Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzieci

9- miesieczne dzieci co wasze juz potrafia co jedza itp.

Polecane posty

Gość dzieci

jak w temacie :)

Gość Mama 9 mies. corci
A Twoje? Chetnie poczytam.

Gość dzieci
moj maly ma 8 i pol miesiaca i je tak: 2 razy dziennie po 150 ml mleka, obiadek (zupka - wszystkie warzywa je, miesko rożne, makaron, ryż, kasza, golnie to już dostaje włąsciwie te zupy co my np. pomidorowa ogorkowa, pieczarkowa, rosół, tylko mniej przyprawione), do południa je kasze manne z jabłkiem lub bananem lub kaszke mleczno - ryżową i popoludniu rowniez oprocz tego je parowki jajeczniczke, chleb z maselkiem szyneczke, danonki, pije Kubusia bardzo mu smakuje, a potrafi juz samodzielnie siedziec, raczkuje, w łożeczku sam sie podnosi i stoi i bardzi się rwie do chodzenia, robi papa

Gość lili fe
moja ma 9,5 miesiaca i je tez prawie wszystko...mleczko pije rano i wieczorem i jeszcze 90 ml w nocy....ma 4 zeby i zaczyna chodzic...i nie chce mnie odstapic na krok;)

moj ma 8,5, je podobnie do waszych dzieci, po kazdym spaniu siusia na nocniczek, chodzi sam od 7 miesiaca, robi brawo, papa, pokazuje jaki jest duzy, mowi mama, tata, papa, baba, be, ne ne ne, mniam mniam, wchodzi na wersalke, schodzi z niej sam, wspina sie na co tylko da rade..........powiem szczerze, ze jestem zameczona, ale i bardzo szczesliwa..........pozdrawiam :)

Gość mamamamam
a jak go przekonalas do siusiania do nocniczka?????

Gość mingmong
do mama 41 a to wszystko sie kończy jak sie tylko budzisz i wtedy już masz normalne 8,5 miesięczne niemowle:) a w skali abgar dostał napewno 11:)

No mnie też się nie chce wierzyć, że dziecko 7 miesięcy i już chodzi:o W tym wieku to dzieci czasem jeszcze nie siedzą. Ja rozumiem, że różnie się dzieci rozwijają, ale to może być poślizg miesiąca, góra dwóch, ale nie pół roku:o

mama 41 popłyneła po całości:) mięśnie i stawy dziecka dopiero sie przygotowały do samodzielnego siedzenia a ten geniusz juz sam bryka:) No ludzie ja rozumiem chwalimy sie dziećmi, no ale bez przesady:)

jestem calkowicie swiadoma tego co napisalam i zdaje sobie sprawe, ze umiejetnosci mojego dziecka wydaja sie niemozliwoscia. Na topiku marcowki 2008 jest osoba, ktora widziala mojego synka na zywo, a inne dziewczyny dostaja zdjecia i filmiki co potrafi moje dziecko. Czasami pisze na tym forum i klamanie mijaloby sie z celem. A jak nauczylam siusiania? Odkad usiadl sam, zaczelam go sadzac na nocniczku. Na poczatku sadzalam w rajstopkach tak, aby go oswoic. Teraz po kazdy przebudzeniu sadzam go i zawsze robi siusiu, zaglada do nocniczka i bije brawo jak zrobi. Jeszcze do proszenia na nocniczek daleka droga, ale jest juz oswojony i mysle, ze tak jak moje starsze corki zacznie chodzic bez pieluszki jak bedzie mial okolo poltora roczku.

Gość zapomniałyście dodać
że te wszystkie obiadki spożywa sam, nożem i widelcem, nie uroniwszy ani kropli. Oj dziewczyny, dziewczyny...

Gość trelemorelemortadele
no i co rano leci po bułki do sklepu, i jeszcze o reszte sie wykłuci:)

Gość omtpomtp
skad to zdziwienie? dzieci w róznym wieku zaczynaja brykac, jedne jak maja 12 miesiecy inne juz jak maja 8 , kazde dziecko rozwija sie w indywidulany sposob...mnie to wcale nie dziwi i na pewno nie uwazam ze to bajka...a moze to zazdrosc przemawia...

no zazdrością bym tego nie nazwała, raczej zdrowym rozsądkiem. Oczywiscie dzieci rozwijaja sie w indywidualny sposób ale bez przesady.

madooonna, bez jakiej przesady? Jaki mialabym cel w zmyslaniu? Udzielam sie na dwoch topikach w miare systematycznie, nie jestem dzieckiem, wychowalam juz dwoje dzieci. A jak mi nie wierzysz, to podaj mi swoj skype, a sama na wlasne oczy zobaczysz....

ja wierze slyszalam juz o nie jednym takim przypadku,to super badz dumna i nie przejmuj sie takimi komentarzami,ja sie nie udzielam bo moj skarb skonczyl kilka dni temu 5 miesiecy,ale jeszcze nie siedzi wiec co tu mowic o chodzeniu....................

Gość megryannn
jeśli zaczał chodzic w tym wieku to nic dobrego dla niego nie wróży. Ma nierozwinięte biodra. W tym wieku zaleca się nawet, aby dziecko zbyt długo samo zbyt długo nie siedziało. Generalnie uważam że to prowokacja.

czy Wy uwazacie, ze ja swoje dziecko do czegos zmuszalam? Jest to niemozliwe. NIe da sie wymusic czegos na dziecku. Poprostu jest silny, duzy i taka jest jego natura. Mlodsza corka poszla sama w 8 miesiecy i moge Was zapewnic, ze jest zdrowa, ma zdrowe biodra, zgrabne nogi i nic jej nie dolega :)

Gość omtpomtp
do mama 41 nie przejmuj sie tym co pisza...same głupoty, ah szkoda gadac, dla mnie to chyba nadal zazdrośc;)

no ale zazdrość o co?:) moje dziecko ma już 2 lata, o co mam być zazdrosna? że być może synek tej pani bedzie mial problemy? odchylenia zarówno w jednym jak i drugim kierunku są nieprawidłowością.

To co maama 41 pisze to pikuś :D (nie ważne czy prawdę czy też nie bo przecież jej nie znam by to stwierdzić) Moja koleżanka chwaliła się wszystkim w koło że jej 3 miesięczna córeczka sama siedzi.Ludzie tylko pukali się w głowę!

no widzicie nie wierzycie ze dziecko w 3 miesiącu samo siedzi ale ze 4 miesiące potem już bryka to ok:)

jesli to co pisze mama 41 to prawda, oznaczało by ze to dziecko zaczeło siedziec właśnie koło 3-4 miesiąca:)

Cześć Witaj mama41 :D - Coś Cię mało na marcówkach ostatnio. Pewnie mocno jesteś zabiegana jak i ja. Ps. Dla niedowiarków potwierdzam to co napisała o swoim synku mama41. Widziałam !!! A jest kogo chwalić, synuś superowski :D Moja mała ma skończone półtora tygodnia temu 9 miesięcy. Je kanapki, kaszki, mleko, zupy takie jak my, drugie dania też w miarę możliwości, czasem gotowe obiadki ze słoiczków, owoce, deserki owocowe, chrupki kukurydziane - uogólniając dużo potraw już smakowała. Co umie: Siadać, siedzieć, stać, podciągać się do stania, chodzić przy meblach, ścianach itp, mówi po swojemu, tata, nia-nia, baba - dość niewiele. Pokazuje gdzie jest oko, robi papa ale nie zawsze, Rozumie polecenia: chodz, idziemy kompu-kompu, mniam-mniam, idziemy na dpacer i jedziemy brum brum, szuka gdzie jest osoba, której imie powiesz (mama,tata, Maciek) Więcej nie pamiętam w tej chwwili. Ale dziewczyny tak naprawdę porówniania nie mają żadnego sensu. Ja też porównywałam i martwiłam się jak mała zegoś nie robiła a jak mam być szczera to do 8 miesiąca prawie nic nie robiła tylko unoszenie głowy, obracanie na boki - nawet jeszcze dobrze nie siedziała a potem trach i wszystko ruszyło lawinowo. Teraz to ciekawski i wszędobylski ssak - wszystko ląduje w buzi ale cosik powoli zaczyna się tam z dziąsełek ukazywać :) Pozdrawiam,