stanie wytlumaczyc Ci jak i dlaczego, ale tak jest. Po prostu zaluje, ze zaszlam w ciaze wtedy. Ale skoro mam dziecko, to juz je kocham miloscia bezwarunkowa.

Gość emeilka
ja tez jesem przeciwko oczywiscie. Nie rozumiem jak mozna zabic wlasne dziecko. Matki, ktore to zrobily sa nic nie warte, to wyrzutki spoleczenstwa, nie powinny miec zadnych praw i wcale sie nie kieruje to nauka kosciola katolickiego a wlasnym sumieniem. Nie moglabym zabic bezbronnej istotki, ktora czuje sie bezpiecznie pod moim sercem. Nie rozumiem matek, ktoire zabijaja i maja jeszcze czelnosc stawiac sie i twierdzic, ze tak jest lepiej...one nie maja glosu, wmawiaja sobie tylko, ze to jeszcze nie dziecko, ze to dopiero ,,jajo'', ze ono nic nie czuje ...ale to tylko wmawianie sobie, tak sie pocieszaja. I niech zadna mi tu nie pisze, ze sa szczesliwe, ze aborcja nie ma wplywu na psychike ich bo tak nie jest.... ile matek wypowiada sie tu na forum... matek zabojczyn, ktore nie moga sobie poradzic teraz z ta zbrodnia...juz kilka chwil po usunieciu sa przerazone tym co zrobily ciagle o tym mysla, wspominaja...juz pierwsza wypowiedz ,,kobiety'' ktora usunela ciaze brzmi: ,,25.10.2007] 19:15 morderczyni witam.... tydzien temu zabilam wlasne dziecko. wtedy go nie chcialam. twierdzilam, ze nie mam odpowiednich warunkow ekonomicznych, jestem w trakcie studiow, dziecko wychowywalabym sama, dlatego zdecydowalam sie na ten krok... teraz zaluje. jest juz po wszsytkim. ktora z was tez to przezyla ? jak dalyscie sobie rade ? dlugo u was trwala depresja? jaka byla wasza sytuacja przed poddaniem sie aborcji ? bardzo zalujecie ?'' Sadze ze te ktore wypowiadaja sie tu i dalej twierdza ze dobrze zrobily to pseudokobiety bez serca ....te powinno palic sie na stosie!! nie tlumacze tu tych ktore cierpia ...bo im sie nalezy ale do tych morderczyn bez serca nie mam juz w ogole szacunku i zycze im zeby cierpialy jak te maluszki, ktore nosily pod sercem. Prosze nie tlumaczcie sie ze kilkunastotygodniowe dziecko to jeszcze nie czlowiek bo to najwiekszy nonsens jaki slyszalam kiedykolwiek!!! a te teksy ze kazda powinna miec wybor bo to jej ciala bla bla bla.... nie mozna decydowac za czyjes zycie i koniec. Ja jestem tylko za ta aborcja ktora usunela by was zabojczynie z tego swiata...wasze matki powinny to zrobic...

Aha, czyli chcialabys, aby wszystkie kobiety po aborcji cierpialy. Wtedy bylyby jeszcze normalne. Ale rozumiem, ze te, ktore nie cierpia, to juz sa uposledzone i nienormalne? Czytalas wypowiedzi kasiaki, marty i dziekuje bardzo? Wcale nie cierpia po tym jak usunely ciaze. Co bys powiedziala na ich temat? Kobiety bez uczuc? Wyrzutki spoleczenstwa? Powiem Tobie, chyba tylko polskiego spoleczenstwa, bo w innych krajach na swiecie nikomu nie przyszloby do glowy, zeby tak nazwac kobiete, tylko dlatego, ze podjela decyzje i to zrobila. Nikomu nie przyszloby nawet do glowy, zeby wyzwac, ponizyc i zdeptac kobiete. Sama jestes kobieta. Nie potrafisz wczuc sie w niczyja sytuacje. Jaka kobieta jestes? Bez serca, wyrzutkiem spoleczenstwa, egoistka, hipokrytka? Bo myslisz o czyms, co wcale nie posiada zadnej swiadomosci, uczuc, co jest zalezne od kobiety. Myslisz o zarodku ciazowym, kierujesz sie jego dobrem, a nie dobrem kobiety, czlowieka. Dlaczego tak jest, ze Ci, ktorzy tak bardzo bronia poczetej ciazy, kobiete najchetniej by zabili? Dlaczego zdrowie, uczucia i sytuacja, psychika kobiety nie liczy sie pod nawet najmniejszym wzgledem, a poczety zarodek jest dla tych ludzi tak wazny?

Napisalas: "...Ja jestem tylko za ta aborcja ktora usunela by was zabojczynie z tego swiata." Sama zaprzeczasz sobie. Jestes za usunieciem zabojczyn, a pomysl ile jeszcze zabojcow, terrorystow i mordercow sie urodzi. Pozwolisz im zyc, czy tez bedziesz za aborcja?

Gość emeilka
nikt nie zasluguje na smierc!!!!! tylko ci ktorza ja zadaja czyli wy wyrodne matki

Gość taaaaaaaaaaaa na pewno
a kim ty jestes zeby kogos oceniac?bogiem?

Gość taaaaaaaaaaaa na pewno
swiete krowy sie znalazly. zajmijcie sie swoimi dipami i wara od kobiet ktore chca miec prawo wyboru!!! glupie krowy

Gość emeilka
powtarzam swoimi dupami nie sie zajma zabojczynie bedzie mniej niechcianych ciaz i mniej aborcji

Mayor of London nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, bo choć na temat aborcji mamy takie same zdanie, nie znaczy, ze zgadzamy się w każdej kwestii. Czytam wypowiedzi osób, które popieraja legalna aborcję i dochodzę do wniosku, ze dla większości tych ludzi jest to tylko ,,trendy,, , ,,zachodnia moda,, . A polska ... Polska to kraj pełen oszołomów, zacofańców i moherów, bo u nas ,,skrobanki,, są nie legalne. wiesz london, zgodnie ze swoim sumieniem mogę stwierdzić, że niedorozwinięci i zacofani są ci ludzie (nie biorę pod uwagę wszystkich popierających aborcje), którzy ze zwyklego braku argumentów atakuja swoich przeciwników wyzwiskami - i tu dobry przyklad panie/panowie wyżej - taaaaaaaaaaaa na pewno, teraz to sie ani jeden moher

Witaj Zygi,widze ze nadal tu jestes.Prosze Ty tez nie wrzucaj wszystkich do jednego worka,wiesz ze jestem z londynu,ale nie naleze do tych rozkrzyczanych forumowiczek i potrafie rozmawiac na poziomie,wiec... pozdrawiam

czesc angioletto, pewnie ze tu jestem - po to zalozyłam ten temat. kochana nie wrzucam wszystkich do jednego worka zreszta zaznaczyłam to w ostatnim poście ,,...zgodnie ze swoim sumieniem mogę stwierdzić, że niedorozwinięci i zacofani są ci ludzie (nie biorę pod uwagę wszystkich popierających aborcje), którzy ze zwyklego braku argumentów atakuja swoich przeciwników wyzwiskami - i tu dobry przyklad panie/panowie wyżej - taaaaaaaaaaaa na pewno, teraz to sie ani jeden moher,,. ciebie i london akurat nie miałam na mysli, z wami wyjatkowo dobrze mi sie gada pomimo sprzecznych pogladów. zreszta jak zauwazyłaś ja rowniezrozmawialam na poziomie, ale niestety nie pozwole by byle kto mnie obrazal pozdr

Chciałabym poznać zdanie (osób, które są przeciwko aborcji) o in vitro? Ogólnie nie chodzi mi o samą metodę tylko o zamrażanie zarodków jak się do tego odnosicie? Bo uważacie, że od poczęcia płód to nie tylko zlep tkanek więc zarodek, który jest zamrażany wg. Was też nie powinien być zlepem tkanek. Zarodki zamraża i jeśli nie zostaną wykorzystane zostaną zlikwidowane po ok. 5 latach. Więc jak to z Wami jest?

Denerwują mnie ludzie, którzy ze względu na moje poglądy sa w stanie nazwać mnie moherem katolem i tym podobnymi frazesami. Kochani, to że wg was osoba przeciwna aborcji to jakiś człowiek zaślepiony religią świadczy tylko i wyłącznie o tym jakie macie wąskie horyzonty. Wiem, ze trudno jest wam zrozumieć, że można mieć do religii stosunek obojętny a tym samym być przeciwnym aborcji. A jednak można. Owszem, aborcja może być mniejszym złem w niektórych wypadkach np. gdy zrodziła się z gwałtu, płod ma trwałą wadę genetyczną. Poza tym to, że jesteśmy kobietami nie znaczy że możemy decydować o swoim ciele. Bo czy potraficie zadecydowac o chorobie? Nie, więc gdzie ten wybór? Poza tym wybór powinien działać w obydwie strony i powinny mieć do niego prawo także te kobiety, które chca mieć dziecko a nie mogą i nawet in vitro im nie jest w stanie pomoc. Osoba dojrzała uprawiając seks wie z czym się on wiąże. I potrafi zapobiegać ewentualnym skutkom. To nie jest Polska sprzed 30 lat, gdy rynek antykoncepcyjny prawie nie istniał. Teraz jest takie bogactwo wszelakich środków, że nie użycie ich jest po prostu głupotą. I jeśli przez niezastosowanie antykoncepcji (zapomnienie) się po prostu wpadnie to pretensje można mieć tylko do siebie. No i rozumiem, że czasami jakas metoda może nie podziałać, no ale czy tak trudno jest wtedy pójść do ginekologa i załatwić sobie pigułkę 'po'??