Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cooooooooooooooooooo

czy zawsze kilka dni przed okresem są dni NIEPŁODNE?

Polecane posty

Gość cooooooooooooooooooo

Gość Thalia1985
to zależy jak długie masz cykle, ale raczej są to dni niepłodne

Gość tylko skąd pewność
teoretycznie owulacja jest na 14 dni przed okresem. Ale przy bardzo nieregularnych miesiączkach trudno powiedzieć kiedy to jest :) Rosyjska ruletka...

Gość Thalia1985
Miesiączka nie jest na 14 dni przed okresem chyba że cykl trwa 28 dni. Owulacja przypada na połowę cyklu plus trzy dni w tył i trzy do przodu. Wtedy są najpłodniejsze dni.

Thalia gratuluje, jeżeli tak liczysz dni płodne i jeszcze nie jesteś w ciąży:O już od dawna wiadomo, że długości pierwszej fazy cyklu nie da się określić, wiadomo jednak, że owulacja występuje od 12 do 16 dni przed okresem (tyle \'żyje\' ciałko żółte)

Gość Thalia1985
nie stosuje takich metod do zajścia w ciąże bo moje cykle są nieregularne i ciężko jest określić dni płodne

w każdym bądź razie nie rozsiewaj błędnych informacji na forum, bo ktoś się jeszcze do tego dostosuje i będzie nieszczęście

Gość Thalia1985
Aha, a jeżeli cykl trwa na przykład 20 dni? Przypuśćmy, że okres trwa 5 dni (tyle trwa u mnie) to moje dni płodne powinny być jeszcze jak mam okres bo 16 dni przed okresem to cztery dni po tym jak go dostane. Co za bzdury!!! Gdy mój cykl trwa 20 dni to dni płodne mam od 7 do 13 dnia cyklu

Gość Thalia1985
Poczytaj dokładniej a nie opowiadasz takie głupoty albo spytaj lekarza to Ci wytłumaczy jak to jest

Gość Thalia1985
Kiedyś miałam regularne miesiączki - co 22 dni, z kalendarzem w ręku i miałam owulacje bo miałam badania robione czy owulacja występuje

Gość anik...
a własnie ze dni płodne mogą byc w trakcie okresu!!!!!! mama mojej kolezanki zaszła w ciąze kochajac sie 3 dnia okresu bo miała własnie takie krótkie cykle. A plemnik moze przezyc w sprzyjających warunkach nawet kilka dni. wiec owszem dni płodne mogą byc w trakcie okresu!!!!

przeczytać a propo czego? Tego, że owulacja występuje 14 dni przed okresem? To Ty poczytaj i zmień lekarza skoro opowiada Ci takie bzdury. Wpisz sobie 'owulacja' np w wikipedii :O

Gość Thalia1985
nie przekonasz mnie, mój mąż jest ginekologiem więc wiem dokładnie, jesteś niedoświadczona i pewnie młoda, a potem piszecie miałam dni niepłodne i zaszłam w ciąże jak to możliwe??? Zastanów się co opowiadasz

Gość anik...
i nie zarzucaj komus ze pisze bzdury bo to co piszesz ty to tez nie dokonca prawda. rozmawiałam o tym z ginekologiem, ze z powodzeniem mozna miec dni płodne w trakcie okresu

Gość Thalia1985
O Jezu!!!!!!!! okres masz wtedy gdy komórka jajowa nie zostanie zapłodniona i ona obumiera i masz okres więc sama pomyśl logicznie, jak możesz mieć dni płodne w czasie okresu??? Niby co ma być zapłodnione skoro komórka jajowa obumarła i została wydalona z organizmu w postaci okresu??? Hmm dziwne rzeczy opowiadasz

Gość anik...
zgadzam sie ze SleepingSun owulacja nie wystepuje ścisle 14 przed okresem i idealnie w środku cyklu!!! Moze sie tak oczywiscie zdarzyc, ale nie pisz ze to jest norma. Wszedzie mozna wyczytac ze fazy cyklu maja rózne długosci itd. rozmawiałam na ten temat z dwoma ginekologami i czytałam sporo w necie i nie moge sie zgodzic z thalia1985

w trakci eokresu mozesz meic natsepna owulacje,no chyb alogiczne jest ze nie mozes zmeic owulacji i z tej samej miec okresu :o

Gość Thalia1985
Dokształćcie się bo aż mi wstyd że takich rzeczy nie wiecie. Spadam bo sama zacznę głupoty pisać. Takie rzeczy opowiadać.... Aż strach i dziw bierze, ale cóż... pozostawię to bez komentarza

Gość anik...
SleepingSun to nie było do ciebie z tymi płodnymi tylko do thalia1985

dni płodne to nie owulacja. Plemnik w ciele kobiety może przeżyć nawet 7 dni, więc możesz sobie policzyć, że przy cyklach np 25 dni dni płodne wypadają podczas okresu

Gość hmmmmmmmmmmmmm
Jestem mamą 4-letniej córeczki,zaszłam w ciążę 7 dni przed okresem,w 22 dniu. Okres miałam niezmiennie co 29 dni,czasem o jeden dzień wcześniej. Co prawda w tym miesiącu ,w któryn zaszłam byłam chora na nerki-wysoka temperatura itp,więc może choroba miała wpływ na tą dziwną datę zajścia w ciążę W każdym razie jeśli chcesz mieć pewność co do swoich dni płodnych,zacznij obserwować swoje ciało-codzienne mierzenie temperatury,robienie wykresów,obserwowanie swojego śluzu-o tych metodach opowie Ci Twój lekarz

Gość kasia nowak
zgadzam się z hmmmmmmmmmmmm, taka metoda jest najpewniejsza, wtedy najłatwiej określić dni płodne i najbardziej pewne :)

Gość anik...
ludzie co za idiotki!!!! To ty sie dokształc. Jezeli kobieta ma krótkie cykle i kocha sie pod koniec okresu np 3 albo 4 dzien a owulacja wystapi np. 8 dnia to plemniki mogą przezyc w sprzyjajacych warunkach ( niektóre zrodła podaja ze od 3 do nawet 7 dni) to jezeli przezyją to mogą zapłodnic komórke jajową ktora przez tan czas dojrzeje i bedzie gotowa do zapłodnienia. Dlatego w trakcie okresu mozna miec dni płodne. Przecierz za dni płodne nie uwaza sie ten dzien kiedy kmórka jest gotowa do zapłodnienia tylko kilka dni wczesniej i pozniej bo po pierwsze trudno jest tak co do dnia okreslic kiedy była owulacja a po drugie plemniki moga przezyc jakis czas i " poczekac" na omórke jajową. Pozatym poczytaj ile kobiet zaszło w ciąze kochajac sie w trakcie okresu! @ lekarzy mi to wyjasniło ze w trakcie okresu kobieta która ma krótkie cykle moze miec juz dni płodne. to ty sie doucz!!!!

Gość kasia nowak
zgadzam się z Tobą anik... ja też tak uważam i nie powinniście się obrażać i krytykować tylko wyjaśnić na spokoojnie co kto myśli, jeśli Thalia1985 myśli że nie można to niech tak sobie myśli dalej.

Gość anik...
przez osoby takie jak thalia1985 młode dzieczyny sie naczytają i twierdzą ze w trakcie okresu nie zajdą i potem jest tragedia. I jeszcze wypomina innym brak wiedzy! wszedzie trąbią ze w trakcie okresu tez mozna zajsc, ale do niej to niedociera. Ciekawe skąd ma takie super informacje? jej mąz ginekolog jej to powiedział? buhahahaha, wolne zarty. Normalnie sie zbulwersowałam

Gość kasia nowak
spokojnie, kimś takiego pokroju nie warto sobie głowy zawracać :)

Gość anik...
masz racje kasia nowak. troche mnie poniosło:) ale jak ktos pisze takie bzdury i jeszcze wysmiewa brak wiedzy innych to szlag mnie trafia